• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Cremede flødekartofler i ovn med kartofler, løg og fløde

Cremede flødekartofler i ovn med kartofler, løg og fløde

billede med flødekartofler
Verdens bedste flødekartofler opskrift, der laves med porrer og hvidløg, samt selvfølgelig masser af kartofler og fløde. Foto: iStock.com.

Opdateret:  28. november 2020 - Udgivet:  28. november 2020

Del gerne:
534
SHARES
FacebookMessenger534PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Flødekartofler
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Tips
  8. Hemmeligheden
  9. Med mornay sauce
  10. Med ost
  11. Med bacon
  12. Med spinat
  13. Med kylling
  14. De hurtige
  15. Tips
Gå til opskrift

Her er min bedste opskrift på nemme flødekartofler, der giver virkelig cremede kartofler med fløde, som passer perfekt som tilbehør til en oksemørbrad, culottesteg eller lignende.

Løg kan selvfølgelig erstattes med porrer, eller du kan blande og bruge lidt af hvert i kartoflerne.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, og jeg har også lavet en video, hvor du kan se fremgangsmåden.

Se også disse opskrifter:

  • Skinke med flødekartofler
  • Flødekartofler med medister i svøb
  • Spinat- og flødekartofler med frisk spinat

Opskrift

billede med flødekartofler

Flødekartofler

Forkæl dine smagsløg med denne nemme opskrift på flødekartofler. Skab den perfekte balance mellem kartofler, fløde og løg.
Bedømmelse
4.7 fra 180 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1,2 kg kartofler - skrællede, i skiver
  • 2 løg - eller porrer, i skiver
  • 4 fed hvidløg - i tynde skiver
  • 5 dl fløde
  • muskatnød - revet
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Kartofler skæres i tynde skiver, og her vil jeg anbefale brug af et mandolinjern, da det giver pænere og ensartede skiver. Men kartoflerne kan selvfølgelig også skiveskæres med en skarp kniv. Men sørg for at lave nogenlunde lige tykke skiver, som dermed også er færdige på samme tid.
  • Løg (eller porrer) renses og skæres i tynde skiver, mens hvidløg pilles og ligeledes snittes i helt tynde skiver. Bruger du løg, skal de halveres og snittes i tynde skiver. Begge dele er lige godt, og de kan også blandes.
  • Smør et ildfast fad med god plads (flødekartofler bobler en del op under turen i ovnen), og læg nu cirka en tredjedel af kartoffelskiverne nederst i fadet. Herpå halvdelen af porrerne og hvidløg, hvorefter du krydrer med salt og friskkværnet peber og muskatnød.
  • Læg så næste lag på samme måde. Til sidst lægger du resten af kartoffelskiverne, hvorefter fløde hældes over.
  • Nu skal flødekartoflerne bages i en 200 grader varm ovn (alm. over- og undervarme) , og her skal de have en times tid, for så er flødekartoflerne helt perfekte og cremede.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
680
% Daglig værdi*
Fedt
 
46
g
71
%
Mættet fedt
 
29
g
181
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
141
mg
47
%
Natrium
 
54
mg
2
%
Kalium
 
1466
mg
42
%
Kulhydrater
 
61
g
20
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
10
g
20
%
Vitamin A
 
1845
IU
37
%
Vitamin C
 
64
mg
78
%
Calcium
 
133
mg
13
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Tips

De færdigbagte flødekartofler bliver mørke ovenpå, hvilket giver en god smag.

Men hvis ikke du ønsker det mørke lag, kan du sidst i tilberedningen lægge et stykke sølvpapir over.

Hemmeligheden

Hemmeligheden bag de perfekte flødekartofler er, at kartofler og fløden cremer godt ind. Flødemassen må ikke være for tynd når kartoflerne er færdige, men omvendt skal kartoflerne altså heller ikke være for tørre.

Derfor har jeg eksperimenteret en del frem og tilbage, og her er så den perfekte blanding af kartofler, fløde og løg (eller porrer).

I opskriften kan du længere nede også se hvordan du laver flødekartoflerne med ost, mornay sauce, bacon, spinat, kylling med videre.

Flødekartoflerne er jo i bund og grund stuvede kartofler, der laves i et fad i ovnen.

Flødekartoflerne laves med løg og hvidløg, og kan med fordel krydres med lidt revet muskatnød. Netop muskatnød giver kartoflerne en super dejlig smag, men den kan selvfølgelig udelades.

Med mornay sauce

Du kan også lave flødekartoflerne med mornay sauce.

Her udskiftes fem deciliter fløde med tilsvarende mængde mornay, der jo er en klassisk ostesovs.

Tilberedningstiden er den samme.

Med ost

Man kan også nemt lave flødekartofler med ost, og du kan bruge din egen yndlingsost.

Her bages flødekartoflerne som anvist i opskriften i 45 minutter, hvorefter du tager fadet ud af ovnen.

Drys med revet ost, og her kan du blandt andet anvende gouda, en emmentaler eller en alminde revet ost. Det er op til dig.

Med bacon

Har du prøvet kartofler med bacon? Hvis ikke er du gået glip af noget.

Du skal anvende grundopskriften her på siden, og dertil 200 gram bacon i tern.

Baconternene steges sprøde på en varm pande, og lægges til afdrypning på et stykke køkkenrulle.

Derefter drysses de på hvert lag kartofler, og de tilfører altså flødekartoflerne en vanvittig god smag.

Med spinat

Flødekartofler med spinat er en anden variant, og den giver sig selv.

Her kommes blot friske spinatblade i opskriften, og spinatbladene lægges lagvis sammen med kartoflerne.

Flødekartofler med spinat er måske lidt sundere, meeeeeen....

Der er stadig masser af fløde i.

