Oversigt over indhold
- Syltede rødløg
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Video til opskriften
- Næringsindhold
- Opskrift på syltede rødløg
- Billeder
- Smag
- Syltede hvide løg
- Opbevaring
- Historie og oprindelse
- Løgsuppe
- Løgsalat
- Ristede løg
- Bagte løg - karamelliserede løg i ovn
- Agurkesalat
- Syltede tranebær - Sådan laver du dem nemt fra bunden
- FAQ
- Kommentarer
Syltede rødløg
Ingredienser
- 150 g vand
- 150 g lagereddike
- 100 g sukker - evt. 150 gram for en klassisk blanding
- 10 peberkorn
- 4 rødløg
Fremgangsmåde
- Stil en lille gryde/kasserolle på køkkenvægten, og vej vand, lagereddike og sukker af. Kom også peberkorn i. Tilsæt lidt mere sukker hvis du ønsker den klassiske blanding mellem eddike, vand og sukker, der er en del af hver. Jeg kan godt lide den en smule mindre sødt.
- Varm eddikelagen op og rør den ud indtil al sukker er helt rørt ud i lagen.
- Tag gryden af og lad den køle en smule.
- Rødløg pilles og halveres. Herefter kan du vælge at skære løgene i tynde skiver eller lidt tykkere både. Jeg foretrækker det sidste, men det afhænger af hvad du skal bruge de syltede rødløg til.
- Kom rødløgene i et glas, eventuelt et skoldet marmeladeglas, hvor du har et låg til.
- Hæld derefter eddikelagen lagen over, og vend indholdet i glasset lidt rundt.
- Sæt låget på og stil dine syltede rødløg i køleskabet, hvor de allerede kan nydes efter tre timer. Men bliver endnu bedre efter et døgn.
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på syltede rødløg
Syltede rødløg er noget af det allermest lækre, og så er de virkelig nemme at lave. Løgene skal blot en tur i en god eddikelage, og efter nogle timer er de klar til brug. Det bliver altså ikke nemmere.
Rødløgene får en letsyrlig smag, og de passer perfekt på en hotdog, i en burger og hvor du ellers normalt også ville anvende en agurkesalat.
Opskriften giver et godt glas løg, og i den korte video kan du se fremgangsmåden.
Billeder
Her er lidt billeder af fremgangsmåden:
Smag
Det her er min grundopskrift på syltede rødløg, hvor der blot er krydret med peberkorn.
Men du kan også prøve at komme lidt ingefær eller et stykke kanel ved. Det giver også en god smag.
Syltede hvide løg
På samme måde kan du også nemt lave syltede hvide løg. Det er syltede almindelige løg, hvor du lynhurtigt snitter og sylter de hvide zittauerløg.
Fremgangsmåden er den samme, men her bruger du så i stedet de hvide og almindelige zittauerløg.
Opbevaring
De syltede løg opbevares på køl, hvor de sagtens kan holde sig i 2-3 uger.
Skal de opbevares i længere tid, kan du med fordel tilsætte lidt Atamon. Velbekomme.
Historie og oprindelse
Syltning af grøntsager er en gammel konserveringsmetode, der er kendt fra mange kulturer verden over.
I Skandinavien har man i århundreder syltet rodfrugter og løg for at kunne gemme sommerens høst til vinteren. Det er jo ret smart.
Rødløgene blev populære at sylte, fordi deres farve og milde løgsmag passer godt til kolde retter og smørrebrød. Og meget andet.
Flere inspirerende opskrifter:
Løgsuppe
Løgsalat
Ristede løg
Bagte løg - karamelliserede løg i ovn
Agurkesalat
Syltede tranebær - Sådan laver du dem nemt fra bunden
FAQ
Syltede rødløg er tynde skiver af rødløg, der ligger og trækker i en eddike‑baseret lage med sukker og krydderier. Ved syltning får løgene både sprød konsistens og en syrlig, let sødlig smag.
Holdbarhed: Opbevar på køl i tætlukket glas - holder 2-3 uger.
Har du slet ikke tid til at vente på at løgene bliver færdigsyltede, kan du snyde lidt. Her kan du nemlig lige koge rødløgene med i eddikelagen i 30 sekunder inden de kommes på glas. Så er de stort klar til at nyde med det samme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Jakob skriver
Kan de syltede rødløg holde sig uden for køleskab som man ser det med forskellige syltede ting i supermarkederne?
Dorthe Schultz skriver
Kan de her løjsere fryses, altså som syltede?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Dorthe
Nej, det ville jeg ikke gøre. Men de holder sig jo også i månedsvis på køl, så der har du sikkert brugt dem inden 🙂
Alt det bedste
Holger