Oksesteg stegt som vildt smager så englene synger. Her lavet med et stykke oksetykkam, som giver en fantastisk vildtsauce. Server med æblesalat.
Oksesteg stegt som vildt lyder som mormormad - og hvad er der nu galt i det. Jeg elsker mormormad, når det er lavet godt, og det er denne oksesteg.
Stegen bliver virkelig smagfuld og mør som smør, og denne vildtsauce er også vildt god!
Jeg har her puttet et stykke oksetykkam i gryden, men du kan sagtens også bruge andre udskæringer.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på oksesteg stegt som vildt
Oksesteg stegt som vildt
Ingredienser
- 1,5 kg oksesteg - jeg har anvendt oksetykkam
- 2 spsk smør
- 75 g bacon - i tern
- 0,5 æble - i tern
- 6 dl kalvefond
- 2 spsk ribsgele
- 2 spsk æbleeddike
- salt og friskkværnet peber
Vildtsauce
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 4 dl sky - fra stegen
- 1 dl fløde
- Lidt ribsgele - plus æbleeddike eller gastrik
Fremgangsmåde
- Dup kødet af med lidt køkkenrulle, og smelt smørret i en gryde ved god varme.
- Rist hurtigt bacontern i gryden.
- Brun så oksestegen grundigt hele vejen rundt. Krydr den med lidt salt og friskkværnet peber.
- Kom så æbletern, kalvefond, ribsgele og æbleeddike ved, og lad det koge op.
- Når det koger, skruer du ned for varmen, og lader din oksesteg stå og simre under låg i to timer. Vend stegen efter en times tid.
- Efter to timers stegning tager du stegen op og lægger den på et skærebræt. Du skal ikke overdække den. Kog skyen igennem, og lad den koge lidt ind for fuld varme.
- Sigt skyen over i skål, og smelt to spiseskefulde smør i en kasserolle. Når smørret er smeltet, kommer du to spiseskefulde mel i, og pisker det rundt med et piskeris ved middel varme (det må selvfølgelig ikke brænde på). Pisk det rundt et minut, så smagen af mel bliver bagt væk.
- Pisk så gradvist skyen ud i opbagningen, og slut af med fløden. Er der brug for mere væske, tilsætter du mælk indtil din vildtsauce har den rette konsistens (afhænger af hvor meget sky du har tilbage efter grydestegningen). Lad den småkoge fem minutter.
- Smag vildtsaucen til med ribsgele, mere æbleeddike (eller gastrik), salt og friskkværnet peber. Og giv gerne vildtsaucen lidt madkulør.
Få tilsendt opskriften på mail
Note
Server oksesteg stegt som vildt med ovnbagte kartofler med balsamico og en god æblesalat.
Eller prøv min lækre salat med spidskål.
Du kan også servere den med de skønne baconkartofler.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: