Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Spaghetti carbonara

Spaghetti Carbonara (nem opskrift på pasta carbonara)

spaghetti carbonara
4.6 fra 101 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
560
SHARES
FacebookMessenger560PinterestEmailSMS
Indhold
  • Spaghetti Carbonara - nem opskrift på pasta carbonara
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på spaghetti carbonara
  • Servering
  • Hvad er forskellen på autentisk og dansk carbonara?
  • FAQ
  • Kommentarer

Spaghetti Carbonara - nem opskrift på pasta carbonara

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 101 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Spaghetti carbonara som den skal laves med bacon og æg. En autentisk opskrift fra Rom, hvor man laver verdens bedste pastai alla carbonara.
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g pancetta eller tørsaltet bacon i tern
  • 400 g pasta naturligvis en tørret spaghetti
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 50 g pecorino revet, eller anden ost
  • salt og friskkværnet peber masser af peber
  • Lidt persille friskhakket

Fremgangsmåde

  1. Skær pancetta eller tørsaltet bacon i små tern.
  2. Kom pancetta eller bacon på en tør og kold pande og steg den næsten sprødt ved en middel varme. Det må ikke branke.
  3. Kog spaghetti al dente, der skal altså stadig være en smule bid i pastaen. Hæld lidt koldt vand i gryden, så du straks stopper kogningen, og lad pastaen stå i vandet et par minutter. Gem lidt af kogevandet.
  4. Æggeblommer og pecorino (eller anden ost) røres eller piskes sammen i en lille skål.
  5. Hak også persille groft, så du er klar til at servere din spaghetti carbonara straks, da den skal spises hurtigt efter den er tilberedt.
  6. Med en tang fisker du nu spaghettien over i panden, og det gør ikke noget at der følger lidt kogevand med. Det skal der faktisk gøre.
  7. Tilsæt så også ægge-og ostemassen, og rør hurtigt rundt i 10 sekunder, så du får vendt pastaen med æg og ost og den sprøde bacon eller pancetta.
  8. Kom så rigeligt med friskkværnet sort peber i din spaghetti carbonara.
  9. Anret straks på lune tallerkener, og kom parmesan og friskhakket persille over spaghettien.

Næringsindhold

Kalorier603kcalKulhydrater57gProtein24gFedt30gMættet fedt11gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt12gTransfedt0.1gKolesterol313mgNatrium1098mgKalium314mgKostfibre0.03gSukker0.2gVitamin A461IUVitamin C1mgCalcium175mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på spaghetti carbonara

Nem opskrift på en helt klassisk spaghetti cabonara, og en fantastisk aftensmad, som du med fordel kan servere sammen med et glas kølig hvidvin.

En populær italiensk ret fra det italienske pastakøkken, som du også kender det med lasagne bolognese og pasta med kødsovs. Men her altså denne lækre og nemme pasta carbonara. Helt simpelt. Og selvfølgelig med pancetta eler bacon.

Pasta carbonara er både super nem og hurtig at lave, og her skal der ikke anvendes mange ingredienser. God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

  • Pasta med kødsovs - nem opskrift på spaghetti bolognese
  • Pasta med hvidløg og olie - spaghetti aglio e olio
  • Kyllinge carbonara - pasta carbonara med kylling

Servering

Nyd i øvrigt den italienske pasta-klassiker med et stykke godt og hjemmebagt ciabattabrød til og et kold flaske hvidvin. Søg opskriften på brødet frem i søgefeltet øverst på siden.

Spaghetti carbonara er en grundsten i det italienske køkken, og det forstår man godt. Det er en utrolig simpel pastaret med få ingredienser og kort tilberedningstid, men samtidig smager det bare fantastisk godt.

Derfor får du her min opskrift på en nem og velsmagende carbonara, der selvfølgelig laves af spaghetti, bacon eller pancetta, æg og ost. Opskriften er til fire personer, men du kan nemt gange den op til flere.

Hvad er forskellen på autentisk og dansk carbonara?

ElementAutentisk italienskDansk version
KødGuanciale (kindbacon)Bacon eller pancetta
OstPecorino RomanoParmesan eller blanding
SauceÆg og ostOfte med fløde
PeberMasser af frisk sort peberVarierer

Flere inspirerende opskrifter:

  • Spaghetti med bacon og cremet flødesauce
  • Provencalsk pastaret uden kød
  • Spaghetti med bacon, olie, hvidløg og basilikum

FAQ

Hvad betyder carbonara?

Navnet stammer muligvis fra "Carbonari", der er italienske kularbejdere, som skulle have spist retten. Eller fra det sorte peber, der minder om kulstøv. Man ved det ikke med sikkerhed.

Skal der fløde i en pasta carbonara?

Ikke i den originale opskrift. Den autentiske carbonara får sin cremede konsistens udelukkende fra den varme pasta, æggeblommer (evt. hele æg), revet ost (Pecorino) og guancialefedt. Men mange danskere tilføjer fløde i hjemmelavede versioner for at gøre retten mere "sikker" og mild.

Hvilken pasta kan anvendes til carbonara?

Klassisk er det spaghetti, men alternativer kan være rigatoni, bucatini eller fettuccine. Vigtigst er, at pastaen har en form, der kan fange den cremede sauce.

Kan man bruge noget andet end guanciale?

Ja, men det bliver mindre autentisk:
Pancetta (tørret italiensk bacon).
Almindelig bacon (røget, mere kraftig smag).
Vegetarisk version: svampe eller røget tofu.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Carol Ann skriver

    februar 12, 2025 at 5:03 pm

    Vi elsker carbonara, men jeg bruge kun Pecorino romano, svinekæber, salt, masse af frisk kværnet peber, kogt rug spaghetti og den vand som spaghettien er kogt i - MUMS!! Efter hakket kæber kød er stegt, kommer revet Pecorino og spaghettien i, så lige så stille kommer alt det spaghetti vand i som bliver suget op i, mens man rør rundt hele tiden. Man bliver ved indtil du har fået en lækkert creamet konsistens. Wala!

    Svar
  2. Rico skriver

    september 28, 2023 at 3:23 pm

    Hvornår tilsætter du salt og peber? Det står ikke i fremgangsmetoden.

    Svar
    • Kim skriver

      oktober 16, 2023 at 5:53 pm

      Hej

      Det står under punkt nummer 9 🙂

      Svar
  3. Giulia Pierucci skriver

    august 11, 2023 at 11:05 am

    Helst med kun pecorino romano (og ikke andre ost), svinekæber (og ikke bacon), og ikke persille. Og bland peber med pecorino og æggeblomme

    Svar
  4. Bente Schjøtt skriver

    juni 18, 2022 at 12:55 pm

    Den var slet ikke god, selv om jeg fulgte opskriften nøje. Alt for tør og kedelig.

    Svar
    • Mike Hecchi skriver

      november 27, 2022 at 11:53 pm

      Så har du kvajet dig med al respekst - Carbonara er en af de største klassikere og særdeles cremet og vædet når den laves korrekt - det tager tid at mestre koaguleringen

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required