Min opskrift på culotte sous vide med præcis tid og temperatur på en rosa og meget mør og saftig culottesteg. Gælder til både okseculotte og kalveculotte.
Culotte sous vide er den vel nok bedste måde at tilberede en culottesteg på, hvis du virkelig går efter en mør oksesteg med masser af saft og kraft.
Culottestegen vakuumpakkes med blandt andet hvidløg og rosmarin, hvorefter den tilberedes sous vide i syv timer.
Skyen laver du nemt om til en dejlig sovs, og den meget møre culotte skal nu blot steges få minutter på hver side på en varm pande eller grill. Det kan du se mere om længere nede.
Jeg tilbereder okseculotten ved 57 grader, som jeg synes er mest passende. Det giver et stykke kød, der er lige tilpas rosa, uden at være hverken rå eller tør. Opskriften er beregnet til fire personer. Du kan selvfølgelig også tilberede culottestegen på mere traditionel vis med, og opskriften får du i dette link.
Har du en rest tilbage, er den fremragende pålæg til madpakken. Eller brug den i min opskrift på verdens bedste biksemad.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på culotte sous vide
Culotte sous vide
Ingredienser
- 1,2 kg okseculotte - eller kalveculotte
- salt og friskkværnet peber
- 1 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 3 kviste rosmarin
- 2 spsk olivenolie
- sky - fra posen med culottestegen
- 1 dl fløde
- 2 spsk tomatpasta
- 1 spsk engelsk sauce
- rosmarin - finthakket
- madkulør
Fremgangsmåde
- 1,2 kilo okseculotte soigneres, hvor du skærer fedt og sener fra undersiden af og smider det ud (culotte sous vide skal være rent kød, bortset fra krølfedtet). Rids krølfedtet i skrå tern (ruder), og gnid stegen grundigt med salt og friskkværnet peber på alle sider.
- 1 skalotteløg pilles og hakkes helt fint, og det samme med 2 fed hvidløg. Pil rosmarinblade af en 3 kviste rosmarin.
- Læg culottestegen i en vakuumpose sammen med 2 spiseskefulde olivenolie, skalotteløg, rosmarin og hvidløg. Svejs posen tæt i en vakuumpakker, og sørg for at posen med culottestegen er helt tæt.
- Varm vandet op til 57 grader, for det er den bedste temperatur at tilberede en culotte sous vide.
- Læg vakuumposen med kødet ned i beholderen, og giv den nu syv timer ved de 57 grader. Jeg har her tilberedt kødet med min sous vide stav i en stor gryde, og det fungerer upåklageligt.
- Efter de syv timer tages posen med kødet op af vandet. Klip posen op og sigt din sky fra stegen ned i en lille gryde.
- Kog det op med 1 deciliter fløde, 2 spiseskefulde tomatpasta, rosmarin og 1 spiseskefuld engelsk sauce. Koges lidt ind og smages til med salt, peber og lidt sukker. Du kan også tilføje lidt madkulør.
- Derefter skal kødet blot steges af på panden eller grillen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Stegning af culotte sous vide
Der er to måder at stege den møre og lækre culottesteg på.
Pande
Varm en pande op ved høj varme, og kom lidt smør og olie på.
Brun nu culottestegen to minutter på undersiden, og cirka to minutter på fedtsiden. Stegen skal have en god stegeskorpe og farve, og stegetiden afhænger af hvor varm panden er.
Grill
Du kan også stege din culotte sous vide på grillen.
Her skal det ske ved direkte varme, og igen er det ved en høj varme.
Regn med et par minutter på hver side, men hold øje med kødet og tag det af når det ser færdigt ud.
Det handler igen om den rette farve og stegeskorpe.
Se også hvordan du laver en culottesteg i airfryer.
Udskæring af culotte sous vide
Nu kan du skære culottestegen ud, og fremgangsmåden er den samme uanset om det er en okseculotte eller kavleculotte.
Der skæres først fra den spidse ende og cirka midtvejs ind, hvorefter du drejer stegen en kvart omgang og skærer videre.
Du skal hele tiden skære på tværs af kødets fibre.
Her kan du i øvrigt læse mere om udskæring af en culottesteg.
Tilbehør
Der findes masser af muligheder for lækkert tilbehør til en culotte sous vide, men du kan blandt andet servere de lækre hasselback kartofler til.
Eventuelt sammen med min opskrift på grønne bønner med hvidløg. Og så skal du da have en bearnaise a la sous vide til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Per Mikkelsen skriver
Nå… men tak for ingenting.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Per
Hvad mener du? Opskriften er da her 🙂
Alt det bedste
Holger
Per Mikkelsen skriver
Hej igen.. Holger
Kan ikke lige se mit spørgsmål, til dig.. blev det slettet?
Jeg spurgte om man kunne airfrye den brun, sprød og lækker ved 200 gr. I et kvarters tid?
Og ellers igen..
Tak for en god hjemmeside
Per Mikkelsen skriver
Tænkte om en Airfryer på 200 grader ville kunne brune den og give sprød svær, på ca 15 min..
Hvad tænker du?
Tak for en god hjemmeside.