• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Æggeretter › Æggestand

Æggestand

Æggestand
4.8 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
81
SHARES
FacebookMessenger81PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. maj 2024 - Udgivet:  13. april 2023

Indhold

  1. Æggestand er skøn til skinke, laksemad eller andre fiskeretter. Og den er let at lave. Her er opskriften på en fløjlsblød frokost-klassiker.
  2. Opskrift på æggestand
  3. Æggestand
  4. Tips

Æggestand er skøn til skinke, laksemad eller andre fiskeretter. Og den er let at lave. Her er opskriften på en fløjlsblød frokost-klassiker.

Æggestand er simpelthen så lækker til smørrebrød med skinke, laks eller andre røgede fisk.

Silkeblød og lækker med en luftig konsistens, så bliver det ikke meget bedre på frokostbordet.

Den minder om røræg i smagen, men konsistensen er så meget finere, og så er den nem nok at lave, for den passer sig selv i ovnen.

En ægte klassiker, som er holdbar i mindst tre dage i køleskabet, så du kan lave den i forvejen. Se også mine opskrifter på æggekage og omelet.

Opskrift på æggestand

Æggestand
Karen SenecaKaren Seneca

Æggestand

4.80 fra 15 stemmer
Æggestand er skøn til skinke, laksemad eller andre fiskeretter. Og den er let at lave. Her er opskriften på en fløjlsblød frokost-klassiker.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 62
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 6 æg
  • 2 dl mælk - eller fløde
  • 0,5 tsk salt
  • friskkværnet peber - hvidt for at undgå sorte prikker
  • smør - eller olie til pensling

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Smør en form med olie eller smeltet smør. Det kan for eksempel være en leverpostejform med plads til ca. 6 deciliter.
  3. Pisk 6 æg, 2 dl mælk, 0,5 tsk salt og hvidt friskkværnet peber godt sammen.
  4. Si det ned i formen og dæk det med stanniol. Prik huller i staniolen.
  5. Sæt formen ned i et fad med vand, så din æggestand bliver bagt i vandbad. Bag den på midterste rille i ovnen i en halv time.
  6. Lad den køle af, når den er kommet ud af ovnen, og kom den i køleskabet, indtil den skal skæres i skiver og serveres.

Næringsindhold

Kalorier: 62kcalKulhydrater: 1gProtein: 5gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.01gKolesterol: 126mgNatrium: 202mgKalium: 83mgSukker: 1gVitamin A: 219IUCalcium: 49mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den skal helst være på køl et døgn, før du skal spise den, da den samler sig i køleskabet og bliver nemmere at skære i skiver.

Den hjemmelavede æggestand, også kaldet Æg Royal, passer som sagt fint til røgede fødevarer som skinke, hamburgerryg, makrel, ørred og laks.

Du skal også prøve de populære opskrifter på æggesalat og ovnbagte æg med spinat i små forme. Se også min guide til blødkogte æg.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inge

    februar 28, 2025 at 9:22 am

    Fin smg

    Svar
  2. Per Elling

    december 31, 2024 at 3:43 am

    æggestand skal ikke se ud som en Sveitser ost fuld af huller

    Svar
  3. Rune

    november 24, 2024 at 10:05 pm

    Skal vandbadet være varmt når man starter bagningen (være med i opvarmning af ovnen) eller kan man bare stille det ind koldt sammen med æggemassen?

    Svar
  4. Thomas Fielsø Christensen

    marts 15, 2024 at 3:31 pm

    kunne det være en ide at oplyse den forventede tid æggestanden skal tilbringe i ovnen.

    Svar
    • Rune

      november 24, 2024 at 10:03 pm

      Der står “en halv time”.
      Skal du bruge flere oplysninger for at finde ud af hvor lang tid det er? 🙂

      Svar
  5. Berit Bjerg Andersen

    juni 06, 2023 at 12:47 pm

    billedet af æggestanden viser, at den er lavet ved for høj varme, den har kogt. En rigtig æggestand skal ikke være hullet som en ost.
    mvh gammel smørebrødsjomfru

    Svar
  6. Nils

    april 13, 2023 at 3:29 pm

    For ikke si bagefter, kommer jeg det i en mel jævner, og ryster det kraftigt, ingen klumper eller noget, og begrænset opvask 🙂

    Svar
    • Karen Seneca

      april 14, 2023 at 11:26 am

      Hej Nils.
      Det lyder som en god ide. Jeg er nu glad for min si 🙂
      Mvh Karen

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required