Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Æggeretter › Omelet

Omelet (nem og klassisk opskrift på omelette)

billede med omelet
4.8 fra 151 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
433
SHARES
FacebookMessenger433PinterestEmailSMS
Opdateret: 9. oktober 2017 - Udgivet: 9. oktober 2017
Oversigt over indhold
  • Omelet - nem og klassisk opskrift på omelette
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Opskrift på omelet
  • Tips
  • Olie og middel varme
  • Omelet med fyld
  • Omelet med spinat
  • Ovnbagt omelette
  • Omelet med ost
  • Kartoffelomelet
  • Med mælk
  • Æg binder væske
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Omelet - nem og klassisk opskrift på omelette

4.78 fra 151 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 126
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 æg
  • 2 spsk vand
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt olie - til stegning
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Slå æg ud i en skål, kom lidt vand ved og krydr med salt og friskkværnet peber.
  2. Rør æggemassen rundt med en gaffel, for den skal ikke piskes for meget igennem. Men blot røres sammen.
  3. Varm en spiseskefuld olie på en middelvarm pande (jeg plejer at stege omeletter på 6 på en skala fra 1-9), men det er vigtigt at olien er varm inden du hælder æggemassen på.
  4. Hæld så æggemassen på panden, og lad den samle sig uden du rører i den. Den skal have cirka 1 minut og 30 sekunder.
  5. Drys evt. lidt purløg på omeletten straks den lige har sat sig efter 10 sekunder. Men dette kan sagtens udelades.
  6. Når omeletten er ved at være næsten tør på oversiden, folder du den ene halvdel ind over den anden, og anretter den derefter på en lun tallerken.
  7. Pas på du ikke steger omeletterne for længe, for så bliver de tørre og kedelige!
  8. De færdige omeletter serveres straks.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 126kcalKulhydrater: 1gProtein: 11gFedt: 8gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.03gKolesterol: 327mgNatrium: 126mgKalium: 121mgSukker: 0.3gVitamin A: 475IUCalcium: 50mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på omelet

Omelet er en af de helt klassiske retter, og det gode ved omeletten er alle de måder du kan lave den på - og bruge den til.

I denne opskrift finder du masser af forslag til fyld til omeletterne, og så har omeletten jo den fordel, at du kan servere den til alt fra morgenmad, frokost og aftensmad.

Omeletten skal ikke forveksles med æggekage, der indeholder lidt stivelse.

Opskriften er til en person, og du skal beregne to æg pr. person. Det er en super nem grundopskrift så god fornøjelse. Se også min video med fremgangsmåde.

Se flere opskrifter:

  • Æggekage opskrift med bacon, tomater og purløg
  • Æggekage i ovn (verdens bedste æggekage)
  • Blødkogt æg (sådan koger du perfekte blødkogte æg)

Tips

En omelet opskrift, der er så simpel og enkel, at det umuligt kan gå galt. Faktisk er omeletten noget af det allernemmeste mad at tilberede overhovedet.

Og kan man spise omelet til aftensmad? Sagtens, og her skal du blandt andet tænke på fyldet. Sammensæt omeletten med eventuelt kartofler eller spinat.

En morgenomelet er også godt, og hvorfor ikke også lave en hurtig frokostomelet. Mulighederne er mange.

Her kan du i øvrigt læse mere om forskellen på æggekage og en omelet.

Olie og middel varme

Når det så er sagt, så er der alligevel et par ting, der er rare at vide. Dels skal du ikke stege omeletter ved for høj varme, og dels er det godt at stege dem i en smule olie. Beregn en spiseskefuld olie til hver omelet, for så er du sikker på et godt resultat.

Så varm panden godt op, men steg omeletterne ved en middel varme.

Jeg plejer også at tilsætte en teske paprika til æggemassen, fordi jeg synes det giver en vældig fin smag til de færdige omeletter. Prøv det, og undlad paprikaen hvis du hellere vil det.

Så er der det med fyldet, for hvad skal man komme på og ved sin omelet? Der er masser af muligheder, og dem omtaler jeg under opskriften lidt længere nede.

Omelet med fyld

Omeletter er fantastiske, da de kan fyldes og serveres med næsten alt.

Min favorit er den simple udgave du kan se på billedet. Med skiver af tørsaltet bacon på toppen, drysset med purløg, og anrettet med små tomater.

Selvfølgelig på et stykke godt rugbrød. Bedre bliver det ikke.

