Honningmarineret kylling med spinat og svampe sauce er lækker aftensmad, og her er min nemme opskrift på en skøn ret med kylling og tilbehør.
Honningmarineret kylling er en dejlig og smagfuld ret med kyllingebryst, der serveres med en lækker spinat og svampe sauce.
Retten er rimelig nem at lave, og honningmarinaden med hvidløg passer perfekt til kylling.
Opskriften er beregnet til fire personer, og i min video kan du se fremgangsmåde.
Opskrift på honningmarineret kylling
Ingredienser
Honningmarineret kylling
- 4 stk. kyllingebryst
- 3 spiseskefulde honning
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 2 spiseskefulde citronsaft friskpresset
- 2 fed hvidløg presset
- salt og friskkværnet peber
Spinat og svampe sauce
- 250 gram champignon i skiver
- 2 rødløg halveret, skåret i skiver
- 200 gram spinat frisk
- 3 deciliter fløde
- Lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- Lidt rosmarin til pynt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Snit oversiden af hvert stykke kyllingebryst med en skarp kniv, så det snittes i ruder. Se evt. hvordan jeg gør det i min video.
- Læg kyllingebrystfileterne i et smurt og ovnfast fad.
- Rør honning sammen med olivenolie, citronsaft og presset hvidløg.
- Pensl kyllingebrystfileterne med honningmarinaden.
- Honningbagte kylling skal nu have ca. 20 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft. De sidste minutter kan du give kyllingefileterne en tur under ovnens grill, så kødet får lidt farve.
- Imens kyllingefileterne er i ovnen steges champignon i skiver grundigt i lidt smør på en varm pande.
- Tilsæt rødløg og lad løgene sautere med et halvt minut. Kom så frisk spinat ved, og lad spinaten falde sammen på panden.
- Tilsæt fløde, lad det creme lidt ind og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Læg de honningmarinerede stykker kylling ned i panden, og pynt evt. med lidt frisk rosmarin eller anden krydderurt.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Honningmarineret kylling med spinat og svampe sauce serveres straks, og gerne med kartofler eller ris til.
Se flere lækre kyllingeopskrifter:
Fyldt kyllingebryst med soltørrede tomater
Ristaffel - hyggemad med kylling, karry, ris og tilbehør
Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)
Fløde - er det piskefløde?
Hej Pia
Ja, det er det - men du kan også bruge en madlavningsfløde, hvis du vil spare på kalorierne.
Alt det bedste
Holger