Her får du opskriften på panna cotta med lakrids. En dessert som alle vil elske, og lakrids panna cottaen er pyntet med hindbærgelé.
Opskriften på panna cotta med lakrids er beregnet som dessert til seks personer.
Ingredienser til panna cotta med lakrids
5 deciliter fløde
60 gram økologisk rørsukker
1 stang vanilje
2 teskefulde lakridspulver
2 blade husblas
Til hindbærgelé bruger du
1 deciliter vand
2 spiseskefulde økologisk rørsukker
4 spiseskefulde frysetørret hindbær
1 blad husblas
Fremgangsmåde
- Læg husblas i en skål med koldt vand, hvor de skal ligge fem minutter.
- Varm fløden op i en kasserolle, og tilsæt korn fra vaniljestang og rørsukker.
- Kom også lakridspulver i, og lad det langsomt koge op. Put også gerne vaniljestangen i, så du får hele smagen ud af vaniljen.
- Straks fløden koger, tages den af blusset, og husblas røres ud i flødemassen. Vrid vandet fra husblassen, og rør den ud med en grydeske. Det tager et par minutter, men fløden må ikke koge videre.
- Smag panna cottaen til med lakrids, hvis du ønsker endnu mere lakridssmag. Den angivne mængde synes jeg dog er ret perfekt.
- Hæld forsigtigt panna cotta i små portionsglas, og stil dem på køl i minimum to timer, hvor de stivner.
- Hindbærgele laver du ved at koge vand og rørsukker op. og tilsæt så frysetørret hindbær.
- Rør endnu et blad udblødt husblas i hindbærmassen, og lad den køle af i cirka fem minutter.
- Fordel nu hindbærgelé oven på de stivnede panna cotta med lakrids, og stil på køl igen.
Ved anretning pyntes med friske hindbær.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Panna cotta med lakrids
Stem her
( stemmer)
Comments
No Comments