Omelet med spinat

Men blandt andet spinat er også super godt til omeletter, og du kan fordele dampet spinat på omeletterne inden du folder dem sammen.

Så spinat er også lækkert fyld til en omelet, og samtidig er spinat jo særdeles sund.

Af andre oplagte muligheder til omeletfyld er peberfrugter og grønne asparges, og hvis du er til ost, er der også bare med at prøve dig frem der.

Ovnbagt omelette

Du kan meget nemt lave en lækker omelet i ovn, og her skal du ligeledes anvende to æg pr. person.

Til to personer piskes fire æg således sammen med en sjat piskefløde og en lille sjat vand. Lidt under en halv deciliter fløde og tilsvarende vand. Krydr med lidt salt og peber.

Smør et lille ildfast fad og hæld æggemassen i. Du kan eventuelt drysse lidt revet ost over.

Stil fadet med æggemassen ind i ovnen ved 175 grader varmluft, og her skal din omelet i ovn have cirka 25 minutter.

Omelet med ost

Du kan også lave en omeletter med ost på panden.

Brug grundopskriften længere oppe, og rør en lille håndfuld revet ost i.

Derefter steges omeletten på en pande som anvist. Simpelt og godt hvis du ønsker en osteomelet.

Kartoffelomelet

Prøv også at lave en omelet med kartofler, der blandt andet er god som en mættende aftensmad.

Her skal du bruge cirka 300 gram kartofler, som du skræller og halverer, hvorefter de koges møre i letsaltet vand. Det tager cirka 15 minutter, måske lidt mere.

Skær kartoflerne i skiver, og hak et lille løg fint.

Svits kartofler og løg på panden i lidt olie eller smør, og hæld æggemassen over. Igen bruger du blot grundopskriften på denne side.

Pynt din kartoffelomelet med friskhakket purløg og tomater.

Til omeletten med kartofler kan du sagtens variere indholdet af kartofler i forhold til æggemasse, så du enten tilsætter lidt flere eller færre kartoffelskiver i omeletten.

Med mælk

Du kan også tilsætte lidt mælk til omeletten, og her kan du anvende en halv deciliter mælk i denne opskrift.

Fremgangsmåden er ellers den samme.

Æg binder væske

Vidste du i øvrigt godt, at et pisket æg faktisk kan binde helt op til en deciliter væske?

Altså eksempelvis mælk eller vand.

Det skyldes æggeproteinernes evne til at koagulere når de varmes op.

Selve ordet omelet stammer i øvrigt oprindeligt fra det franske omelette, som igen formentlig er fra lamella, der betyder en tynd skive.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Æggemuffins (med spinat, bacon og peberfrugt)
  • Røræg og scrambled eggs (i gryde, ovn og til brunch)
  • Ovnbagte æg med spinat i små forme

FAQ

Hvad betyder omelet?

Ordet omelet betyder "en tynd skive", hvilket omeletten jo netop er. Det kommer af det franske ord lamelle.

Kan man spise omelet dagen efter den er lavet?

Du kan sagtens spise en omelet dagen du har har lavet den. Husk blot at stille den på køl.

Hvor længe skal en omelet stege?

En omelet skal blot have ca. 1 minut og 30 sekunder, hvorefter den kan foldes sammen. Steg den ikke længere, da den så bliver mere tør i konsistensen.

Skal man røre i en omelet?

Nej, man skal ikke røre rundt i æggemassen til en omelet. Lad æggemassen sætte sig, og læg eventuelt fyld på.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Eileen skriver

    april 25, 2025 at 4:46 am

    Tak for opskriften. Jeg giver den 2 ud af 9 i varme, med låg på, i 10 minutter (vil hellere bruge langsom varme i længere tid).

    Svar
  2. Julius Gardarsson skriver

    maj 31, 2023 at 4:53 pm

    Hej
    Håber at det går godt
    Det mangler vandet i instruktionen.
    Men den er på video

    Tak for en fremragende hjemmeside

    Med venlig hilsen
    Julius

    Svar
  3. Claus skriver

    april 08, 2023 at 7:32 pm

    Det ser lækkert ud, men det er ikke en omlet, mere en pandekage. I omeletten er der flere lg (4-6 med den pandestørrelse) og så må den ikke få stegeskorpe og ender med at være temmelig våd indeni.

    Svar
  4. Bente1950 skriver

    januar 01, 2022 at 10:26 am

    Virkelig lækker. Den bedste opskrift på omelet Tak

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required