Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Opskrift på oksetyndsteg i ovn med kernetemperatur

Opskrift på oksetyndsteg i ovn med kernetemperatur

billederesultat for oksetyndsteg
4.7 fra 43 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
143
SHARES
FacebookMessenger143PinterestEmailSMS

Oksetyndsteg i ovn: Tyndstegen er et dejligt stykke kød at stege i ovnen, og her kan du se kernetemperatur og vejledende stegetid på kødet.

Det er ret nemt at tilberede en oksetyndsteg i ovn, når man blot kender den rigtige kernetemperatur.

Og den kan du se lidt længere nede i opskriften.

Tyndstegen kan blandt andet serveres med lækre flødekartofler.

Opskriften er til seks personer.

Indhold
  • Oksetyndsteg i ovn: Tyndstegen er et dejligt stykke kød at stege i ovnen, og her kan du se kernetemperatur og vejledende stegetid på kødet.
  • Opskrift på oksetyndsteg i ovn med kernetemperatur
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Opskrift på oksetyndsteg i ovn med kernetemperatur

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 43 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Oksetyndsteg i ovn: Tyndstegen er et dejligt stykke kød at stege i ovnen, og her kan du se kernetemperatur og vejledende stegetid på kødet.
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,5 kg oksetyndsteg
  • 2 spsk brun farin
  • 2 spsk salt
  • 25 g smør

Fremgangsmåde

  1. Hvis du har tid til det, så er det en god idé, at starte nogle timer før du skal servere stegen. Rids krølfedtet med en skarp kniv. IKKE skære ned i kødet!
  2. Bland salt og brun farin sammen i en lille skål og gnub blandingen godt ind i oksetyndstegen. Kom så stegen i en pose, og lad den trække i et par timer.
  3. Tag stegen ud en halv time før du går i gang med selve stegningen, så den når at få noget der minder om stuetemperatur.
  4. Smelt smørret på en meget varm pande, og læg stegen på. Her skal stegen brunes kraftigt og hurtigt på begge sider - cirka et halvt minut på hver side.
  5. Læg stegen op i et fad, og stik et stegetermometer i den.
  6. Kom din oksetyndsteg ind i en forvarmet ovn - 150 grader og varmluft.
  7. Så skal stegen blive der indtil den når 55 grader - det tager typisk omkring 45 minutter at lave en oksetyndsteg i ovn, men vent indtil den når de 55 grader.
  8. Tag så stegen ud, og lad den stå i et kvarter inden du skærer den ud. Du behøver ikke dække den til.
  9. Ved at tage den ud ved 55 grader opnår du en rosa steg, som hverken er tør eller rå.
  10. Ønsker du en gennemstegt steg, skal du give den et par grader mere, og er du til mere rødt kød, ja så hiver du oksetyndstegen ud ved en lavere temperatur. Smag og behag er forskellig.

Næringsindhold

Kalorier605kcalKulhydrater4gProtein52gFedt41gMættet fedt17gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt17gTransfedt0.1gKolesterol209mgNatrium2482mgKalium784mgSukker4gVitamin A104IUCalcium60mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Oksetyndsteg i ovn er som sagt fin gæstemad, og kødet skæres i pæne skiver ved serveringen.

Tilbehør kan som sagt være flødekartofler, men pommes frites og en hjemmelavet bearnaise sauce er bestemt også skønt til kødet.

En vellavet demi glace skal bestemt også nævnes som en mulig sauce til stegen.

Flere inspirerende opskrifter:

Helstegt kalvemørbrad
Se her hvordan du laver en helstegt kalvemørbrad. En nem opskrift og fremgangsmåde, inkl. stegetid og kernetemperatur på kalvemørbrad i ovn.
Se opskriften her
billederesultat for helstegt kalvemørbrad
Gammeldags oksesteg
Min bedste opskrift på gammeldags oksesteg, som laves i ovn, i stegeso eller gryde og langtidsstegt. Med stegetid og kernetemperatur.
Se opskriften her
billede med gammeldags oksesteg stegt i gryde
Culottesteg i ovn - rosa og lækker
Min opskrift på perfekt culottesteg i ovn med stegetid og kernetemperatur, så du altid opnår en mør og velsmagende okseculotte.
Se opskriften her
Billede af culottesteg.
Beef Wellington
Se her hvordan du laver en god Beef Wellington. En skøn opskrift på indbagt oksemørbrad i butterdej med svampe. En klassisk engelsk bøfret.
Se opskriften her
beef-wellington
Intervalstegt oksetyndsteg: Sådan laver du mør oksesteg
Her er den bedste metode til en mør og intervalstegt oksetyndsteg. Det er den møreste oksesteg, som kan laves i grill eller ovn.
Se opskriften her
intervalstegt oksetyndsteg
Langtidsstegt oksetyndsteg med timian og hvidløg
Opskrift på langtidsstegt oksetyndsteg, der i forvejen marineres med timian og hvidløg. Derefter steges den ved 150 grader i ovnen.
Se opskriften her
Virkelig lækker og mør langtidsstegt oksetyndsteg, og læg mærke til den rosa farve på kødet. Den får du ved at tage oksetyndstegen ud af ovnen ved en kernetemperatur på 55 grader, og derefter lade stegen hvile i 20 minutter, uden at dække den til. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required