Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sous vide › Culotte sous vide

Culotte sous vide (opskrift med tid og temperatur)

billederesultat for culotte sous vide
4.7 fra 83 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
121
SHARES
FacebookMessenger121PinterestEmailSMS
Indhold
  • Culotte sous vide
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på culotte sous vide
  • Stegning af culotte sous vide
  • Udskæring af culotte sous vide
  • Tilbehør
  • Kommentarer

Culotte sous vide

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 83 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 7 timer t
Samlet tid: 7 timer t 15 minutter min
Min opskrift på culotte sous vide med præcis tid og temperatur på en rosa og meget mør og saftig culottesteg. Gælder til både okseculotte og kalveculotte.
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,2 kg okseculotte (eller kalveculotte)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 kviste rosmarin
  • 2 spsk olivenolie
Til sovs
  • sky (fra posen med culottestegen)
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1 spsk engelsk sauce
  • rosmarin (finthakket)
  • madkulør

Fremgangsmåde

  1. 1,2 kilo okseculotte soigneres, hvor du skærer fedt og sener fra undersiden af og smider det ud (culotte sous vide skal være rent kød, bortset fra krølfedtet). Rids krølfedtet i skrå tern (ruder), og gnid stegen grundigt med salt og friskkværnet peber på alle sider.
  2. 1 skalotteløg pilles og hakkes helt fint, og det samme med 2 fed hvidløg. Pil rosmarinblade af en 3 kviste rosmarin.
  3. Læg culottestegen i en vakuumpose sammen med 2 spiseskefulde olivenolie, skalotteløg, rosmarin og hvidløg. Svejs posen tæt i en vakuumpakker, og sørg for at posen med culottestegen er helt tæt.
  4. Varm vandet op til 57 grader, for det er den bedste temperatur at tilberede en culotte sous vide.
  5. Læg vakuumposen med kødet ned i beholderen, og giv den nu syv timer ved de 57 grader. Jeg har her tilberedt kødet med min sous vide stav i en stor gryde, og det fungerer upåklageligt.
  6. Efter de syv timer tages posen med kødet op af vandet. Klip posen op og sigt din sky fra stegen ned i en lille gryde.
  7. Kog det op med 1 deciliter fløde, 2 spiseskefulde tomatpasta, rosmarin og 1 spiseskefuld engelsk sauce. Koges lidt ind og smages til med salt, peber og lidt sukker. Du kan også tilføje lidt madkulør.
  8. Derefter skal kødet blot steges af på panden eller grillen.

Næringsindhold

Kalorier661kcalKulhydrater3gProtein38gFedt55gMættet fedt23gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt24gKolesterol159mgNatrium756mgKalium745mgKostfibre1gSukker2gVitamin A355IUVitamin C3mgCalcium46mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på culotte sous vide

Culotte sous vide er den vel nok bedste måde at tilberede en culottesteg på, hvis du virkelig går efter en mør oksesteg med masser af saft og kraft.

Culottestegen vakuumpakkes med blandt andet hvidløg og rosmarin, hvorefter den tilberedes sous vide i syv timer.

Skyen laver du nemt om til en dejlig sovs, og den meget møre culotte skal nu blot steges få minutter på hver side på en varm pande eller grill. Det kan du se mere om længere nede.

Jeg tilbereder okseculotten ved 57 grader, som jeg synes er mest passende. Det giver et stykke kød, der er lige tilpas rosa, uden at være hverken rå eller tør. Opskriften er beregnet til fire personer. Du kan selvfølgelig også tilberede culottestegen på mere traditionel vis med, og opskriften får du i dette link.

Har du en rest tilbage, er den fremragende pålæg til madpakken. Eller brug den i min opskrift på verdens bedste biksemad.

Se også mine opskrifter på:

  • Roastbeef sous vide
  • Flæskesteg sous vide
  • Svinekæber sous vide
culottesteg sous vide vakuumpakkes
Culottestegen pakkes godt ind, og du kan både bruge en okseculotte eller en kalveculotte. Vakuumpakkeren sørger for, at al smagen forbliver inde i posen under tilberedningen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madnesverden.dk.

Stegning af culotte sous vide

Der er to måder at stege den møre og lækre culottesteg på.

Pande

Varm en pande op ved høj varme, og kom lidt smør og olie på.

Brun nu culottestegen to minutter på undersiden, og cirka to minutter på fedtsiden. Stegen skal have en god stegeskorpe og farve, og stegetiden afhænger af hvor varm panden er.

Grill

Du kan også stege din culotte sous vide på grillen.

Her skal det ske ved direkte varme, og igen er det ved en høj varme.

Regn med et par minutter på hver side, men hold øje med kødet og tag det af når det ser færdigt ud.

Det handler igen om den rette farve og stegeskorpe.

Se også hvordan du laver en culottesteg i airfryer.

tilberedning af culotte i sous vide i seks timer
Jeg har tilberedt denne culotte sous vide i en gryde med en sous vide stav. Det fungerer super fint, og det er en måde at lave en mør culottesteg på. Foto. Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Udskæring af culotte sous vide

Nu kan du skære culottestegen ud, og fremgangsmåden er den samme uanset om det er en okseculotte eller kavleculotte.

