• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Syltede rødløg - nem, lækker og hurtig opskrift

Syltede rødløg - nem, lækker og hurtig opskrift

syltede rødløg
4.7 fra 147 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
292
SHARES
FacebookMessenger292PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. maj 2025 - Udgivet:  27. april 2021

Syltede rødløg er da noget af det allermest lækre, og så er løgene virkelig nemme at lave. De syltede løg skal blot en tur i en god eddikelage, og efter nogle timer er de klar til brug. Det bliver altså ikke nemmere.

Rødløgene får en letsyrlig smag, og de passer perfekt på en hotdog, i en burger og hvor du ellers normalt også ville anvende en agurkesalat.

Opskriften giver et godt glas syltede løg, og i den korte video kan du se fremgangsmåden.

Oversigt over indhold
  • Syltede rødløg
  • Anden smag
  • Syltede hvide løg
  • Note
  • Historie og oprindelse
  • Anvendelse
  • Løgsuppe
  • Løgsalat
  • Ristede løg
  • Bagte løg - karamelliserede løg i ovn
  • Agurkesalat
  • Syltede tranebær - Sådan laver du dem nemt fra bunden
  • FAQ
  • Kommentarer
syltede rødløg
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Syltede rødløg

4.66 fra 147 stemmer
Syltede rødløg er det perfekte krydderi til dine yndlingsretter. Se opskriften og lær hvordan du nemt laver dem hjemme.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Min. trækketid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Syltning
Køkken: Dansk
Kalorier: 148
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g vand
  • 150 g lagereddike
  • 100 g sukker - evt. 150 gram for en klassisk blanding
  • 10 peberkorn
  • 4 rødløg

Fremgangsmåde
 

  1. Stil en lille gryde/kasserolle på køkkenvægten, og vej vand, lagereddike og sukker af. Kom også peberkorn i. Tilsæt lidt mere sukker hvis du ønsker den klassiske blanding mellem eddike, vand og sukker, der er en del af hver. Jeg kan godt lide den en smule mindre sødt.
  2. Varm eddikelagen op og rør den ud indtil al sukker er helt rørt ud i lagen.
  3. Tag gryden af og lad den køle en smule.
  4. Rødløg pilles og halveres. Herefter kan du vælge at skære løgene i tynde skiver eller lidt tykkere både. Jeg foretrækker det sidste, men det afhænger af hvad du skal bruge de syltede rødløg til.
  5. Kom rødløgene i et glas, eventuelt et skoldet marmeladeglas, hvor du har et låg til.
  6. Hæld derefter eddikelagen lagen over, og vend indholdet i glasset lidt rundt.
  7. Sæt låget på og stil dine syltede rødløg i køleskabet, hvor de allerede kan nydes efter tre timer. Men bliver endnu bedre efter et døgn.

Næringsindhold

Kalorier: 148kcalKulhydrater: 35gProtein: 1gFedt: 0.2gMættet fedt: 0.05gFlerumættet fedt: 0.02gEnkelumættet fedt: 0.02gNatrium: 7mgKalium: 165mgKostfibre: 2gSukker: 30gVitamin A: 4IUVitamin C: 8mgCalcium: 30mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Anden smag

Det her er min grundopskrift på syltede rødløg, hvor der blot er krydret med peberkorn.

Men du kan også prøve at komme lidt ingefær eller et stykke kanel ved. Det giver også en god smag.

Syltede hvide løg

På samme måde kan du også nemt lave syltede hvide løg. Det er syltede almindelige løg, hvor du lynhurtigt snitter og sylter de hvide zittauerløg. Her skal du bruge:

2-3 løg - mellemstore og almindelige zittauerløg
75 gram vand
75 gram eddike
75 gram sukker
20 peberkorn - sorte

  • Løg pilles og snittes i tynde skiver.
  • Vand, eddike og sukker vejes af en i lille gryde.
  • Kog eddikelagen op og rør sukkeret helt ud i lagen.
  • Læg de snittede løgringe ned i eddikelagen.
  • Skru ned for varmen, og lad du de syltede hvide løg simre i ca. 5 minutter.
  • Hæld de de kogte løg på et glas, der er skyllet med kogende vand og tilsæt peberkorn. Lidt mynte er også godt i glasset, men kan undværes.

Note

De syltede løg opbevares på køl, hvor de sagtens kan holde sig i 2-3 uger.

Skal de opbevares i længere tid, kan du med fordel tilsætte lidt Atamon. Velbekomme.

