Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Sauce bordelaise

Sauce bordelaise (klassisk sovs fra Bordeaux)

Billede med sauce bordelaise.
4.7 fra 28 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
141
SHARES
FacebookMessenger141PinterestEmailSMS
Indhold
  • Sauce bordelaise
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på sauce bordelaise
  • Servering
  • Kommentarer

Sauce bordelaise

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 28 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Se hvordan du laver sauce bordelaise. Det er en klassisk sovs fra Bordeaux i Frankring, og den serveres især til bøffer og andet oksekød.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 skalotteløg (eller små løg)
  • 2 laurbærblade
  • 2 dl rødvin
  • 1 dl portvin
  • 3 dl vand
  • 3 spsk kalvefond (koncentreret)
  • 25 g smør
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Løg hakket fint, og sauteres ved middel varme på en pande. Lad det svitse fem minutter uden at tage farve. Kom laurbær og timian ved, og tilsæt derefter rødvin. Lad det koge ind til rødvinen næsten er kogt væk.
  2. Tilsæt så portvin, og lad også den koge næsten ind.
  3. Derefter tilsættes vand og kalvefond. Brug gerne koncentreret kalvefond, da det skal være en kraftig fond. 1 spsk pr. dl. vand.
  4. Lad det koge koge lidt mere ind.
  5. Sigt saucen over i en kasserolle lige inden servering. Lad den køle en anelse af i et par minutter, og pisk derefter koldt smør i mindre tern i saucen for at tykne den lidt. Smag til med salt og peber. Saucen må ikke koge efter at smørret er tilsat!

Næringsindhold

Kalorier141kcalKulhydrater8gProtein1gFedt5gMættet fedt3gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.2gKolesterol13mgNatrium650mgKalium154mgKostfibre1gSukker4gVitamin A161IUVitamin C2mgCalcium18mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på sauce bordelaise

Sauce bordelaise er en klassiker i det franske køkken, og den stammer fra Bordeuax.

Oprindelig var saucen muligvis lavet af hvidvin, men typisk laves den i dag med rødvin. Og dertil kommer så portvin og kalvefond.

Det er vigtigt at koge saucen godt ind for at opnå den rette konsistens og smag, så giv dig god tid under tilberedningen.

Der findes selvfølgelig flere versioner af denne klassiker, og du kan også lave den med en demiglace, men jeg synes denne udgave her fungerer rigtig fint. Opskriften er til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Whiskysauce
  • Rødvinssovs
  • Sauce espagnole
  • Sauce bearnaise

Servering

Sauce bordelaise er fremragende til en helstegt oksemørbrad, bøffer og meget andet oksekød.

Serveres med hjemmelavet sauce bordelaise, grønne asparges og kartoffelrøsti eller Pommes Anna. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sabina skriver

    december 27, 2024 at 10:26 pm

    Hej Holger.

    Er der en bestemt kalvefond som du kan anbefale til saucen?
    Skal lave din sauce for første gang til nytår, og dine opskrifter hitter altid herhjemme 🙂
    KH. Sabina

    - og godt nytår.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 28, 2024 at 6:56 am

      Hej Sabina
      Mange tak for de søde ord - og der findes mange fine kalvefond på markedet. Jeg bruger ofte den fra Touch of Taste, som jeg synes er fin, og den kan købes i mange supermarkeder, herunder i Føtex og Bilka.
      Alt det bedste - og med ønsket om et godt nytår
      Holger

      Svar
  2. Jane Schwartz skriver

    oktober 05, 2024 at 6:00 am

    Hej Holger
    Kan jeg lave sauce bordelaise i forvejen og fryse ned?
    VH Jane

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 05, 2024 at 6:42 am

      Hej Jane
      Det bør du kunne - rigtig god fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Paw Møller skriver

    maj 07, 2022 at 9:35 pm

    Har afprøvet den med hakkebøffer. Den er f.. god

    Svar
  4. Anne Misser skriver

    september 09, 2018 at 5:04 pm

    Hejsa!

    Jeg er vild med din side, bruger den flittigt.

    Jeg har et spørgsmål ang. Stege i ovn, da står ikke om ovnen skal køre varmluft, eller over under varme.
    Jeg har flere gange lavet kalvecoulotte/ langtids stegning osv... hvor jeg har kørt med varmluft.
    Hvad anbefaler du??

    Venlig hilsen
    Anne Misser

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      september 09, 2018 at 5:43 pm

      Hej Anne

      Mange tak for det - det er jeg glad for at høre.

      Omkring stege i ovnen, så bruger jeg som udgangspunkt altid varmluft. Det fordeler varmen jævnt i ovnen.

      Varmluft kan give skorpen et lidt mere tørt præg end almindelig luft (er min erfaring), men det kan jeg faktisk godt lide, og derfor ovnsteger jeg altid med varmluft.

      Håber det giver mening 🙂

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required