Der skæres først fra den spidse ende og cirka midtvejs ind, hvorefter du drejer stegen en kvart omgang og skærer videre.

Du skal hele tiden skære på tværs af kødets fibre.

Her kan du i øvrigt læse mere om udskæring af en culottesteg.

Tilbehør

Der findes masser af muligheder for lækkert tilbehør til en culotte sous vide, men du kan blandt andet servere de lækre hasselback kartofler til.

Eventuelt sammen med min opskrift på grønne bønner med hvidløg. Og så skal du da have en bearnaise a la sous vide til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Per Mikkelsen skriver

    februar 10, 2024 at 3:05 pm

    Nå… men tak for ingenting.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 10, 2024 at 3:17 pm

      Hej Per
      Hvad mener du? Opskriften er da her 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Per Mikkelsen skriver

    februar 05, 2024 at 7:29 pm

    Hej igen.. Holger
    Kan ikke lige se mit spørgsmål, til dig.. blev det slettet?

    Jeg spurgte om man kunne airfrye den brun, sprød og lækker ved 200 gr. I et kvarters tid?

    Og ellers igen..

    Tak for en god hjemmeside

    Svar
  3. Per Mikkelsen skriver

    februar 05, 2024 at 6:59 pm

    Tænkte om en Airfryer på 200 grader ville kunne brune den og give sprød svær, på ca 15 min..
    Hvad tænker du?

    Tak for en god hjemmeside.

    Svar
  4. Mathilde skriver

    februar 05, 2024 at 10:12 am

    Hej Holger
    Jeg har købt en (AEG steam pro ) sous vide ovn er det samme fremgangsmåde i ovn som Alm sous vide/vandbad
    Vh Mathilde

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 05, 2024 at 10:38 am

      Hej Mathilde
      Tillykke med vidunderet 🙂
      Tiden er den samme - og som udgangspunkt behøver du ikke vakuumpakke kød eller grøntsager, når du laver det som sous vide i ovnen.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Alfred Stokkeland skriver

    oktober 03, 2023 at 8:22 am

    Supert resultat. Takk for en god og lettfattelig oppskrift. Namnam👍😎

    Svar
  6. Lill Nielsen skriver

    februar 25, 2022 at 9:08 pm

    Hej Holger
    Vi har netop købt en sous vide og vil lave en culotte og jeg er i tvivl om det er lige meget hvad den vejer?.
    Hilsen Lill

    Svar
    • Lill Nielsen skriver

      marts 01, 2022 at 10:28 am

      Vi har netop købt en sous vide og prøvede din opskrift på culotte og den blev bare perfekt, men er det lige meget hvad den vejer, skal den altid have den oplyste tid/temperatur?
      Mvh Lill

      Svar
      • Holger Rørby Madsen skriver

        marts 01, 2022 at 10:54 am

        Hej Lill
        Tak for tilbagemelding, og det er godt at høre. Jo, jeg bruger denne fremgangsmåde uanset størrelsen på min culotte, da tiden er så lang. Og så stor forskel er der trods alt normalt ikke på en culottesteg.
        Alt det bedste
        Holger

  7. Malene skriver

    december 21, 2021 at 8:38 pm

    Hej, jeg har netop brugt denne opskrift. Saftig og smagfuld culotte, men den blev vare ikke rigtig mør. Nogle stykker var fine, mens andre næsten ikke kunne tykkes. Og den er skåret korrekt. Det er min første gang med sous vide. Jeg troede at det var en stensikker måde at få mørt kød. Kan nogen fortælle mig, hvorfor den ikke er blevet mør? 🙂

    Svar
  8. Daniel skriver

    november 23, 2021 at 6:05 pm

    Det smagte helt perfekt 🙂.
    Fandt en video på YouTube hvor de tager en ananas og skære toppen af. Herefter smider du hele Annas i blender med skrald og det hele. (Skær den i mindre stykker 5x5cm.)
    Også blend den til alle klumper er væk.
    Læg dit steg i et fad og fyld nu Annas ovenpå således det dækker 100 procent.
    Lad den stå i køleskabet i 2 timer.
    Herefter vasker du stegen ren og følger denne madblogger opskrifter. Jeg klargjorde alt dagen før, således kødet trak lå i vacuum med krydderier hele natten også startede jeg suvid dagen efter.
    Har aldrig smagt en 150 kr steg, som var så lækker.
    Selvfølgelig kunne det smages at det ikke var dyrt kød, men det er mægtig fin!

    Svar

Mere inspiration

  • cote de boeuf sous vide
    Cotes de boeuf sous vide (opskrift på kongernes bøf)
  • porre sous vide
    Porre sous vide med tid og temperatur
  • blomkål sous vide
    Blomkål sous vide med tid og temperatur
  • laks sous vide
    Laks sous vide - guide med tid og temperatur

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required