Historie og oprindelse

Syltning af grøntsager er en gammel konserveringsmetode, der er kendt fra mange kulturer verden over.

I Skandinavien har man i århundreder syltet rodfrugter og løg for at kunne gemme sommerens høst til vinteren. Det er jo ret smart.

Rødløgene blev populære at sylte, fordi deres farve og milde løgsmag passer godt til kolde retter og smørrebrød. Og meget andet.

Anvendelse

Toppings på: salater, tacos, burgere, hotdogs og fish ’n’ chips.

I dips & dressinger: hak dem i grove stykker og vend i græsk yoghurt eller mayo.

Som tilbehør til: kødretter (eks. pulled pork), smørrebrød (f.eks. med leverpostej) eller osteborde.

De lyse pink-lilla skiver tilføjer visuel kontrast og friskhed.

Flere inspirerende opskrifter:

Løgsuppe

4.7 fra 79 stemmer
Min bedste opskrift på nem løgsuppe, der er en god suppe med masser af løg. Se også hvordan du laver ostebrød til eller en fransk løgsuppe.
Gå til opskrift
billede med løgsuppe i gryde

Løgsalat

5 fra 2 stemmer
Løgsalat er en lækker salat med rødløg, hvor løgene koges nogle få minutter. Løgsalaten er med en skøn dressing, og passer perfekt som salat til kødretter.
Gå til opskrift
løgsalat

Ristede løg

4.8 fra 26 stemmer
Ristede løg er nemme at lave selv, og her viser jeg dig to måder at lave dem på. De ristede løg er jo en klassiker på hotdogs og meget andet.
Gå til opskrift
Billed resultat for ristede løg

Bagte løg - karamelliserede løg i ovn

4.8 fra 31 stemmer
Opskrift på bagte løg, der giver nogle virkelig lækre og karamelliserede løg. Brug store zittauerløg, der pensles med den lækre bladning.
Gå til opskrift
billederesultat for bagte løg

Agurkesalat

4.6 fra 79 stemmer
Den bedste opskrift på agurkesalat. God, gammeldags og hjemmelavet med agurkeskiver, syltet med eddike, vand og sukker til syltede agurker.
Gå til opskrift
Den bedste agurkesalat opskrift er den, som mormor altid lavede den. Helt simpelt og nemt. Her er agurken skåret ud med et bølgeskær, men du kan også bruge en almindelig kniv. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Syltede tranebær - Sådan laver du dem nemt fra bunden

5 fra 1 stemme
Se her hvordan du laver verdens bedste syltede tranebær. Friske tranebær, der nemt syltes i en sukkerlage og serveres til and og meget mere.
Gå til opskrift
billede med syltede tranebær i gryde

FAQ

Hvad er syltede rødløg?

Syltede rødløg er tynde skiver af rødløg, der ligger og trækker i en eddike‑baseret lage med sukker og krydderier. Ved syltning får løgene både sprød konsistens og en syrlig, let sødlig smag.

Hvor længe holder syltede rødløg?

Holdbarhed: Opbevar på køl i tætlukket glas – holder 2–3 uger.

Hvordan laver man lynsyltede rødløg?

Har du slet ikke tid til at vente på at løgene bliver færdigsyltede, kan du snyde lidt. Her kan du nemlig lige koge rødløgene med i eddikelagen i 30 sekunder inden de kommes på glas. Så er de stort klar til at nyde med det samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jakob

    december 13, 2023 at 7:47 pm

    Kan de syltede rødløg holde sig uden for køleskab som man ser det med forskellige syltede ting i supermarkederne?

    Svar
  2. Dorthe Schultz

    maj 06, 2023 at 12:13 pm

    Kan de her løjsere fryses, altså som syltede?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 06, 2023 at 12:35 pm

      Hej Dorthe
      Nej, det ville jeg ikke gøre. Men de holder sig jo også i månedsvis på køl, så der har du sikkert brugt dem inden 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Bryan Glennon

    december 31, 2022 at 10:36 am

    hvor længe holder de i køleskabet åbnet/uåbnet (ca.)

