Se min guide til grillet lammekrone med præcis stegetid. Lammekrone på grill bliver saftig og mør, og her kan du se hvor længe den skal have.
Grillet lammekrone kan laves helt perfekt i både kuglegrill og gasgrill, hvor den skal have 25 minutter.
Sørg for at varme grillen godt igennem, og grill så lammekronen ved cirka 225 grader.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til grillet lammekrone
2 lammekroner på hver ca. 400 gram
4 spiseskefulde olivenolie
4 fed hvidløg
Frisk timian
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Afparer lammekronerne ved at skære benene fri. Afpuds også for fedt, og rids kødsiden i små ruder.
- Kom olivenolie i en lille skål, og pres hvidløgsfed i. Kom også lidt frisk timian ved, og mos det godt sammen til en lækker hvidløgsolie.
- Smør nu lammekronerne godt ind i hvidløgsolien, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Læg lammekronerne i en frysepose, og lad dem trække smag et par timer i køleskabet. Gerne længere tid.
- Varm grillen grundigt op, og husk du skal grille ved indirekte varme. Så fordel kul ude i siderne - eller sluk den inderste brænder i gasgrillen.
- Læg lammekronerne i en alubakke, og kom en smule vand i bunden af bakken.
- Stil bakken midt i grillen, og luk låget. Nu skal lammekronerne grilles i 25 minutter, hvor du holder temperaturen på cirka 225 grader. Lidt lavere temperatur er også ok, men den må helst ikke dykke til under 200 grader. Så forlænges grilltiden et par minutter.
- Tag lammekronerne af grillen, og pak dem straks ind i sølvpapir, hvor de skal hvile i 15 minutter inden servering.
Du kan serverer de grillede lammekroner med timiankartofler og tomatsalat.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Grillet lammekrone med præcis stegetid
Stem her
( stemmer)- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: