Sådan laver du honningkylling med ferskensalsa. Meget nem og mør kyllingebrystfilet med honning og den lækre salsa med fersken og tomat.
Honningkylling med ferskensalsa er en utrolig lækker ret med masser af smag, og kyllingekødet bliver mørt som smør.
Retten er super nem at lave, men et tip er at marinere kyllingekødet dagen før. Så bliver den endnu bedre. Men du får også et fint resultat med blot en halv times marinering.
Den lækre ferskensalsa kan du også glæde dig til. Lav eventuelt en dobbelt portion af salsaen og server den i lille skål ved siden af. Den smager godt.
Se også de populære opskrifter på:
- Honningmarineret kylling med spinat
- Kylling cuvette med sennep og honning
- Kyllingespyd med honning og soja
- Glaseret kylling
Opskrift på honningkylling
Honningkylling
Ingredienser
- 4 kyllingebryst - halveres
- salt og friskkværnet peber
- 6 spiseskefulde honning - flydende
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 4 spiseskefulde citronsaft
- 5 fed hvidløg - knust og hakket fint
- 2 teskefuld paprika
Ferskensalsa
- 1 fersken - i små tern
- 6 små tomater - gerne San Marzano, i små tern
- 1 lille rødløg - i små tern
- 1 håndfuld persille - hakket
- 2 spiseskefulde citronsaft - friskpresset
- 1 spiseskefuld olivenolie
Sådan gør du
- Til honningkylling starter du med at dele 4 kyllingebryst fileter i halve. Bankes derefter let flade mellem to fryseposer. Krydres med salt og friskkværnet peber.
- Honningmarinade røres sammen af 6 spiseskefulde honning (flydende), 3 spiseskefulde olivenolie, 4 spiseskefulde citronsaft, 5 fed hvidløg og 2 teskefuld paprika i en stor skål. Røres grundigt. Tilsæt også lidt salt og peber.
- Læg de halverede stykker kyllingebryst ned i marinaden og vend godt rundt. Lad dem nu trække mindst 30 minutter i køleskabet, men de bliver endnu bedre af at stå i et døgn. Så lav dem gerne dagen før.
- Steges ca. 3 minutter på hver side på en meget varm pande og lægges på et passende fad.
- Ferskensalsa: 1 fersken skæres i små tern og det samme gøres med 6 små tomater og 1 lille rødløg. 1 håndfuld persille hakkes fint.
- Vend det sammen i en skål med 2 spiseskefulde citronsaft og 1 spiseskefuld olivenolie, smag til med salt og peber.
- Anret ferskensalsaen over de honningmarinerede stykker kylling.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så er den honningmarinerede kylling med ferskensalsa klar til servering.
Tilbehør kan være andre grøntsager som stegte kartofler, grønne bønner, søde kartofler og et godt stykke groft brød. Gør det simpelt.
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften, og jeg vil blive glad for din mening om den.