• Skip til indhold
  • Gรฅ direkte til footer
Madens Verden
Sรธg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • ร†ggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehรธr
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brรธd
    • Snacks og sรธde sager
  • Madplan
  • Rรฅvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside โ€บ Viden om mad โ€บ Stegemetoder: Langtids, interval, sous-vide og grill

Stegemetoder: Langtids, interval, sous-vide og grill

stegemetoder
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe

Langtidsstegning, intervalstegning, sous-vide og grill er fire gode stegemetoder at tilberede forskellige slags kรธd pรฅ. En hurtig guide.

Langtidsstegning, intervalstegning, sous-vide og pรฅ grill er gode stegemetoder at kende, sรฅ du har altid fรฅr et perfekt resultat med dit kรธd.

Om det er sรฅ er de store stege, eller de mindre stykker kรธd, og metoderne kan bruges til sรฅvel oksekรธd, kalve og svinekรธd.

Langtidsstegning

Langtidsstegningen er bedst til de lidt stรธrre stykker kรธd, og de mest populรฆre serveringer her er nok en langtidsstegt oksefilet eller pulled pork.

Som navnet jo svagt hentyder, sรฅ gรฆlder det om at stege kรธdet over lรฆngere tid - og det sker ved en lavere varme.

Brun altid kรธdet ved hรธj varme og i kort tid, og sรฅ skal det i ovnen. En oksefilet steges sรฅledes ved 80 grader i omkring fire timer, og er fรฆrdig nรฅr den nรฅr en kernetemperatur pรฅ 55-57 grader. Ikke mere, for sรฅ bliver kรธdet for tรธrt.

Pulled pork plejer jeg at stege i 10 timer ved 90 grader, men her skal kรธdet ikke brunes fรธrst. Du giver kรธdet en omgang tรธr rub af salt og brun farin, og det er rigeligt. Lad den trรฆkke i en pose, og langtidssteg den ved de 90 grader. Sรฅ er den lige til at trรฆkke fra hinaden. Og en af de gode stegemetoder.

Intervalstegning

Intervalstegning er isรฆr godt til de lidt mindre stege, herunder culotte og kalvefilet.

Metoden er at stege kรธdet i intervaller, og det kan bรฅde ske i ovn og grill.

En okseculotte steger jeg gerne i 15 minuter ad gangen. Altsรฅ 15 minutter i ovnen eller grillen, 15 minutter ud, 15 minutter ind og 15 minutter ud.

Den skal have en kernetemperatur pรฅ 56 grader, sรฅ det er muligt den skal have en tredje gang i grillen i nogle minutter, indtil den nรฅr den korrekte kernetemperatur.

Intervalstegning af kalvefilet er det samme, men her stopper du fรธrst ved en kernetempratur pรฅ 62-64 grader, for sรฅ er kalvekรธdet helt perfekt efter lidt hviletid.

Sous vide

Sous vide er noget helt andet nรฅr vi tager stegemetoder, og den krรฆver du investerer i en vakuummaskine. Og evt. en sous vide stav.

Her vakuumpakker du kรธdet sammen med de รธnskede smagsgivere af krydderier eller andet, og sรฅ lukker du pรฅ den mรฅde smagen inde.

Derefter skal du tilberede kรธdet i vand, og sous vide metoden hindrer, at smag fra kรธdet siver ud i vandet.

Du tilbereder det ved en lavere varme, sรฅ kรธdet stille og roligt tilberedes i den lukkede pose.

I stedet er smagen lukket inde sammen med kรธdet, og pรฅ denne mรฅde kan du lave virkelig mรธre stykker kรธd.

Se hvordan du laver:

Culotte sous vide

Flรฆskesteg sous vide

Roastbeef sous vide

Pรฅ grill

Og endelig er der jo den populรฆre grill, der samtidig pรฅ de lune sommeraftener er en hyggelig mรฅde at kokkerere pรฅ.

Mange griller dog efterhรฅnden bรฅde sommer og vinter, og det skyldes ikke mindst det enorme salg af kuglegrill i Danmark.

Grillning er en hurtig mรฅde at fรฅ mad pรฅ, om det sรฅ er i kuglegrill eller gasgrill. Og mรฅske den mest populรฆre blandt disse stegemetoder.

Typisk er det hurtige udskรฆringer som bรธffer, koteletter og pรธlser vi smider pรฅ grillen, og ved den direkte tilberedning er maden fรฆrdig fรฅ minutter senere.

