Her er opskriften på marinade til lammekølle, og den stammer fra Newyorker By Heart. Marinaden kan naturligvis også anvendes til andre stykker lam.
Denne opskrift på marinade til lammekølle laves blandt andet med hvidløg, timian og brun farin, og marinaden er naturligvis også velegnet til andre udskæringer på lammet.
Lammekøllen smøres godt ind i marinaden, hvorefter den lægges på køl i tre døgn.
Undervejs må du gerne vende kødet, så smagen fordeles godt i kødet.
Her er opskriften på marinade til lammekølle fra bloggen Newyorker By Heart.
Opskrift på marinade til lammekølle
Ingredienser
- 12 fed hvidløg pillede
- 1 spsk. timian tørret
- 1 spsk. rosmarin blade
- 2 spsk. flagesalt
- 3 spsk. brun farin
- 3 spsk. citronsaft
- 3 spsk. olivenolie
Sådan gør du
- Først blendes alle de "tørre" ingredienser sammen. Altså hvidløgsfed, timian, rosmarin, salt og brun farin.
- Tilsæt citronsaft og olivenolie og blend igen.
- Hæld marinaden i en pose og læg lammekøllen ned i. Massér gerne marinaden ind i lammekødet.
- Kom endnu en plastikpose udenpå - den modsatte vej - sørg for at begge poser er godt lukket og lad den marinere i 3 døgn.
- Vend af og til din marinade til lammekølle når køleskabet åbnes.
Næringsindhold
Noter
Marinade til lammekølle bruges selvfølgelig først og fremmest til netop lammekøllen - men kan også anvendes til andre udskæringer.
Se i øvrigt her hvordan du tilbereder en lammekølle.
Hej , der står i opskriften til marinaden 1 helt hvidløg , er det eet fed eller et helt hvidløg med alle fed.
Hilsen Kjeld Thomsen