Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Syltede rødløg

Syltede rødløg (nem, lækker og hurtig opskrift)

syltede rødløg
4.7 fra 147 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook301PinterestSMSEmailMessenger
301
DELINGER
Indhold
  • Syltede rødløg
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på syltede rødløg
  • Billeder
  • Smag
  • Syltede hvide løg
  • Opbevaring
  • Historie og oprindelse
  • FAQ
  • Kommentarer

Syltede rødløg

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 147 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Min. trækketid: 3 timer t
Samlet tid: 3 timer t 10 minutter min
Syltede rødløg er det perfekte krydderi til dine yndlingsretter. Se opskriften og lær hvordan du nemt laver dem hjemme.
Antal: 4
Ret: Syltning
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g vand
  • 150 g lagereddike
  • 100 g sukker (evt. 150 gram for en klassisk blanding)
  • 10 peberkorn
  • 4 rødløg

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Stil en lille gryde/kasserolle på køkkenvægten, og vej 150 g vand, 150 g lagereddike og 100 g sukker af. Kom også 10 peberkorn i. Tilsæt lidt mere sukker hvis du ønsker den klassiske blanding mellem eddike, vand og sukker, der er en del af hver. Jeg kan godt lide den en smule mindre sødt.
  2. Varm eddikelagen op og rør den ud indtil al sukker er helt rørt ud i lagen.
  3. Tag gryden af og lad den køle en smule.
  4. 4 rødløg pilles og halveres. Herefter kan du vælge at skære løgene i tynde skiver eller lidt tykkere både. Jeg foretrækker det sidste, men det afhænger af hvad du skal bruge de syltede rødløg til.
  5. Kom rødløgene i et glas, eventuelt et skoldet marmeladeglas, hvor du har et låg til.
  6. Hæld derefter eddikelagen lagen over, og vend indholdet i glasset lidt rundt.
  7. Sæt låget på og stil dine syltede rødløg i køleskabet, hvor de allerede kan nydes efter tre timer. Men bliver endnu bedre efter et døgn.

Næringsindhold

Kalorier148kcalKulhydrater35gProtein1gFedt0.2gMættet fedt0.05gFlerumættet fedt0.02gEnkelumættet fedt0.02gNatrium7mgKalium165mgKostfibre2gSukker30gVitamin A4IUVitamin C8mgCalcium30mgJern0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Kom med din mening

Opskrift på syltede rødløg

Syltede rødløg er noget af det allermest lækre, og så er de virkelig nemme at lave. Løgene skal blot en tur i en god eddikelage, og efter nogle timer er de klar til brug. Det bliver altså ikke nemmere.

Rødløgene får en letsyrlig smag, og de passer perfekt på en hotdog, i en burger og hvor du ellers normalt også ville anvende en agurkesalat.

Opskriften giver et godt glas løg, og i den korte video kan du se fremgangsmåden.

Se flere opskrifter:

  • Løgsuppe
  • Agurkesalat
  • Løgsalat
  • Hjemmelavede ristede løg

Billeder

Her er lidt billeder af fremgangsmåden:

lav en lage af eddike, vand og sukker
rødløg halveres og snittes i tynde skiver
hæld lagen over de snittede rødløg
vend rødløgene sammen med eddikelagen

Smag

Det her er min grundopskrift på syltede rødløg, hvor der blot er krydret med peberkorn.

Men du kan også prøve at komme lidt ingefær eller et stykke kanel ved. Det giver også en god smag.

Syltede hvide løg

På samme måde kan du også nemt lave syltede hvide løg. Det er syltede almindelige løg, hvor du lynhurtigt snitter og sylter de hvide zittauerløg.

Fremgangsmåden er den samme, men her bruger du så i stedet de hvide og almindelige zittauerløg.

Opbevaring

De syltede løg opbevares på køl, hvor de sagtens kan holde sig i 2-3 uger.

Skal de opbevares i længere tid, kan du med fordel tilsætte lidt Atamon. Velbekomme.

Historie og oprindelse

Syltning af grøntsager er en gammel konserveringsmetode, der er kendt fra mange kulturer verden over.

I Skandinavien har man i århundreder syltet rodfrugter og løg for at kunne gemme sommerens høst til vinteren. Det er jo ret smart.

Rødløgene blev populære at sylte, fordi deres farve og milde løgsmag passer godt til kolde retter og smørrebrød. Og meget andet.

FAQ

Hvad er syltede rødløg?

Syltede rødløg er tynde skiver af rødløg, der ligger og trækker i en eddikebaseret lage med sukker og krydderier. Ved syltning får løgene en syrlig og let sødlig smag.

Hvor længe holder syltede rødløg?

Holdbarhed: Opbevares på køl i tætlukket glas, hvor de holder 2-3 uger.

Hvordan laver man lynsyltede rødløg?

