Her er opskriften på marinade til lammekølle, og den stammer fra Newyorker By Heart. Marinaden kan naturligvis også anvendes til andre stykker lam.
Denne opskrift på marinade til lammekølle laves blandt andet med hvidløg, timian og brun farin, og marinaden er naturligvis også velegnet til andre udskæringer på lammet.
Lammekøllen smøres godt ind i marinaden, hvorefter den lægges på køl i tre døgn.
Undervejs må du gerne vende kødet, så smagen fordeles godt i kødet.
Her er opskriften på marinade til lammekølle fra bloggen Newyorker By Heart.
Ingredienser
Ca. 1 helt hvidløg
Ca. tilsvarende tørret timian + noget rosmarin (tørret eller frisk)
Ca. tilsvarende mængde groft salt
Ca. dobbelt så meget brun farin
Ca. 3 spsk. citronsaft
Ca. 3 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
- Først blendes alle de "tørre" ingredienser sammen.
- Tilsæt citronsaft og olivenolie og blend igen.
- Hæld marinaden i en pose og læg lammekøllen ned i.
- Kom endnu en plastikpose udenpå - den modsatte vej - sørg for at begge poser er godt lukket og lad den marinere i 3 døgn.
- Vend den af og til når køleskabet åbnes.
Marinade til lammekølle bruges selvfølgelig først og fremmest til netop lammekøllen - men kan også anvendes til andre udskæringer.
Se i øvrigt her hvordan du tilbereder en lammekølle.
Denne opskrift er fra bloggen Newyorker By Heart,
der nu bor på Madens Verden. Find alle opskrifterne
ved at klikke på billedet herover!