• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Æggeretter › Omelet - nem og klassisk opskrift på omelette

Omelet - nem og klassisk opskrift på omelette

billede med omelet
4.8 fra 151 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
430
SHARES
FacebookMessenger430PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. oktober 2017 - Udgivet:  9. oktober 2017

Omelet er en af de helt klassiske retter, og det gode ved omeletten er alle de måder du kan lave den på - og bruge den til.

I denne opskrift finder du masser af forslag til fyld til omeletterne, og så har omeletten jo den fordel, at du kan servere den til alt fra morgenmad, frokost og aftensmad.

Omeletten skal ikke forveksles med æggekage, der indeholder lidt stivelse.

Opskriften er til en person, og du skal beregne to æg pr. person. Det er en super nem grundopskrift, så god fornøjelse. Se også min video med fremgangsmåde.

Oversigt
  • Omelet - nem og klassisk opskrift på omelette
  • Tips
  • Olie og middel varme
  • Med fyld
  • Med spinat
  • Ovnbagt
  • Med ost
  • Kartoffelomelet
  • Med mælk
  • Æg binder væske
  • Verdens bedste æggekage
  • Æggekage i ovn (verdens bedste æggekage)
  • Blødkogt æg
  • Æggemuffins - nem opskrift
  • Røræg og scrambled eggs i gryde, ovn og til brunch
  • Ovnbagte æg med spinat i små forme
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med omelet
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Omelet - nem og klassisk opskrift på omelette

4.78 fra 151 stemmer
Prøv denne enkle opskrift på en klassisk omelet. Den er nem at tilberede og perfekt til enhver anledning. Traditionel omelette.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 126
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 æg
  • 2 spsk vand
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt olie - til stegning

Fremgangsmåde
 

  1. Slå æg ud i en skål, kom lidt vand ved og krydr med salt og friskkværnet peber.
  2. Rør æggemassen rundt med en gaffel, for den skal ikke piskes for meget igennem. Men blot røres sammen.
  3. Varm en spiseskefuld olie på en middelvarm pande (jeg plejer at stege omeletter på 6 på en skala fra 1-9), men det er vigtigt at olien er varm inden du hælder æggemassen på.
  4. Hæld så æggemassen på panden, og lad den samle sig uden du rører i den. Den skal have cirka 1 minut og 30 sekunder.
  5. Drys evt. lidt purløg på omeletten straks den lige har sat sig efter 10 sekunder. Men dette kan sagtens udelades.
  6. Når omeletten er ved at være næsten tør på oversiden, folder du den ene halvdel ind over den anden, og anretter den derefter på en lun tallerken.
  7. Pas på du ikke steger omeletterne for længe, for så bliver de tørre og kedelige!
  8. De færdige omeletter serveres straks.

Næringsindhold

Kalorier: 126kcalKulhydrater: 1gProtein: 11gFedt: 8gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.03gKolesterol: 327mgNatrium: 126mgKalium: 121mgSukker: 0.3gVitamin A: 475IUCalcium: 50mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

En omelet opskrift, der er så simpel og enkel, at det umuligt kan gå galt. Faktisk er omeletten noget af det allernemmeste mad at tilberede overhovedet.

Og kan man spise omelet til aftensmad? Sagtens, og her skal du blandt andet tænke på fyldet. Sammensæt omeletten med eventuelt kartofler eller spinat.

En morgenomelet er også godt, og hvorfor ikke også lave en hurtig frokostomelet. Mulighederne er mange.

Her kan du i øvrigt læse mere om forskellen på æggekage og en omelet.

Olie og middel varme

Når det så er sagt, så er der alligevel et par ting, der er rare at vide. Dels skal du ikke stege omeletter ved for høj varme, og dels er det godt at stege dem i en smule olie. Beregn en spiseskefuld olie til hver omelet, for så er du sikker på et godt resultat.

Så varm panden godt op, men steg omeletterne ved en middel varme.

Jeg plejer også at tilsætte en teske paprika til æggemassen, fordi jeg synes det giver en vældig fin smag til de færdige omeletter. Prøv det, og undlad paprikaen hvis du hellere vil det.

Så er der det med fyldet, for hvad skal man komme på og ved sin omelet? Der er masser af muligheder, og dem omtaler jeg under opskriften lidt længere nede.

Med fyld

Omeletter er fantastiske, da de kan fyldes og serveres med næsten alt.

Min favorit er den simple udgave du kan se på billedet. Med skiver af tørsaltet bacon på toppen, drysset med purløg, og anrettet med små tomater.

Selvfølgelig på et stykke godt rugbrød. Bedre bliver det ikke.

Med spinat

Men blandt andet spinat er også super godt til omeletter, og du kan fordele dampet spinat på omeletterne inden du folder dem sammen.

Så spinat er også lækkert fyld til en omelet, og samtidig er spinat jo særdeles sund.

Af andre oplagte muligheder til omeletfyld er peberfrugter og grønne asparges, og hvis du er til ost, er der også bare med at prøve dig frem der.

Ovnbagt

Du kan meget nemt lave en lækker æggeomelet i ovn, og her skal du ligeledes anvende to æg pr. person.

Til to personer piskes fire æg således sammen med en sjat piskefløde og en lille sjat vand. Lidt under en halv deciliter fløde og tilsvarende vand. Krydr med lidt salt og peber.

Smør et lille ildfast fad og hæld æggemassen i. Du kan eventuelt drysse lidt revet ost over.

Stil fadet med æggemassen ind i ovnen ved 175 grader varmluft, og her skal din omelet i ovn have cirka 25 minutter.

Med ost

Du kan også lave en omeletter med ost på panden.

Brug grundopskriften længere oppe, og rør en lille håndfuld revet ost i.

