Min opskrift på sennepskoteletter med kartofler og broccoli. Nem og simpel ret med koteletter og lækkert tilbehør, der smager godt.
Sennepskoteletter med kartofler og broccoli er en nem middagsret, der ikke tager så lang tid.
Koteletterne serveres med en lækker sennepssauce, der blandt andet er lavet med løg, hvidløg og madlavningsfløde. Du kan også bruge en almindelig piskefløde, hvis ikke du er bange for kalorierne.
Du skal bruge en kotelet pr. person, og det må gerne være lidt tykke koteletter - og gerne uden ben i dette tilfælde.
Opskriften er beregnet til fire personer, og du skal også prøve min opskrift på nemme koteletter i fad med grøntsager.
Opskrift på sennepskoteletter
Sennepskoteletter med kartofler og broccoli
Ingredienser
- 4 koteletter - på 150 gram/stk.
- olivenolie - til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 1 løg - finthakket
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 1 deciliter vand - kogende
- 1 bouillonterning - gerne svinebouillon
- 2,5 deciliter madlavningsfløde - eller piskefløde
- 3 teskefulde sennep
- citronsaft - frikspresset
- 1 håndfuld persille
- 800 gram kartofler - koges møre
- 1 broccoli - i buketter, dampes
Sådan gør du
- Til sennepskoteletter starter du med at skære 800 gram kartofler i mundrette stykker, hvorefter de kommes i en gryde. Hæld koldt vand ved så det netop dækker kartoflerne. Tilsæt lidt salt og kog kartoflerne møre under låg. Det tager typisk omkring 8-10 minutter. Hæld vandet fra.
- 1 broccoli skæres i mindre buketter, hvorefter de dampes i et minuts tid i lidt letsaltet vand.
- 4 koteletter brunes på begge sider på en pande ved høj varme. Vent med at tilsætte olie indtil de brunet godt af, hvilket tager et. minuts tid på hver side. Skru lidt ned for varmen og kom lidt olivenolie ved. Steges nu i yderligere 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen på koteletterne. Tages til side og krydres med salt og friskkværnet peber.
- Stil panden tilbage på kogepladen ved middel varme, og svits hurtigt 1 løg og 2 fed hvidløg. Hæld 1 deciliter vand ved, og det må gerne være kogende. Smuldr 1 bouillonterning ved, og tilsæt også 2,5 deciliter madlavningsfløde sammen med 3 teskefulde sennep.
- Lad det koge op, og skru derefter ned for varmen. Smag til med citronsaft, salt og peber. Eventuelt også med lidt mere sennep, hvis dette ønskes. Vend 1 håndfuld persille i sovsen lige inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Sennepskoteletter serveres straks sammen med den lækre sovs, kogte kartofler og broccoli. Velbekomme.
Se også mine populære opskrifter på:
Lækre italienske koteletter med peberfrugter
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger denne opskrift, og jeg vil blive glad for din bedømmelse af retten.