• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Cremede flødekartofler i ovn med kartofler, løg og fløde

Cremede flødekartofler i ovn med kartofler, løg og fløde

billede med flødekartofler
4.7 fra 180 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
537
SHARES
FacebookMessenger537PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  28. november 2020 - Udgivet:  28. november 2020

Her er min bedste opskrift på nemme flødekartofler, der giver virkelig cremede kartofler med fløde, som passer perfekt som tilbehør til en oksemørbrad, culottesteg eller lignende.

Løg kan selvfølgelig erstattes med porrer, eller du kan blande og bruge lidt af hvert i kartoflerne.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, og jeg har også lavet en video, hvor du kan se fremgangsmåden.

Oversigt
  • Flødekartofler
  • Tips
  • Hemmeligheden
  • Med mornay sauce
  • Med ost
  • Med bacon
  • Med spinat
  • Med kylling
  • De hurtige
  • Tips
  • Flødekartofler med medister i svøb
  • Skinke med flødekartofler
  • Spinat- og flødekartofler
  • Bearnaisekartofler
  • Kartoffelmos
  • Kylling i flødesovs lavet i fad med grøntsager
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med flødekartofler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Flødekartofler

4.67 fra 180 stemmer
Forkæl dine smagsløg med denne nemme opskrift på flødekartofler. Skab den perfekte balance mellem kartofler, fløde og løg.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 680
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,2 kg kartofler - skrællede, i skiver
  • 2 løg - eller porrer, i skiver
  • 4 fed hvidløg - i tynde skiver
  • 5 dl fløde
  • muskatnød - revet
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kartofler skæres i tynde skiver, og her vil jeg anbefale brug af et mandolinjern, da det giver pænere og ensartede skiver. Men kartoflerne kan selvfølgelig også skiveskæres med en skarp kniv. Men sørg for at lave nogenlunde lige tykke skiver, som dermed også er færdige på samme tid.
  2. Løg (eller porrer) renses og skæres i tynde skiver, mens hvidløg pilles og ligeledes snittes i helt tynde skiver. Bruger du løg, skal de halveres og snittes i tynde skiver. Begge dele er lige godt, og de kan også blandes.
  3. Smør et ildfast fad med god plads (flødekartofler bobler en del op under turen i ovnen), og læg nu cirka en tredjedel af kartoffelskiverne nederst i fadet. Herpå halvdelen af porrerne og hvidløg, hvorefter du krydrer med salt og friskkværnet peber og muskatnød.
  4. Læg så næste lag på samme måde. Til sidst lægger du resten af kartoffelskiverne, hvorefter fløde hældes over.
  5. Nu skal flødekartoflerne bages i en 200 grader varm ovn (alm. over- og undervarme) , og her skal de have en times tid, for så er flødekartoflerne helt perfekte og cremede.

Næringsindhold

Kalorier: 680kcalKulhydrater: 61gProtein: 10gFedt: 46gMættet fedt: 29gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 11gKolesterol: 141mgNatrium: 54mgKalium: 1466mgKostfibre: 8gSukker: 8gVitamin A: 1845IUVitamin C: 64mgCalcium: 133mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte flødekartofler bliver mørke ovenpå, hvilket giver en god smag.

Men hvis ikke du ønsker det mørke lag, kan du sidst i tilberedningen lægge et stykke sølvpapir over.

Hemmeligheden

Hemmeligheden bag er, at kartofler og fløden cremer godt ind. Flødemassen må ikke være for tynd når kartoflerne er færdige, men omvendt skal kartoflerne altså heller ikke være for tørre.

Derfor har jeg eksperimenteret en del frem og tilbage, og her er så den perfekte blanding af kartofler, fløde og løg (eller porrer).

I opskriften kan du længere nede også se hvordan du laver dem med ost, mornay sauce, bacon, spinat, kylling med videre. Flødekartoflerne er jo i bund og grund stuvede kartofler, der laves i et fad i ovnen.

De laves med løg og hvidløg, og kan med fordel krydres med lidt revet muskatnød. Netop muskatnød giver kartoflerne en super dejlig smag, men den kan selvfølgelig udelades.

Med mornay sauce

Du kan også lave flødekartoflerne med mornay sauce.

Her udskiftes fem deciliter fløde med tilsvarende mængde mornay, der jo er en klassisk ostesovs. Tilberedningstiden er den samme.

Med ost

Man kan også nemt lave kartoflerne med ost, og du kan bruge din egen yndlingsost.

Her bages kartoflerne som anvist i opskriften i 45 minutter, hvorefter du tager fadet ud af ovnen.

Drys med revet ost, og her kan du blandt andet anvende gouda, en emmentaler eller en alminde revet ost. Det er op til dig.

Med bacon

Har du prøvet fladekartoflerne med bacon? Hvis ikke er du gået glip af noget. Du skal anvende grundopskriften her på siden, og dertil 200 gram bacon i tern.

Baconternene steges sprøde på en varm pande, og lægges til afdrypning på et stykke køkkenrulle.

Derefter drysses de på hvert lag kartofler, og de tilfører altså en vanvittig god smag.

Med spinat

Flødekartofler med spinat er en anden variant, og den giver sig selv.

