• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pandestegning af kotelet - guide til stegning af koteletter

Pandestegning af kotelet - guide til stegning af koteletter

kotelet på pande
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
63
SHARES
FacebookMessenger63PinterestEmailSMSSubscribe

At stege en kotelet er ikke en videnskab, men der er alligevel metoder til at sikre, at dine koteletter altid bliver møre. Se her hvordan du skal gøre.

En kotelet smager altså bedst, hvis den er stegt perfekt og kødet er mørt. Og det kan sagtens lade sig gøre.

Som sagt er stegning af koteletter ikke en videnskab, men der er altså nogle gode råd, der fører til et bedre resultat, og dermed møre svinekoteletter.

Kvalitet på kødet

For det første skal du selvfølgelig købe koteletter af god kvalitet. Eventuelt dry aged koteletter, der er modnet i længere tid.

De må ikke heller ikke være for tynde, så find koteletter, der vejer omkring de 175-200 gram pr. styk.

En kotelet skal saltes

Et andet godt råd er, at salte koteletterne i god tid før de skal steges.

Jeg plejer at give hver kotelet en god omgang salt 20 minutter før stegning, så det vil jeg give videre som det gode råd.

Ingredienser til stegning

Koteletter skal selvfølgelig steges i fedtstof, og her anvender jeg altid udelukkende smør, fordi jeg synes det giver mere smag og den perfekte stegeskorpe.

Når jeg steger fire koteletter, anvender jeg to gode spiseskefulde smør, så det skal du ikke spare på.

Dertil skal du bruge lidt frisk timian og rosmarin, der hakkes groft. Anvend også gerne et par fed hvidløg. Her finder du i øvrigt flere opskrifter på koteletter på Madens Verden.

En varm pande

En kotelet skal steges på en meget varm pande. Så varm panden grundigt op.

Er panden ikke varm nok, risikerer du at koteletterne begynder at "koge", og så bliver de altså kedelige.

Så godt med blus på panden, så du får den perfekte stegeskorpe på kødet.

Stegning af koteletter

Kom smørret på den varme pande, og lad det netop bruse af.

Læg koteletterne på panden og tryk dem ganske let ned.

Steg dem knap to minutter nu uden at røre dem, så du får den rigtige stegeskorpe.

Vend koteletter om, og kom også timian og rosmarin ved sammen med grofthakkede fed hvidløg.

Øs løbende lidt af fedtstoffet med krydderurter og hvidløg op over kødet.

Se også mine opskrifter på:

  • Koteletter i fad
  • Koteletter i fad med grøntsager
  • Koteletter med tilbehør og velsmagende sauce

Opskrift på pandestegt kotelet

kotelet på pande
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sådan steges en kotelet

5 fra 1 stemme
At stege en kotelet er ikke en videnskab, men der er alligevel metoder til at sikre, at dine koteletter altid bliver møre. Se her hvordan du skal gøre.
Forb. tid 2 minutter min
Tilb. tid 8 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 277
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 svinekoteletter - på ca. 175 g/stk.
  • smør - til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • timian
  • rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Varm en pande op ved en høj varme. Kom en god klat smør på og lad det bruse af.
  2. Læg koteletterne på panden og tryk dem let ned. Steges nu ca. 2 minutter inden de vendes om steges 2 minutter på den anden side.
  3. Skru lidt ned for varmen og kom hvidløgsfed, rosmarin og timian rundt om koteletterne.
  4. Øs løbende fedtstof op over kødet, vend dem rundt og giv dem nu 2 minutter mere på hver side, så de samlet steges 4 minutter på hver side. Krydres med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 277kcalKulhydrater: 1gProtein: 39gFedt: 12gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.3gKolesterol: 131mgNatrium: 1294mgKalium: 691mgKostfibre: 0.1gSukker: 0.03gVitamin A: 175IUVitamin C: 1mgCalcium: 17mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Stegetid på den perfekte kotelet

Stegetiden på koteletter afhænger selvfølgelig af hvor store og tykke koteletterne er.

Men en tommelfingerregel er, at almindelige koteletter på omkring 175 gram skal have cirka fire minutter på hver side.

Vend koteletterne hvert andet minut, og samlet skal de altså have cirka otte minutter.

Undervejs øser du stegesky op over kødet, og til sidst krydres med friskkværnet peber.

Lad de færdigstegte koteletter hvile et par minutter inden de serveres.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    december 02, 2024 at 3:49 pm

    Tak fordi du bruger opskriften, og skriv gerne din mening om den her.

    Svar
  2. Henriette

    august 21, 2024 at 5:08 pm

    Hej - er det meningen, at panden skal blive ved med at være meget varm i alle 2 min man ikke rører ved koteletten? Bliver de ikke branket så?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 22, 2024 at 3:35 pm

      Hej Henriette
      Ja, hold panden meget varm - jeg varmer gerne panden op ved 7 - og holder den der. Til slut i stegningen kan der godt skrues en smule ned.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Hans

    januar 03, 2021 at 12:12 am

    For mange reklamer...

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 03, 2021 at 1:38 pm

      Hej Hans
      Reklamer kan du undgå helt ved at blive medlem af Madens Verden PLUS - så forsvinder de 🙂
      Alt det bedste - og godt nytår
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Forsiden lige nu

Billede af sød kartoffelgryde.
Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler→ Se opskriften
Torsk - sunde retter
10 gode bud på sunde retter→ Se opskriften
spaghetti med gulerødder
Spaghetti med gulerødder - nem kødfri pastaret→ Se opskriften
Hjemmebagte knækbrød
Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner→ Se opskriften
Billede med asparges.
Asparges - fakta og de bedste opskrifter→ Se opskriften
Billede af wokret med stangbønner.
Wokret med stangbønner og kylling→ Se opskriften
Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
billede med rabarbercrumble
Rabarbercrumble med friske eller frosne rabarber→ Se opskriften
kyllingebryst med frossen spinat
Kyllingebryst med frossen spinat→ Se opskriften
Friterede hyldeblomster
Friterede hyldeblomster - en dejlig junidessert→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required