    Svar
  4. Jane Jensen

    januar 27, 2022 at 9:44 pm

    Jeg har nu altid læst/lært, at lagen laves i forholdet 1:1:1 - så bliver de også sødere, hvilket vi sætter større pris på. Eddike-delen laver jeg af halvt lagereddike og halvt æblecidereddike …

    Svar
    • Ole

      juni 19, 2022 at 2:40 am

      1:1:1 Ratioen er altid et sikkert hit, da der jo ikke er så meget at tænke over, og balancen er perfekt, og samtidig tror jeg også at de fleste som er født før 1945 har brugt den ratio, det ved jeg i hvert fald står i nogle gamle kogebøger som både min mor stadigvæk bruger, og bedstemor gjorde også 🙂

      Svar
  5. Carsten Hansen Bjørn

    november 21, 2021 at 7:32 pm

    Jeg var indlagt for nogle dage siden, og fik serveret rugbrød med frikadeller og rødløg... Disse havde en sødlig smag(VIRKELIGT LÆKKERT!). Hvordan laver jeg dem? Ku ikke få opskriften på sygehuset, da de jo får mad udefra... Hjælp søges!

    Svar
    • Ole

      juni 19, 2022 at 2:42 am

      Simpelt samt logisk nok, tilføj mere sukker end eddike, så drukner syren i det søde 🙂 Eller brug et sundere alternativ til sukker, som f.eks.: Stevia

      Svar
  6. Britta

    august 13, 2021 at 5:57 pm

    Det er umuligt at komme til opskriften pga alle reklamerne.

    Svar
    • Ole

      juni 19, 2022 at 2:42 am

      Enten har du noget virus / spamware på din computer, eller også skal du installere en reklame-blocker som "Ublock"

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        juni 19, 2022 at 8:27 am

        Hej Britta - og Ole
        Reklamerne skulle ikke hindre dig i, at se opskrifterne, så jeg ved ikke hvad der går galt hos dig.
        En mulighed er også, at bakke op om Madens Verden og tegne et medlemsskab. Det koster ikke så meget, og så slipper man for alle reklamer.
        Adblocker er jeg ikke så glad for. Hvis alle brugte den, ville Madens Verden ikke eksistere 🙂
        Alt det bedste
        Holger

      • Ole

        juni 25, 2022 at 12:55 am

        Hej Holger,

        Forståeligt nok, det var også derfor jeg startede ud med et gætværk på at det kunne være virus / spamware, for jeg har ingen problemer med at se opskrifterne 🙂

        Betaling for abonnement, er så dog ikke noget jeg har set før, på en hjemmeside som er baseret på madopskrifter. Betaling på hjemmesider der har med mad at gøre, er som regel i form af at købe en eBook, eller en trykt Bog.

        Man skal enten gøre det klart, om man gør det for at tjene penge, eller om det er for at dele sin erfaring. Jeg har drevet en stor mængde hjemmesider, men jeg har aldrig krævet penge for det, da det var en hobby og et spørgsmål om bare at hjælpe andre hvor jeg kunne 🙂

  7. Christiane

    april 07, 2021 at 10:39 am

    Hvor længe mon de syltede rødløg kan holde sig på køl?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 07, 2021 at 12:45 pm

      Hej Christiane
      Syltede rødløg kan holde i mindst et par uger på køl, måske også lidt længere. Så længe man holder en god hygiejne, mens man laver dem.
      Skal de holde endnu længere, kan man komme lidt Atamon i lagen.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
    • Ole

      juni 19, 2022 at 2:43 am

      Den store mængde af eddike og sukker, burde få det til at holde i rigtig lang tid.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Madplan uge 22

Ugens madplan uge 22 med syv lækre retter

Ugens vine, uge 22, 2025

Ugens vine, uge 22: Mange dyre vine er topkøb!

Billede af oksekød i karry.

Oksekød i karry med peberfrugt og asparges

Forsiden lige nu

Billede af kalv med æblecider.
Kalv med æblecider, sennep og timian→ Se opskriften
Billede af oksekød i karry.
Oksekød i karry med peberfrugt og asparges→ Se opskriften
sommerdessert med flødebolle, tuc kiks og jordbær
Sommerdessert i glas med flødebolle, Tuc kiks og jordbær→ Se opskriften
billede med rabarbercrumble
Rabarbercrumble med friske eller frosne rabarber→ Se opskriften
Nektarinsalat med avocado og salattern (feta)
Nektarinsalat med avocado og salattern (feta)→ Se opskriften
broccoligryde
Broccoligryde - hurtig opskrift på gryderet med broccoli→ Se opskriften
billede med bulgur med grøntsager og kylling
Bulgur med grøntsager og kylling (one pot opskrift)→ Se opskriften
billederesultat for speltsalat med bagte tomater
Lækker speltsalat med bagte tomater og mozzarella→ Se opskriften
billede med spidskål med bacon og ærter
Spidskål med bacon→ Se opskriften
Billede med fersken.
Ferskner og nektariner – fakta, forskelle og tips→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required