Her er den bedste metode til en mør og intervalstegt oksetyndsteg. Det er den møreste oksesteg, som kan laves i grill eller ovn.
Intervalstegt oksetyndsteg er et godt stykke kød, som du kan stege eller grille meget mør.
Du kan tilberede stegen i enten grill eller ovn, og denne opskrift er beregnet til 4-6 personer.
Opskrift på intervalstegt oksetyndsteg
Ingredienser
- 1,5 kilo oksetyndsteg
- 2 teskefulde salt
- 3 teskefulde brun farin
- 1 teskefuld paprika
- Lidt spidskommen
Sådan gør du
- Aftenen før du skal bruge oksetyndstegen blander du salt med brun farin, paprika og en smule spidskommen, og smører oksestegen godt ind i denne gode rub.
- Læg stegen i en plastikpose i køleskabet natten over.
- Dagen efter er du klar til at tilberede en intervalstegt oksetyndsteg. Og der er to måder - afhængig af om det er til grill eller ovn. Først i grillen:
- Brun tyndstegen ved en god og direkte varme, og sluk så den inderste brænder, fordi oksestegen skal grilles ved indirekte varme. Luk låget, og grill den et kvarter ved laveste blus. det giver cirka 175-180 grader i grillen.
- Tag oksetyndstegen ud, og lad den hvile utildækket et kvarter. Så ind i grillen igen et kvarter. Ud og hvile et kvarter. Og så i grillen en sidste gang indtil kernetemperaturen er på 56 grader. Så her skal du bruge et stegetermometer.
- Og så skal stegen hvile 15-20 minutter utildækket ind udskæring i skiver på den lange led.
- Vil du lave oksetyndsteg i ovn, så gør du på følgende måde: Brun stegen på en pande med lidt smør, og sæt den derefter i ovnen ved 185 grader varmluft. Giv den et kvarter, og følg som ovenfor. Altså et kvarter inde, et kvarter ude, et kvarter inde, et kvarter ude - og så ind indtil den når en kernetemperatur på 56 grader.
Næringsindhold
Tips
Intervalstegt oksetyndsteg kan serveres med flødekartofler og en god salat med spidskål.
Se også disse forslag med tilbehør til grillmad.

Comments
No Comments