Æggestand er skøn til skinke, laksemad eller andre fiskeretter. Og den er let at lave. Her er opskriften på en fløjlsblød frokost-klassiker.
Æggestand er simpelthen så lækker til smørrebrød med skinke, laks eller andre røgede fisk.
Silkeblød og lækker med en luftig konsistens, så bliver det ikke meget bedre på frokostbordet.
Den minder om røræg i smagen, men konsistensen er så meget finere, og så er den nem nok at lave, for den passer sig selv i ovnen.
En ægte klassiker, som er holdbar i mindst tre dage i køleskabet, så du kan lave den i forvejen. Se også mine opskrifter på æggekage og omelet.
Opskrift på hjemmelavet æggestand
Æggestand (nem opskrift på skønt tilbehør)
Ingredienser
- 6 æg
- 2 deciliter mælk - eller fløde
- 0,5 teskefuld salt
- peber - hvidt for at undgå sorte prikker
- smør - eller olie til pensling
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig over- og undervarme.
- Smør en form med olie eller smeltet smør. Det kan for eksempel være en leverpostejform med plads til ca. 6 deciliter.
- Pisk 6 æg, 2 deciliter mælk, 0,5 teskefuld salt og hvidt peber godt sammen.
- Si det ned i formen og dæk det med stanniol. Prik huller i staniolen.
- Sæt formen ned i et fad med vand, så din æggestand bliver bagt i vandbad. Bag den på midterste rille i ovnen i en halv time.
- Lad den køle af, når den er kommet ud af ovnen, og kom den i køleskabet, indtil den skal skæres i skiver og serveres.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den skal helst være på køl et døgn, før du skal spise den, da den samler sig i køleskabet og bliver nemmere at skære i skiver.
Den hjemmelavede æggestand, også kaldet Æg Royal, passer som sagt fint til røgede fødevarer som skinke, hamburgerryg, makrel, ørred og laks.
Du skal også prøve de populære opskrifter på æggesalat og ovnbagte æg med spinat i små forme. Se også min guide til blødkogte æg.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Thomas Fielsø Christensen
kunne det være en ide at oplyse den forventede tid æggestanden skal tilbringe i ovnen.
Berit Bjerg Andersen
billedet af æggestanden viser, at den er lavet ved for høj varme, den har kogt. En rigtig æggestand skal ikke være hullet som en ost.
mvh gammel smørebrødsjomfru
Nils
For ikke si bagefter, kommer jeg det i en mel jævner, og ryster det kraftigt, ingen klumper eller noget, og begrænset opvask 🙂
Karen Seneca
Hej Nils.
Det lyder som en god ide. Jeg er nu glad for min si 🙂
Mvh Karen