Mange bruger dog ogsรฅ grillen til langtidsstegning, og her foregรฅr det ved en indirekte og lav varme, hvor man kan grille kรธdet i flere timer.

Det giver en god smag (rรธget), og en mรธr udskรฆring.

Mรฅske er du ogsรฅ interesseret i at lรฆse disse:

  • Intervalstegning i ovn af okseculotte pรฅ 56 grader
  • Langtidsstegning โ€“ sundere, nemmere og lรฆkrere
  • Cuvette - langtidsstegt med rosmarin og hvidlรธg
  • Kalvetykkam - langtidsstegt med fantastisk sovs
Om Holger
holger rรธrby madsen madens verden
Holger Rรธrby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - ogsรฅ pรฅ kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet sรฅ alle kan forstรฅ dem. Det fรฅr du her pรฅ Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
  • Adgang til den populรฆre favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Kรธb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT รฅr)

Lรฆserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Pรฅkrรฆvede felter er markeret *

  1. Guffeliguf.dk

    februar 15, 2016 at 5:32 pm

    Hej Laursen
    Tak for det - og det er fuldstรฆndig korrekt.
    Det er i รธvrigt en fantastisk mรฅde at lave bรธffer pรฅ.
    Og tak for tippet med gasbrรฆnderen - det skal da prรธves ๐Ÿ™‚
    Bedste hilsner
    Holger
    Guffeliguf.dk.

    Svar
  2. Laursen

    februar 15, 2016 at 2:37 am

    Mht. sous vide er det vigtigt at at forstรฅ at det er tilberedning ved temperaturer *under* kogepunktet, dvs. det mรฅ *ikke* koge. Fx. kan rรธd bรธf ligge i 54-56 grader varmt vand i 1-3 timer, fx. 1.5 timer. 60-65 grader giver en medium stegt og 70 grader er 'well done'. Og bagefter bรธr man sรฅ svitse den lynhurtigt pรฅ panden for at fรฅ den brankede overflade - eller bruge en gasbrรฆnder, det virker ogsรฅ. Dvs. det er nemt at forberede store portioner kรธd, og sรฅ lave lidt ad gangen helt fรฆrdigt.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sรฆtter ogsรฅ pris pรฅ at hรธre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er sรฅ glad for siden. Pรฅ forhรฅnd tak.

Fรธlg os pรฅ Instagram

Besรธg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden forklรฆde

    Madens Verden forklรฆde

    kr. 125,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilfรธj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lรฆkre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift pรฅ bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grรธntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grรธntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkรธbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidlรธg og rosmarin

Forsiden lige nu

jordbรฆrkage med kransekage
Jordbรฆrkageโ†’ Se opskriften
Billede med rabarberbrud.
Rabarberbrud - skรธnne boller med rabarber og marcipanโ†’ Se opskriften
Hyldeblomstsirup
Hyldeblomstsirup til drinks og desserterโ†’ Se opskriften
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelรฅr
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelรฅrโ†’ Se opskriften
Italiensk gris i airfryer
Italiensk gris i airfryer med peberfrugt og hvidlรธgโ†’ Se opskriften
Billede af ribsteaks med marinerede grรธntsager.
Ribsteaks i ovn med marinerede grรธntsagerโ†’ Se opskriften
Billed resultat for mini pavlova md jordbรฆr
Mini pavlova med jordbรฆr og flรธdeskumโ†’ Se opskriften
Billede af lammekoeteletter.
Lammekoteletter med hvidlรธg og rosmarinโ†’ Se opskriften
Sรฅdan ser de fรฆrdige kartofler med smeltet smรธr og persille ud. Og det ligner vaskeรฆgte dansk sommermad, nรฅr den er allerbedst. Kartoflerne er perfekte som tilbehรธr til alt fra frikadeller til stegt rรธdspรฆtte og stegt flรฆsk. Foto: Madensverden.dk.
Kartofler med smeltet smรธr og persilleโ†’ Se opskriften
peberfrugtsalat
Italiensk peberfrugtsalat med pinjekernerโ†’ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rรธrby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Mรธllers Allรฉ 43B
2791 Dragรธr
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Lรฆs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rรธrby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rรธrby Madsen, redaktionschef
Jan Sรธrensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgรฅ reklamer, nรฅr du bruger opskrifterne, og fรฅ din egen favoritliste. Samtidig stรธtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden mรฅ kun finde sted pรฅ institutioner eller virksomheder, der har indgรฅet aftale med Copydan Tekst & Node. Du mรฅ altid gerne linke til indhold pรฅ Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Fรธlg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv stรธttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsรฆt gratis med annoncer her