Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Tilbehør › Syltede rødløg

Syltede rødløg (nem, lækker og hurtig opskrift)

syltede rødløg
4.7 fra 147 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
296
SHARES
FacebookMessenger296PinterestEmailSMS
Opdateret: 19. maj 2025 - Udgivet: 27. april 2021
Oversigt over indhold
  • Syltede rødløg
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Opskrift på syltede rødløg
  • Billeder
  • Smag
  • Syltede hvide løg
  • Opbevaring
  • Historie og oprindelse
  • Løgsuppe
  • Løgsalat
  • Ristede løg
  • Bagte løg - karamelliserede løg i ovn
  • Agurkesalat
  • Syltede tranebær - Sådan laver du dem nemt fra bunden
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Syltede rødløg

4.66 fra 147 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Min. trækketid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Syltning
Køkken: Dansk
Kalorier: 148
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 150 g vand
  • 150 g lagereddike
  • 100 g sukker - evt. 150 gram for en klassisk blanding
  • 10 peberkorn
  • 4 rødløg
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Stil en lille gryde/kasserolle på køkkenvægten, og vej vand, lagereddike og sukker af. Kom også peberkorn i. Tilsæt lidt mere sukker hvis du ønsker den klassiske blanding mellem eddike, vand og sukker, der er en del af hver. Jeg kan godt lide den en smule mindre sødt.
  2. Varm eddikelagen op og rør den ud indtil al sukker er helt rørt ud i lagen.
  3. Tag gryden af og lad den køle en smule.
  4. Rødløg pilles og halveres. Herefter kan du vælge at skære løgene i tynde skiver eller lidt tykkere både. Jeg foretrækker det sidste, men det afhænger af hvad du skal bruge de syltede rødløg til.
  5. Kom rødløgene i et glas, eventuelt et skoldet marmeladeglas, hvor du har et låg til.
  6. Hæld derefter eddikelagen lagen over, og vend indholdet i glasset lidt rundt.
  7. Sæt låget på og stil dine syltede rødløg i køleskabet, hvor de allerede kan nydes efter tre timer. Men bliver endnu bedre efter et døgn.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 148kcalKulhydrater: 35gProtein: 1gFedt: 0.2gMættet fedt: 0.05gFlerumættet fedt: 0.02gEnkelumættet fedt: 0.02gNatrium: 7mgKalium: 165mgKostfibre: 2gSukker: 30gVitamin A: 4IUVitamin C: 8mgCalcium: 30mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på syltede rødløg

Syltede rødløg er noget af det allermest lækre, og så er de virkelig nemme at lave. Løgene skal blot en tur i en god eddikelage, og efter nogle timer er de klar til brug. Det bliver altså ikke nemmere.

Rødløgene får en letsyrlig smag, og de passer perfekt på en hotdog, i en burger og hvor du ellers normalt også ville anvende en agurkesalat.

Opskriften giver et godt glas løg, og i den korte video kan du se fremgangsmåden.

Billeder

Her er lidt billeder af fremgangsmåden:

lav en lage af eddike, vand og sukker
rødløg halveres og snittes i tynde skiver
hæld lagen over de snittede rødløg
vend rødløgene sammen med eddikelagen

Smag

Det her er min grundopskrift på syltede rødløg, hvor der blot er krydret med peberkorn.

Men du kan også prøve at komme lidt ingefær eller et stykke kanel ved. Det giver også en god smag.

Syltede hvide løg

På samme måde kan du også nemt lave syltede hvide løg. Det er syltede almindelige løg, hvor du lynhurtigt snitter og sylter de hvide zittauerløg.

Fremgangsmåden er den samme, men her bruger du så i stedet de hvide og almindelige zittauerløg.

Opbevaring

De syltede løg opbevares på køl, hvor de sagtens kan holde sig i 2-3 uger.

Skal de opbevares i længere tid, kan du med fordel tilsætte lidt Atamon. Velbekomme.

Historie og oprindelse

Syltning af grøntsager er en gammel konserveringsmetode, der er kendt fra mange kulturer verden over.

I Skandinavien har man i århundreder syltet rodfrugter og løg for at kunne gemme sommerens høst til vinteren. Det er jo ret smart.

Rødløgene blev populære at sylte, fordi deres farve og milde løgsmag passer godt til kolde retter og smørrebrød. Og meget andet.

Flere inspirerende opskrifter:

Løgsuppe

4.7 fra 79 stemmer
Min bedste opskrift på nem løgsuppe, der er en god suppe med masser af løg. Se også hvordan du laver ostebrød til eller en fransk løgsuppe.
Gå til opskrift
billede med løgsuppe i gryde

Løgsalat

5 fra 2 stemmer
Løgsalat er en lækker salat med rødløg, hvor løgene koges nogle få minutter. Løgsalaten er med en skøn dressing, og passer perfekt som salat til kødretter.
Gå til opskrift
løgsalat

Ristede løg

4.8 fra 26 stemmer
Ristede løg er nemme at lave selv, og her viser jeg dig to måder at lave dem på. De ristede løg er jo en klassiker på hotdogs og meget andet.
Gå til opskrift
Billed resultat for ristede løg

Bagte løg - karamelliserede løg i ovn

4.8 fra 31 stemmer
Opskrift på bagte løg, der giver nogle virkelig lækre og karamelliserede løg. Brug store zittauerløg, der pensles med den lækre bladning.
Gå til opskrift
billederesultat for bagte løg

Agurkesalat

4.6 fra 79 stemmer
Den bedste opskrift på agurkesalat. God, gammeldags og hjemmelavet med agurkeskiver, syltet med eddike, vand og sukker til syltede agurker.
Gå til opskrift
Den bedste agurkesalat opskrift er den, som mormor altid lavede den. Helt simpelt og nemt. Her er agurken skåret ud med et bølgeskær, men du kan også bruge en almindelig kniv. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Syltede tranebær - Sådan laver du dem nemt fra bunden

5 fra 1 stemme
Se her hvordan du laver verdens bedste syltede tranebær. Friske tranebær, der nemt syltes i en sukkerlage og serveres til and og meget mere.
Gå til opskrift
billede med syltede tranebær i gryde

FAQ

Hvad er syltede rødløg?

Syltede rødløg er tynde skiver af rødløg, der ligger og trækker i en eddike‑baseret lage med sukker og krydderier. Ved syltning får løgene både sprød konsistens og en syrlig, let sødlig smag.

Hvor længe holder syltede rødløg?

Holdbarhed: Opbevar på køl i tætlukket glas - holder 2-3 uger.

Hvordan laver man lynsyltede rødløg?

Har du slet ikke tid til at vente på at løgene bliver færdigsyltede, kan du snyde lidt. Her kan du nemlig lige koge rødløgene med i eddikelagen i 30 sekunder inden de kommes på glas. Så er de stort klar til at nyde med det samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jakob skriver

    december 13, 2023 at 7:47 pm

    Kan de syltede rødløg holde sig uden for køleskab som man ser det med forskellige syltede ting i supermarkederne?

    Svar
  2. Dorthe Schultz skriver

    maj 06, 2023 at 12:13 pm

    Kan de her løjsere fryses, altså som syltede?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 06, 2023 at 12:35 pm

      Hej Dorthe
      Nej, det ville jeg ikke gøre. Men de holder sig jo også i månedsvis på køl, så der har du sikkert brugt dem inden 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required