Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Æggeretter › Æggestand

Æggestand

Æggestand
4.8 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
88
SHARES
FacebookMessenger88PinterestEmailSMS
Opdateret: 9. maj 2024 - Udgivet: 13. april 2023

Æggestand er skøn til skinke, laksemad eller andre fiskeretter. Og den er let at lave. Her er opskriften på en fløjlsblød frokost-klassiker.

Æggestand er simpelthen så lækker til smørrebrød med skinke, laks eller andre røgede fisk.

Silkeblød og lækker med en luftig konsistens, så bliver det ikke meget bedre på frokostbordet.

Den minder om røræg i smagen, men konsistensen er så meget finere, og så er den nem nok at lave, for den passer sig selv i ovnen.

En ægte klassiker, som er holdbar i mindst tre dage i køleskabet, så du kan lave den i forvejen. Se også mine opskrifter på æggekage og omelet.

Opskrift på æggestand

Karen SenecaKaren Seneca

Æggestand

4.80 fra 15 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 62
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 6 æg
  • 2 dl mælk - eller fløde
  • 0,5 tsk salt
  • friskkværnet peber - hvidt for at undgå sorte prikker
  • smør - eller olie til pensling
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Smør en form med olie eller smeltet smør. Det kan for eksempel være en leverpostejform med plads til ca. 6 deciliter.
  3. Pisk 6 æg, 2 dl mælk, 0,5 tsk salt og hvidt friskkværnet peber godt sammen.
  4. Si det ned i formen og dæk det med stanniol. Prik huller i staniolen.
  5. Sæt formen ned i et fad med vand, så din æggestand bliver bagt i vandbad. Bag den på midterste rille i ovnen i en halv time.
  6. Lad den køle af, når den er kommet ud af ovnen, og kom den i køleskabet, indtil den skal skæres i skiver og serveres.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 62kcalKulhydrater: 1gProtein: 5gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.01gKolesterol: 126mgNatrium: 202mgKalium: 83mgSukker: 1gVitamin A: 219IUCalcium: 49mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den skal helst være på køl et døgn, før du skal spise den, da den samler sig i køleskabet og bliver nemmere at skære i skiver.

Den hjemmelavede æggestand, også kaldet Æg Royal, passer som sagt fint til røgede fødevarer som skinke, hamburgerryg, makrel, ørred og laks.

Du skal også prøve de populære opskrifter på æggesalat og ovnbagte æg med spinat i små forme. Se også min guide til blødkogte æg.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inge skriver

    februar 28, 2025 at 9:22 am

    Fin smg

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required