Spaghetti med bacon, der vendes i olivenolie med hvidløg og en smule chili. En både dejlig og hurtig italiensk ret, der også er fantastisk som gæstemad.
Jeg elsker italiensk mad, og her er en af mine absolutte favoritter. Spaghetti med bacon og masser af smag af Italien med olivenolie, hvidløg og basilikum.
To vigtige detaljer i retten er selvfølgelig spaghetti og bacon. Køb en god kvalitet af begge.
Jeg har anvendt Rummo spaghetti, der blandt andet kan købes i SuperBrugsen. Og så må det meget gerne være et stykke tørsaltet bacon, der skæres ud i grove tern.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på spaghetti med bacon
Ingredienser
- 500 gram spaghetti
- 300 gram bacon tørsaltet, i tern
- 2 deciliter olivenolie
- 2 rødløg finthakkede
- 3 fed hvidløg finthakkede
- 1 teskefuld chili tørret chili - eller en hel finthakket
- 2 teskefulde oregano tørret
- 1 håndfuld basilikum
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær den tørsaltede bacon ud i store tern, og steg på den sprød på en teflonpande.
- Du skal stege baconen ved en middel varme, så kødet og fedtet ikke bliver branket, da den skal bruges til pastaen. Så steg den stille og roligt, og giv dig god tid.
- Kog spaghetti al dente i letsaltet vand, så den skal altså ikke koges ud!
- Tag baconen af panden, men lad baconfedtet blive i panden. Tilsæt to deciliter god olivenolie - jo, der skal to deciliter olie i. Pastaen vil opsuge det meste af olien, og her er det vigtigt, at du benytter en tørret pasta.
- Kom de finthakkede rødløg og hvidløg, og lad det småsimre i 8-9 minutter, så du får den lækre smag af løg og hvidløg ud i olien.
- Tilsæt så chili til olien og lad det simre med et minuts tid.
- Vend så spaghettien i olien sammen med baconstykkerne, og kom også den tørrede oregano i. Krydr med et par vrid friskkværnet peber og eventuelt lidt salt. Men smag til.
- Lad det stå og trække et par minutter, og vend så en gavmild håndfuld friskhakket basilikum i spaghettien.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Anret din spghetti med bacon i en dyb tallerken med nogle gode skiver ciabattabrød til. En salat passer også perfekt til.
Se også mine italienske opskrifter på:
Lasse
For meget olie i forhold til pasta. Der lå en sø af olie i bunden.
For meget pasta i forhold til bacon og løg.
Smart trick med at koge smagen af løg ud i olien.
Også fine krydderier
jan
minder lidt om en carbonara variant, og dem findes der rigtigt mange af åbenbart. jeg er så ikke rigtig til hverken bacon eller pancetta, og blev slemt skuffet da jeg lavede carbonara efter en original opskrift med pancetta, og jeg er ellers generelt vild med det autentiske italienske køkken.