• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Madplan › Ugens madplan uge 52

Ugens madplan uge 52

Ugens madplan uge 52
Der er julemad på menuen i denne uges madplan, hvor vi skal fejre jul! Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. december 2024 - Udgivet:  20. december 2024

Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Ugens madplan uge 52 er ugen, hvor vi fejrer jul - og det vil selvfølgelig sætte sit præg på denne uges julemadplan.
  2. Lillejuleaften (mandag): Risengrød eller lækker fadret
  3. Juleaften (tirsdag): Julemiddag
  4. Første juledag (onsdag): Flæskesteg
  5. Anden juledag (onsdag): Tarteletter med kylling og knoldselleri
  6. Torsdag: Makaroni med bagte tomater og spinat
  7. Fredag: Honningmarineret laks med knuste kartofler med hvidløgssmør
  8. Lørdag: Kylling med jordskokker
  9. Søndag: Sennepsmørbrad med timiankartofler og grønkålssalat
  10. Ugens kage

Ugens madplan uge 52 er ugen, hvor vi fejrer jul - og det vil selvfølgelig sætte sit præg på denne uges julemadplan.

Her kommer ugens madplan for uge 52, der både rummer lillejuleaften, juleaften og juledagene.

Det vil selvfølgelig sætte sit præg på denne uges madplan, som står i julens tegn.

Det betyder andesteg med brunede kartofler, sovs og rødkålssalat juleaften - og selvfølgelig risalamande til dessert.

Der er også både flæskesteg og julemedister i ugens madplan, for julen fylder selvfølgelig - og heldigvis - godt op i madplanen.

Og så er det officielt årets sidste madplan i 2024, nemlig ugens madplan uge 52! Næste uges madplan for uge 1, vil dog dække årets sidste dage, nemlig d. 30. og 31. december!

Du kan se tidligere madplaner fra de foregående uger her:

Ugens madplan uge 51

Ugens madplan uge 50

Ugens madplan uge 49

Ugens madplan uge 48

Rigtig god fornøjelse - og rigtig god jul her fra Madens Verden!

Lillejuleaften (mandag): Risengrød eller lækker fadret

Vi starter ugen med lillejuleaften - og her har mange tradition for at spise risengrød dagen før juleaften. Så den opskrift får du her.

billede med risengrød

Risengrød

Hvis ikke du har planer om risengrød, kan jeg anbefale den her lækre opskrift på ungarsk risfad med hakket oksekød, ris, paprika og tomater.

billede med ungarsk risfad

Ungarsk risfad

Juleaften (tirsdag): Julemiddag

Så er det juleaften - og der er selvfølgelig julemad af den bedste slags.

Menuen består af andesteg, julemedister, brunede kartofler, gammeldags rødkål, en frisk rødkålssalat og en skøn andesovs til det hele.

Og så er der selvfølgelig også den skønneste, cremede risalamande til dessert.

Så her er alle opskrifterne til at få dejlig julemad juleaften.

Stegetid på and og andesteg (vægt og tid i ovn)

billederesultat for medister og medisterpølse

Medister

billederesultat for brunede kartofler

Brunede kartofler

Du kan nemt lave dine brunede kartofler i ovnen. Hvis du vil se, hvor let det er, så se videoen her, hvor vi viser dig, hvordan du gør.

billederesultat for gammeldags rødkål

Gammeldags rødkål

rødkålssalat

Rødkålssalat

andesovs

Andesovs

risalamande med kirsebærsauce og mandler

Risalamande

Første juledag (onsdag): Flæskesteg

Der er flæskesteg på menuen første juledag, hvor mange jo holder julefrokost. Flæskestegen er skøn - både som en del af julefrokosten - eller hvis I tager en rigtig hyggedag i familiens skød.

Der er sikkert også rester tilbage fra juleaften, så du får lige tips til her, hvordan du bedst genopvarmer juleanden.

billede med flæskesteg i ovn og sprøde svær

Flæskesteg

Hvis du ikke vil have brunede kartofler til flæskestegen igen i dag, så er den også lækker at servere med kartoffelbåde, en god sovs og en dejlig grønkålssalat.

kartoffelbåde

Kartoffelbåde - opskrift på ovnbagte kartofler

billederesultat for flæskestegssovs

Flæskestegssovs

billede med grønkålssalat

Grønkålssalat

Anden juledag (onsdag): Tarteletter med kylling og knoldselleri

Anden juledag står den på lækre tarteletter. Ikke de klassiske med høns i asparges (dem kan du også lave), men denne skønne udgave med kylling og knoldselleri. Smager himmelsk godt.

De er også gode som en del af julefrokosten, hvis du skal holde sådan en anden juledag.

billederesultat for tarteletter med kylling og knoldselleri

Tarteletter med kylling og knoldselleri

Torsdag: Makaroni med bagte tomater og spinat

Ugens vegetarret er makaroni med bagte tomater og spinat - en lækker italiensk opskrift, der også indeholder bagte peberfrugter og en skøn tomatsauce.

makaroni med bagte tomater

Makaroni med bagte tomater og spinat (vegetarret)

Fredag: Honningmarineret laks med knuste kartofler med hvidløgssmør

Det er ugens fiskedag, og menuen består af en virkelig lækker honningmarineret laks. Laksen laves som en hel side med honning, citron og hvidløg, og stegetiden er blot 15 minutter.

Til laksen kan du lave et lækkert fad knuste kartofler med hvidløgssmør og en salat med ærter og lækker mayodressing.

billede med Honningmarineret laks til grill og ovn

Honningmarineret laks

billederesultat for knuste kartofler med hvidløgssmør i fad

Kartofler med hvidløgssmør

Salat med ærter og lækker mayodressing er en nem og skøn salat som tilbehør til mange retter. Ærtesalaten kan laves med friske eller frosne ærter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Salat med ærter og lækker mayodressing

Lørdag: Kylling med jordskokker

Lørdag byder på kylling med jordskokker og fennikel, der er en virkelig nem og lækker ret, hvor kyllingebryster er omviklet med parmaskinke.

Retten er rimelig simpel at lave, og den er med en virkelig lækker sovs. Det hele tilberedes færdig i et fad i ovnen.

kylling med jordskokker

Kylling med jordskokker

Søndag: Sennepsmørbrad med timiankartofler og grønkålssalat

Søndag aften byder på en lækker sennepsmørbrad, hvor mørbradbøffer først brunes af på panden, hvorefter de steges færdige i ovnen i en lækker sennepssovs.

Hertil serveres timiankartofler og en glaserede rosenkål.

billederesultat for sennepsmørbrad

Sennepsmørbrad

billederesultat for timiankartofler

Timiankartofler

billede med glaserede rosenkål pande

Glaserede rosenkål

Ugens kage

Vi bliver i julens tegn, for der skal måske stadig bage julekager i denne uge. Så her får du vores fantastiske opskrift på pebernødder - også en hyggelig ting at bage med børnene i juleugen.

billede med pebernødder

Pebernødder

Rigtig glædelig jul og god fornøjelse med julemaden!

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anni

    december 27, 2021 at 5:14 pm

    Kære Holger
    Tak for de mange fantastiske opskrifter - jeg glæder mig hver dag ;o))
    Godt Nytår
    kh
    Anni

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her