Derefter steges omeletten på en pande som anvist. Simpelt og godt hvis du ønsker en osteomelet.

Kartoffelomelet

Prøv også at lave en omelet med kartofler, der blandt andet er god som en mættende aftensmad.

Her skal du bruge cirka 300 gram kartofler, som du skræller og halverer, hvorefter de koges møre i letsaltet vand. Det tager cirka 15 minutter, måske lidt mere.

Skær kartoflerne i skiver, og hak et lille løg fint.

Svits kartofler og løg på panden i lidt olie eller smør, og hæld æggemassen over. Igen bruger du blot grundopskriften på denne side.

Pynt din kartoffelomelet med friskhakket purløg og tomater.

Til omeletten med kartofler kan du sagtens variere indholdet af kartofler i forhold til æggemasse, så du enten tilsætter lidt flere eller færre kartoffelskiver i omeletten.

Med mælk

Du kan også tilsætte lidt mælk til omeletten, og her kan du anvende en halv deciliter mælk i denne opskrift.

Fremgangsmåden er ellers den samme.

Æg binder væske

Vidste du i øvrigt godt, at et pisket æg faktisk kan binde helt op til en deciliter væske?

Altså eksempelvis mælk eller vand.

Det skyldes æggeproteinernes evne til at koagulere når de varmes op.

Selve ordet omelet stammer i øvrigt oprindeligt fra det franske omelette, som igen formentlig er fra lamella, der betyder en tynd skive.

Flere inspirerende opskrifter:

Verdens bedste æggekage

4.7 fra 397 stemmer
En nem opskrift på traditionel æggekage med bacon på pande. Æggekagen er en dansk klassiker, og her får du også kokkens bedste æggekagetips.
Gå til opskrift
billede med æggekage med bacon og tomater

Æggekage i ovn (verdens bedste æggekage)

4.8 fra 249 stemmer
Opskrift på æggekage i ovn, der er verdens bedste æggekage. Æggekagen bages godt af, og pyntes med bacon, tomater og purløg. Bagetiden er cirka 40 minutter.
Gå til opskrift
Billed resultat for æggekage i ovn

Blødkogt æg

4.9 fra 102 stemmer
Hvor længe skal blødkogt æg have, og hvor meget vand skal man komme i gryden når æggene koges? Her er guiden til perfekte blødkogte æg.
Gå til opskrift
et billede med blødkogt æg

Æggemuffins - nem opskrift

4.8 fra 73 stemmer
Forkæl dig selv med lækre æggemuffins med spinat, bacon og peberfrugt. Perfekte til en hurtig og velsmagende morgen- eller frokostmad.
Gå til opskrift
billede med æggemuffins

Røræg og scrambled eggs i gryde, ovn og til brunch

4.7 fra 168 stemmer
Opskrift på røræg. Her kan du se hvordan du laver scrambled eggs, både den almindelige, i ovn, uden mælk, til mange og meget andet.
Gå til opskrift
billederesultat for røræg

Ovnbagte æg med spinat i små forme

4.6 fra 25 stemmer
Her får du en nem opskrift på æg med spinat, der bages i ovnen. Æggespinaten bages i små forme og er god til morgenmad.
Gå til opskrift
Billederesultat for æg med spinat

FAQ

Hvad betyder omelet?

Ordet omelet betyder "en tynd skive", hvilket omeletten jo netop er. Det kommer af det franske ord lamelle.

Kan man spise omelet dagen efter den er lavet?

Du kan sagtens spise en omelet dagen du har har lavet den. Husk blot at stille den på køl.

Hvor længe skal en omelet stege?

En omelet skal blot have ca. 1 minut og 30 sekunder, hvorefter den kan foldes sammen. Steg den ikke længere, da den så bliver mere tør i konsistensen.

Skal man røre i en omelet?

Nej, man skal ikke røre rundt i æggemassen til en omelet. Lad æggemassen sætte sig, og læg eventuelt fyld på.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Eileen

    april 25, 2025 at 4:46 am

    Tak for opskriften. Jeg giver den 2 ud af 9 i varme, med låg på, i 10 minutter (vil hellere bruge langsom varme i længere tid).

    Svar
  2. Julius Gardarsson

    maj 31, 2023 at 4:53 pm

    Hej
    Håber at det går godt
    Det mangler vandet i instruktionen.
    Men den er på video

    Tak for en fremragende hjemmeside

    Med venlig hilsen
    Julius

    Svar
  3. Claus

    april 08, 2023 at 7:32 pm

    Det ser lækkert ud, men det er ikke en omlet, mere en pandekage. I omeletten er der flere lg (4-6 med den pandestørrelse) og så må den ikke få stegeskorpe og ender med at være temmelig våd indeni.

    Svar
  4. Bente1950

    januar 01, 2022 at 10:26 am

    Virkelig lækker. Den bedste opskrift på omelet Tak

    Svar
  5. Elsebeth Grønbeck Mortensen

    august 09, 2021 at 12:03 am

    Så dejlig opskrift.

    Svar
  6. Jeanette

    marts 14, 2021 at 11:28 am

    Og den smager hamrende godt. Jeg var overmæt resten af aftenen. 😃

    Svar
  7. Margit

    marts 14, 2021 at 11:27 am

    Lækkert skal helt sikkert prøves

    Svar
  8. Helle

    marts 14, 2021 at 11:27 am

    prøv med spinat og en smule chedddar ost 😉 mums

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 15, 2021 at 6:16 am

      Godt forslag, Helle - tak for det 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  9. Marianne

    marts 14, 2021 at 11:26 am

    Man kan jo bruge, hvad man har. Jeg bruger ofte alle former for kål (ikke alle på en gang), kylling og skinke kan sagtens kommes på også. Altså slip fantasien løs og put hvad DU kan li' på.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required