Her kommes blot friske spinatblade i opskriften, og spinatbladene lægges lagvis sammen med kartoflerne.

Udgaven med spinat er måske lidt sundere, meeeeeen.... Der er stadig masser af fløde i.

Med kylling

Vil du lave en nem hovedret, så prøv lave kartoflerne med kylling. Her skal du blot anvende opskriften ovenfor, og dertil en god og kødfuld økologisk kylling på ca. 1,5 kilo.

Kyllingen skæres ud i over- og underlår, vinger og brystkødet deles i fire stykker. Kyllingestykkerne lægges ovenpå flødekartoflerne.

Krydr kyllingen med salt og peber, men pas på du ikke får for meget salt ned til de i forvejen saltede kartofler.

Sådan et fad skal have en time i ovnen, så er kyllingen gennemstegt og kartoflerne cremede og lækre. Serveres med en god salat til.

De hurtige

Hvis du er i tidsnød, kan man også lave hurtige flødekartofler. Her skal forkoge kartoflerne i cirka 15 minutter, hvor de skæres i skiver inden kogning.

Derefter kommes kartoflerne i fad med løg, fløde og øvrige ingredienser. Har du tid, er det bedste at køle kartoflerne lidt af inden de anvendes. Nu skal de så blot bages 20 minutter ved 200 grader varmluft, og så er de klar.

Kartoflerne bliver fine, men på grund af den kortere tid i ovnen, bliver de ikke helt så cremede som den ægte udgave. Og du får ikke den mørke skorpe på dem. Men du kan som sagt spare lidt tid.

Tips

Flødekartoflerne er fremragende som tilbehør til en helstegt oksemørbrad, culottesteg eller en oksefilet.

Men de passer også godt til alt fra hamburgerryg til skinke og meget andet.

Flere inspirerende opskrifter:

Flødekartofler med medister i svøb

4.8 fra 25 stemmer
Her får du en lækker opskrift på flødekartofler med medister i svøb. En virkelig skøn ret til aftensmad, som ikke er så svær at lave.
Gå til opskrift
billederesultat for flødekartofler med medister i svøb

Skinke med flødekartofler

4.8 fra 12 stemmer
En skøn opskrift på skinke med flødekartofler. Her langtidssteges kød og kartofler i Römertopf stegeso eller lignende i tre timer.
Gå til opskrift
billederesultat for skinke med flødekartofler

Spinat- og flødekartofler

4.8 fra 12 stemmer
Min opskrift på cremede spinat- og flødekartofler, der er meget nemme at lave. Jeg laver dem med frisk spinat, og de kan bruges som tilbehør.
Gå til opskrift
billederesultat for spinat- og flødekartofler

Bearnaisekartofler

4.9 fra 16 stemmer
Nem opskrift på verdens bedste bearnaisekartofler med bearnaisesmør. Se også hvordan de laves som flødekartofler eller med Knorr' breve.
Gå til opskrift
billederesultat for bearnaisekartofler

Kartoffelmos

4.8 fra 98 stemmer
Lær hvordan du laver verdens bedste kartoffelmos med denne nemme opskrift. Få gode råd og undgå fejl for den perfekte mos.
Gå til opskrift
billede med kartoffelmos

Kylling i flødesovs lavet i fad med grøntsager

4.8 fra 36 stemmer
Her får du min opskrift på en lækker kylling i flødesovs, der nemt laves i et fad i ovnen. Retten indeholder også kartofler og gulerødder.
Gå til opskrift
billederesultat for kylling i flødesovs

FAQ

Hvorfor er mine flødekartofler flydende?

Der kan være flere årsager til, at flødekartoflerne ender med at blive flydende. Men den typiske årsag er, at man har kommet for meget væske ved. Så den kan du eventuelt fjerne lidt af. Meningen med flødekartoflerne er, at fløden skal cremes ind sammen med kartoflerne, men der skal ikke være en sovs.

Hvor meget flødekartofler pr. person?

Mængden af flødekartofler pr. person afhænger selvfølgelig af sulten, men du skal beregne cirka. 250 gram til hver.

Hvorfor skiller mine flødekartofler?

Årsagen til flødekartofler, der skiller i ovnen, er typisk anvendelse af madlavningsfløde. De tåler nemlig ikke så meget varme i så lang tid. Så der er ingen vej uden om en god piskefløde. Du kan dog skære lidt ned på kalorierne at skifte lidt af fløden ud med mælk.

Kan man lave flødekartofler med skræl?

Det kan du sagtens. Det er kun et visuelt spørgsmål. Flødekartoflerne smager bestemt lige så godt med skrællen på.

Kan man lave flødekartoflerne dagen i forvejen?

Du kan sagtens lave flødekartofler dagen før anvendelse. På dagen skal de så blot varmes. Det er nemt.

Kan man fryse flødekartofler?

Man kan sagtens fryse rester af flødekartofler. De afkølede rester kommes i en beholder og derefter i fryseren. Det bedste er at tø dem op ved stuetemperatur - og derefter lune dem.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne

    maj 27, 2025 at 8:58 am

    Kan jeg bruge bagekartofler til flødekartofler?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 27, 2025 at 9:18 am

      Hej Marianne
      Det kan du sagtens - jeg har gjort det mange gange 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required