Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Æggeretter › Æggestand

Æggestand

Æggestand
4.8 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
91
SHARES
FacebookMessenger91PinterestEmailSMS

Æggestand er skøn til skinke, laksemad eller andre fiskeretter. Og den er let at lave. Her er opskriften på en fløjlsblød frokost-klassiker.

Æggestand er simpelthen så lækker til smørrebrød med skinke, laks eller andre røgede fisk.

Silkeblød og lækker med en luftig konsistens, så bliver det ikke meget bedre på frokostbordet.

Den minder om røræg i smagen, men konsistensen er så meget finere, og så er den nem nok at lave, for den passer sig selv i ovnen.

En ægte klassiker, som er holdbar i mindst tre dage i køleskabet, så du kan lave den i forvejen. Se også mine opskrifter på æggekage og omelet.

Opskrift på æggestand

Æggestand

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 15 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Æggestand er skøn til skinke, laksemad eller andre fiskeretter. Og den er let at lave. Her er opskriften på en fløjlsblød frokost-klassiker.
Antal: 8 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 6 æg
  • 2 dl mælk (eller fløde)
  • 0,5 tsk salt
  • friskkværnet peber (hvidt for at undgå sorte prikker)
  • smør (eller olie til pensling)

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Smør en form med olie eller smeltet smør. Det kan for eksempel være en leverpostejform med plads til ca. 6 deciliter.
  3. Pisk 6 æg, 2 dl mælk, 0,5 tsk salt og hvidt friskkværnet peber godt sammen.
  4. Si det ned i formen og dæk det med stanniol. Prik huller i staniolen.
  5. Sæt formen ned i et fad med vand, så din æggestand bliver bagt i vandbad. Bag den på midterste rille i ovnen i en halv time.
  6. Lad den køle af, når den er kommet ud af ovnen, og kom den i køleskabet, indtil den skal skæres i skiver og serveres.

Næringsindhold

Kalorier62kcalKulhydrater1gProtein5gFedt4gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.01gKolesterol126mgNatrium202mgKalium83mgSukker1gVitamin A219IUCalcium49mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den skal helst være på køl et døgn, før du skal spise den, da den samler sig i køleskabet og bliver nemmere at skære i skiver.

Den hjemmelavede æggestand, også kaldet Æg Royal, passer som sagt fint til røgede fødevarer som skinke, hamburgerryg, makrel, ørred og laks.

Du skal også prøve de populære opskrifter på æggesalat og ovnbagte æg med spinat i små forme. Se også min guide til blødkogte æg.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inge skriver

    februar 28, 2025 at 9:22 am

    Fin smg

    Svar
  2. Per Elling skriver

    december 31, 2024 at 3:43 am

    æggestand skal ikke se ud som en Sveitser ost fuld af huller

    Svar
  3. Rune skriver

    november 24, 2024 at 10:05 pm

    Skal vandbadet være varmt når man starter bagningen (være med i opvarmning af ovnen) eller kan man bare stille det ind koldt sammen med æggemassen?

    Svar
  4. Thomas Fielsø Christensen skriver

    marts 15, 2024 at 3:31 pm

    kunne det være en ide at oplyse den forventede tid æggestanden skal tilbringe i ovnen.

    Svar
    • Rune skriver

      november 24, 2024 at 10:03 pm

      Der står “en halv time”.
      Skal du bruge flere oplysninger for at finde ud af hvor lang tid det er? 🙂

      Svar
  5. Berit Bjerg Andersen skriver

    juni 06, 2023 at 12:47 pm

    billedet af æggestanden viser, at den er lavet ved for høj varme, den har kogt. En rigtig æggestand skal ikke være hullet som en ost.
    mvh gammel smørebrødsjomfru

    Svar
  6. Nils skriver

    april 13, 2023 at 3:29 pm

    For ikke si bagefter, kommer jeg det i en mel jævner, og ryster det kraftigt, ingen klumper eller noget, og begrænset opvask 🙂

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      april 14, 2023 at 11:26 am

      Hej Nils.
      Det lyder som en god ide. Jeg er nu glad for min si 🙂
      Mvh Karen

      Svar

Mere inspiration

  • billede med broccoligratin
    Broccoligratin (nem gratin med broccoli og gulerødder)
  • Billederesultat for æg med spinat
    Ovnbagte æg med spinat i små forme
  • Billede med brunchæg i ovn
    Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form
  • En lækker og åben omelet, der laves med blandt andet rød peberfrugt og bacon. Omeletten er ret hurtig at lave, og den er god til både morgenmad og frokost. Foto: Madensverden.dk.
    Åben omelet med peberfrugt og bacon

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required