Med kylling

Vil du lave en nem hovedret, så prøv flødekartofler med kylling.

Her skal du blot anvende opskriften ovenfor, og dertil en god og kødfuld økologisk kylling på ca. 1,5 kilo.

Kyllingen skæres ud i over- og underlår, vinger og brystkødet deles i fire stykker. Kyllingestykkerne lægges ovenpå flødekartoflerne.

Krydr kyllingen med salt og peber, men pas på du ikke får for meget salt ned til de i forvejen saltede kartofler.

Sådan et fad flødekartofler med kylling skal have en time i ovnen, så er kyllingen gennemstegt og kartoflerne cremede og lækre.

Serveres med en god salat til.

De hurtige

Hvis du er i tidsnød, kan man også lave hurtige flødekartofler.

Her skal forkoge kartoflerne i cirka 15 minutter, hvor de skæres i skiver inden kogning.

Derefter kommes kartoflerne i fad med løg, fløde og øvrige ingredienser. Har du tid, er det bedste at køle kartoflerne lidt af inden de anvendes.

Nu skal flødekartoflerne så blot bages 20 minutter ved 200 grader varmluft, og så er de klar.

De hurtige flødekartofler bliver fine, men på grund af den kortere tid i ovnen, bliver de ikke helt så cremede som den ægte udgave. Og du får ikke den mørke skorpe på dem. Men du kan som sagt spare lidt tid.

Tips

Flødekartoflerne er fremragende som tilbehør til en helstegt oksemørbrad, culottesteg eller en oksefilet.

Men de passer også godt til alt fra hamburgerryg til skinke og meget andet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jane

    april 21, 2025 at 3:04 pm

    Jeg synes altid at fløden forsvinder, har du et godt råd mod det

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 21, 2025 at 3:31 pm

      Hej Jane
      Klassisk problem 🙂
      Jeg kender det. Der kan tilsættes lidt mere fløde. Flødekartoflerne skal være cremede, men der kan være forskel på hvor meget kartoflerne "trækker", så derfor kan det være nødvendigt at komme lidt mere fløde (eller mælk) ved.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. benny Olesen

    oktober 17, 2024 at 3:31 pm

    Opskriften virker meget tiltagende. Et spørgsmål, kan man forberede flødekartofler dagen før?
    PÅ forhånd tak
    Benny

    Svar
  3. Maryanne Jensen

    februar 28, 2024 at 4:29 pm

    Hej Holger, hælder du al fløden på ad een gang, nogle anbefaler at man kommer halvdelen på og så tilføjer resten et stk tid før servering
    Mvh Maryanne

    Svar
    • Børge Pedersen

      juni 16, 2024 at 2:59 pm

      Den er meget udførlig og alsidig, glæder mig til at lave en af dem.

      Svar
  4. Anette

    december 17, 2023 at 9:15 am

    Hej.

    Jeg vil høre om flødekartoflerne kan tilberedes dagen før, da jeg gerne vil kunne forberede noget i forvejen. Skal de så evt have kortere tid i ovnen. Vil kun gøre dette hvis de bliver lige så gode som hvis de tilberedes samme dag som festen.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 17, 2023 at 9:49 am

      Hej Anette
      Du kan sagtens lave flødekartofler dagen før, og det bliver de ikke dårligere af. Dagen efter skal de blot varmes igennem i ovnen, og det tager kan du typisk gøre på ca. 10 minutter ved 200 grader. Men tjek lige at flødekartoflerne er helt varme, og giv dem ellers et par minutter mere.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Tore Blaabjerg

    oktober 15, 2021 at 1:49 pm

    Hej vedr. vin anbefalinger de slutter den 14. i dag er det den 15.

    Svar
  6. Marianne

    august 10, 2021 at 11:34 am

    Det ser gott ut. Men jag lurar på vilken flöde som menas? Är det piskefløde?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 10, 2021 at 2:05 pm

      Hej Marianne
      Ja, med piskefløde får du det bedste resultat 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Conni

    marts 17, 2021 at 2:05 pm

    Det ser lækkert ud 😍

    Svar
  8. Bente

    marts 17, 2021 at 2:05 pm

    Ser Lækkert ud - skal prøves i dag

    Svar
  9. Inge

    marts 17, 2021 at 2:03 pm

    Lækkert mad

    Svar
  10. Ane

    marts 17, 2021 at 2:03 pm

    brug hvidløgene til at smørre formen med istedet og et tyndt lag af revet parmesanost på toppen med smørklatter på - så bliver det endnu bedre 🥰

    Svar
  11. Helle

    marts 17, 2021 at 2:02 pm

    Tilsæt en tredje del som creme fraiche det giver den bedste smag så feks 750 ml fløde og 250 ml cremefraiche 💞

    Svar
  12. Naja

    marts 17, 2021 at 2:02 pm

    Føj, ikke mig, kan ikke tåle fløde 😤

    Svar
    • Ole

      februar 26, 2023 at 10:22 am

      Hvorfor i alverden skriver du overhovedet en kommentar, på "Flødekartofler" hvis du ikke kan lide "Fløde"!? Så kan det ikke blive meget dummere, desværre...

      Svar
  13. Birgitte

    marts 17, 2021 at 2:02 pm

    du kan bare droppe porrer, løg 🤣🤣🤣i denne opskrift 😘

    Svar
  14. Henriette Hansen

    marts 12, 2021 at 10:08 pm

    Det er altid denne opskrift på flødekartofler jeg bruger. Man kan med fordel tilsætte lidt selleri. Tak for den.
    Henriette

    Svar
  15. Dorthe Halvorsen

    august 20, 2017 at 2:14 pm

    madplanen uge 34 kommer desværre ikke frem når man klikker på den

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required