• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Opskrift på oksetyndsteg i ovn med kernetemperatur

Opskrift på oksetyndsteg i ovn med kernetemperatur

billederesultat for oksetyndsteg
4.7 fra 43 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
142
SHARES
FacebookMessenger142PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. juni 2023 - Udgivet:  27. november 2020

Oksetyndsteg i ovn: Tyndstegen er et dejligt stykke kød at stege i ovnen, og her kan du se kernetemperatur og vejledende stegetid på kødet.

Det er ret nemt at tilberede en oksetyndsteg i ovn, når man blot kender den rigtige kernetemperatur.

Og den kan du se lidt længere nede i opskriften.

Tyndstegen kan blandt andet serveres med lækre flødekartofler.

Opskriften er til seks personer.

Opskrift på oksetyndsteg i ovn

billederesultat for oksetyndsteg
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Opskrift på oksetyndsteg i ovn med kernetemperatur

4.70 fra 43 stemmer
Oksetyndsteg i ovn: Tyndstegen er et dejligt stykke kød at stege i ovnen, og her kan du se kernetemperatur og vejledende stegetid på kødet.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Tid på køl 2 timer t
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,5 kg oksetyndsteg
  • 2 spsk brun farin
  • 2 spsk salt
  • 25 g smør

Fremgangsmåde
 

  1. Hvis du har tid til det, så er det en god idé, at starte nogle timer før du skal servere stegen. Rids krølfedtet med en skarp kniv. IKKE skære ned i kødet!
  2. Bland salt og brun farin sammen i en lille skål og gnub blandingen godt ind i oksetyndstegen. Kom så stegen i en pose, og lad den trække i et par timer.
  3. Tag stegen ud en halv time før du går i gang med selve stegningen, så den når at få noget der minder om stuetemperatur.
  4. Smelt smørret på en meget varm pande, og læg stegen på. Her skal stegen brunes kraftigt og hurtigt på begge sider - cirka et halvt minut på hver side.
  5. Læg stegen op i et fad, og stik et stegetermometer i den.
  6. Kom din oksetyndsteg ind i en forvarmet ovn - 150 grader og varmluft.
  7. Så skal stegen blive der indtil den når 55 grader - det tager typisk omkring 45 minutter at lave en oksetyndsteg i ovn, men vent indtil den når de 55 grader.
  8. Tag så stegen ud, og lad den stå i et kvarter inden du skærer den ud. Du behøver ikke dække den til.
  9. Ved at tage den ud ved 55 grader opnår du en rosa steg, som hverken er tør eller rå.
  10. Ønsker du en gennemstegt steg, skal du give den et par grader mere, og er du til mere rødt kød, ja så hiver du oksetyndstegen ud ved en lavere temperatur. Smag og behag er forskellig.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Oksetyndsteg i ovn er som sagt fin gæstemad, og kødet skæres i pæne skiver ved serveringen.

Tilbehør kan som sagt være flødekartofler, men pommes frites og en hjemmelavet bearnaise sauce er bestemt også skønt til kødet.

En vellavet demi glace skal bestemt også nævnes som en mulig sauce til stegen.

Se også disse opskrifter:

Helstegt kalvemørbrad

4.8 fra 71 stemmer
Se her hvordan du laver en helstegt kalvemørbrad. En nem opskrift og fremgangsmåde, inkl. stegetid og kernetemperatur på kalvemørbrad i ovn.
Gå til opskrift
billederesultat for helstegt kalvemørbrad

Gammeldags oksesteg

4.7 fra 67 stemmer
Min bedste opskrift på gammeldags oksesteg, som laves i ovn, i stegeso eller gryde og langtidsstegt. Med stegetid og kernetemperatur.
Gå til opskrift
billede med gammeldags oksesteg stegt i gryde

Culottesteg i ovn - rosa og lækker

4.8 fra 157 stemmer
Min opskrift på perfekt culottesteg i ovn med stegetid og kernetemperatur, så du altid opnår en mør og velsmagende okseculotte.
Gå til opskrift
billede med culottesteg

Beef Wellington

4.9 fra 9 stemmer
Se her hvordan du laver en god Beef Wellington. En skøn opskrift på indbagt oksemørbrad i butterdej med svampe. En klassisk engelsk bøfret.
Gå til opskrift
beef-wellington
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required