Ugens madplan uge 51 er en ægte julemadplan med både and og julemad på menuen. Men selvfølgelig også gode hverdagsretter til de første dage.
Ugens madplan i denne uge 51 har den lækreste julemad på menuen.
For det er jo ugen, hvor vi skal fejre både juleaften og første og anden juledag.
Det betyder andesteg med brunede kartofler, sovs og rødkålssalat juleaften - og selvfølgelig risalamande til dessert.
Der er også både flæskesteg og julemedister i ugens madplan, for julen fylder selvfølgelig - og heldigvis - godt op i madplanen.
I starten af ugen er der dog nogle almindelige hverdage, som også byder på skøn aftensmad.
Vi har også i denne juleuge en kødfri dag og en fiskedag, fuldstændig som vi altid har i ugens madplan.
For det er jo ekstra vigtigt at spise sundt i starten af ugen, når der jo nok ryger lidt ekstra kalorier indenbords i slutningen 🙂
Du kan som altid vælge at lave alle opskrifterne i ugens madplan - eller plukke fra madplanen uge 51. Du kan enten søge andre opskrifter frem på Madensverden.dk eller kigge i tidligere madplaner, som du finder her:
Her kommer ugens madplan uge 51 med et ønske om en rigtig glædelig jul!
Mandag: Spinatgryde med kylling
Vi starter ugen med en skøn gryderet, nemlig spinatgryde, der er hurtig at lave og med masser af spinat, meget mør kyllingefilet, karry og kogte ris.
Tirsdag: Spaghetti med gulerødder
Tirsdag er kødfri dag, og menuen er en lækker vegetarisk pastaret. Spaghetti med gulerødder er velsmagende pasta med masser af grøntsager.
Onsdag: Laks med grønne bønner og kartofler
Onsdagens fiskeret er laks med grønne bønner og kartofler - skøn aftensmad med fisk, der er både nem og relativ hurtig at tilberede. Både laks og kartofler steges samtidig i ovnen, og imens kan du dampe de grønne bønner.
Lillejuleaften (torsdag): Risengrød eller lækker fadret
Torsdag er lillejuleaften - og mange har tradition for at spise risengrød dagen før juleaften. Så den opskrift får du her.
Hvis ikke du har planer om risengrød, kan jeg anbefale den her lækre ret med hakket oksekød med blomkål i fad.
Juleaften (fredag): Julemiddag
Så er det juleaften - og der er selvfølgelig julemad af den bedste slags. Menuen består af andesteg, julemedister, brunede kartofler, gammeldags rødkål, en frisk rødkålssalat og en skøn andesovs til det hele.
Og så er der selvfølgelig også den skønneste, cremede risalamande til dessert.
Første juledag (lørdag): Flæskesteg
Der er flæskesteg på menuen første juledag, hvor mange jo holder julefrokost. Flæskestegen er skøn - både som en del af julefrokosten - eller hvis I tager en rigtig hyggedag i familiens skød.
Der er sikkert også rester tilbage fra juleaften, så du får lige tips til, hvordan du bedst genopvarmer juleanden.
Anden juledag (søndag): Tarteletter med kylling og knoldselleri
Søndag er det anden juledag - og her står den på lækre tarteletter. Ikke de klassiske med høns i asparges, men denne skønne udgave med kylling og knoldselleri. Smager himmelsk godt.
Ugens kage: Julekringle
Ugens kage her i juleugen er den skønneste gammeldags julekringle med marcipanremonce, og som pyntes med mandler og drysses med lidt flormelis. En dejlig julekage, som er ret nem at lave.
Rigtig glædelig jul til alle!
Din bedømmelse
-
Ugens madplan uge 51
Stem her
( stemme)Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk på grillen
Mamas koteletter med masser af tomater og pasta
Sådan bager du en lækker marmorkage
Sådan laver du millionbøf
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.