Har du slet ikke tid til at vente på at løgene bliver færdigsyltede, kan du snyde lidt. Her kan du nemlig lige koge rødløgene med i eddikelagen i 30 sekunder inden de kommes på glas. Så er de stort klar til at nyde med det samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jakob skriver

    december 13, 2023 at 7:47 pm

    Kan de syltede rødløg holde sig uden for køleskab som man ser det med forskellige syltede ting i supermarkederne?

    Svar
  2. Dorthe Schultz skriver

    maj 06, 2023 at 12:13 pm

    Kan de her løjsere fryses, altså som syltede?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 06, 2023 at 12:35 pm

      Hej Dorthe
      Nej, det ville jeg ikke gøre. Men de holder sig jo også i månedsvis på køl, så der har du sikkert brugt dem inden 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Bryan Glennon skriver

    december 31, 2022 at 10:36 am

    hvor længe holder de i køleskabet åbnet/uåbnet (ca.)

    Svar
  4. Jane Jensen skriver

    januar 27, 2022 at 9:44 pm

    Jeg har nu altid læst/lært, at lagen laves i forholdet 1:1:1 - så bliver de også sødere, hvilket vi sætter større pris på. Eddike-delen laver jeg af halvt lagereddike og halvt æblecidereddike …

    Svar
    • Ole skriver

      juni 19, 2022 at 2:40 am

      1:1:1 Ratioen er altid et sikkert hit, da der jo ikke er så meget at tænke over, og balancen er perfekt, og samtidig tror jeg også at de fleste som er født før 1945 har brugt den ratio, det ved jeg i hvert fald står i nogle gamle kogebøger som både min mor stadigvæk bruger, og bedstemor gjorde også 🙂

      Svar
  5. Carsten Hansen Bjørn skriver

    november 21, 2021 at 7:32 pm

    Jeg var indlagt for nogle dage siden, og fik serveret rugbrød med frikadeller og rødløg... Disse havde en sødlig smag(VIRKELIGT LÆKKERT!). Hvordan laver jeg dem? Ku ikke få opskriften på sygehuset, da de jo får mad udefra... Hjælp søges!

    Svar
    • Ole skriver

      juni 19, 2022 at 2:42 am

      Simpelt samt logisk nok, tilføj mere sukker end eddike, så drukner syren i det søde 🙂 Eller brug et sundere alternativ til sukker, som f.eks.: Stevia

      Svar
  6. Britta skriver

    august 13, 2021 at 5:57 pm

    Det er umuligt at komme til opskriften pga alle reklamerne.

    Svar
    • Ole skriver

      juni 19, 2022 at 2:42 am

      Enten har du noget virus / spamware på din computer, eller også skal du installere en reklame-blocker som "Ublock"

      Svar
      • Holger Rørby Madsen skriver

        juni 19, 2022 at 8:27 am

        Hej Britta - og Ole
        Reklamerne skulle ikke hindre dig i, at se opskrifterne, så jeg ved ikke hvad der går galt hos dig.
        En mulighed er også, at bakke op om Madens Verden og tegne et medlemsskab. Det koster ikke så meget, og så slipper man for alle reklamer.
        Adblocker er jeg ikke så glad for. Hvis alle brugte den, ville Madens Verden ikke eksistere 🙂
        Alt det bedste
        Holger

      • Ole skriver

        juni 25, 2022 at 12:55 am

        Hej Holger,

        Forståeligt nok, det var også derfor jeg startede ud med et gætværk på at det kunne være virus / spamware, for jeg har ingen problemer med at se opskrifterne 🙂

        Betaling for abonnement, er så dog ikke noget jeg har set før, på en hjemmeside som er baseret på madopskrifter. Betaling på hjemmesider der har med mad at gøre, er som regel i form af at købe en eBook, eller en trykt Bog.

        Man skal enten gøre det klart, om man gør det for at tjene penge, eller om det er for at dele sin erfaring. Jeg har drevet en stor mængde hjemmesider, men jeg har aldrig krævet penge for det, da det var en hobby og et spørgsmål om bare at hjælpe andre hvor jeg kunne 🙂

  7. Christiane skriver

    april 07, 2021 at 10:39 am

    Hvor længe mon de syltede rødløg kan holde sig på køl?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 07, 2021 at 12:45 pm

      Hej Christiane
      Syltede rødløg kan holde i mindst et par uger på køl, måske også lidt længere. Så længe man holder en god hygiejne, mens man laver dem.
      Skal de holde endnu længere, kan man komme lidt Atamon i lagen.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
    • Ole skriver

      juni 19, 2022 at 2:43 am

      Den store mængde af eddike og sukker, burde få det til at holde i rigtig lang tid.

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sesamkartofler.
    Sesamkartofler (lækre kartofler med sesamfrø stegt i ovn)
  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required