• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Oksekød i karry med peberfrugt og asparges

Oksekød i karry med peberfrugt og asparges

Billede af oksekød i karry.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. maj 2025 - Udgivet:  24. maj 2025

Oksekød i karry en lækker middagsret, hvor du koger tern af oksekød møre i en lækker og krydret karrysovs.

Som udgangspunkt er retten ikke stærkere end alle i familien kan spise den, men du kan jo selv styre hvor kradsbørstig den skal være.

Til sidst tilsættes også peberfrugt, asparges og forårsløg, men der kan også anvendes andre grøntsager som blomkål, minimajs og lignende.

Opskriften er beregnet til fire personer, og retten er faktisk god både som nem aftensmad, da den passer sig selv under tilberedningen, men retten er også fin som en let omgang gæstemad i weekenden.

Oversigt over indhold
  • Oksekød i karry med peberfrugt og asparges
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Serveringsforslag
  • Boller i karry
  • Kylling i karry
  • Hakket oksekød og spidskål i ovn
  • Svinekød i karry med peberfrugt og ris
  • Karrygryde - hurtig aftensmad
  • Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)
  • FAQ
  • Kommentarer
Billede af oksekød i karry.

Oksekød i karry med peberfrugt og asparges

Bedømmelse
5 fra 1 stemme

Tryk på stjerner for at bedømme

Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 45 minutter minutter
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 g oksekød - i tern, evt. okseinderlår
  • olie - til stegning
  • 3 tsk karry
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl vand
  • 1 bouillonterning - grøntsag eller høns
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk østerssauce
  • 4 fed hvidløg - hakkes fint
  • 250 g ris - koges som anvist
  • 1 rød peberfrugt - i mindre tern
  • 8 grønne asparges - i mindre stykker
  • 1 bundt forårsløg - fintsnittet
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Varm en dyb pande eller gryde op ved en god varme, og kom lidt olie i sammen med oksekød i tern. Brun kødet godt af.
  • Drys karry over og vend rundt, så karryen hurtigt brændes af. Tilsæt hvedemel og vend rundt. Melet vil jævne retten.
  • Hæld vand ved sammen med en smuldret terning bouillon, soja, østerssauce og hakket hvidløg.
  • Vend det rundt, skru ned for varmen og lad det simre under låg i ca. 1 time og 30 minutter så kødet er helt mørt.
  • Kog ris som anvist på pakken, så risene er klar ved servering.
  • Når oksekødet er kogt mørt i karrysovsen, kommes peberfrugt i sammen med asparges og forårsløg. Hold eventuelt lidt forårsløg tilbage til pynt. Grøntsagerne skal blot lige varmes med i to minutter til sidst, så de stadig har lidt bid og sprødhed.
  • Smag retten godt til med friskpresset citronsaft, salt og friskpresset peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
492
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
78
mg
26
%
Natrium
 
1582
mg
69
%
Kalium
 
727
mg
21
%
Kulhydrater
 
62
g
21
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
35
g
70
%
Vitamin A
 
1197
IU
24
%
Vitamin C
 
55
mg
67
%
Calcium
 
79
mg
8
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Serveringsforslag

Den færdige ret med oksekød i karry servers straks sammen med de kogte ris.

Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt, men karrykål og et stykke naanbrød passer fint til retten. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Boller i karry

4.8 fra 193 stemmer
Nem og lækker opskrift på boller i karry. En dansk klassiker med lækre kødboller i en skøn karrysauce. Et stort hit i alle børnefamilier.
Gå til opskrift
billede med boller i karry serveret sammen med kogte ris

Kylling i karry

4.7 fra 228 stemmer
Nem og lækker opskrift på kylling i karry med ris. Skøn gryderet med kylling, karry, grøntsager og hønsefond - klar på under 25 minutter.
Gå til opskrift
billede med kylling i karry serveret med kogte ris og grøntsager

Hakket oksekød og spidskål i ovn

4.8 fra 435 stemmer
Opskrift med hakket oksekød og spidskål, der tilberedes i ovnen med gode krydderier. En ret for både børn og voksne.
Gå til opskrift
billede med hakket oksekød med spidskål

Svinekød i karry med peberfrugt og ris

4.8 fra 27 stemmer
Min opskrift på svinekød i karry. Det er en både nem og hurtig ret til aftensmad, som alle i familien kan lide. Med peberfrugt og kogte ris.
Gå til opskrift
billederesultat for svinekød i karry

Karrygryde - hurtig aftensmad

4.8 fra 29 stemmer
Karrygryde er en nem opskrift på aftensmad, som alle kan lide. Lavet med kylling, rød karrypasta og masser af grøntsager. En mulig ny livret.
Gå til opskrift
billederesultat for karrygryde

Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)

4.8 fra 109 stemmer
Her får du min lækre opskrift på spinatgryde, der er en hurtig gryderet med masser af spinat, meget mør kyllingefilet, karry og kogte ris.
Gå til opskrift
spinatgryde

FAQ

Kan man fryse oksekød i karry?

Du kan sagtens fryse rester af oksekød i karry ned. Frys den i en tæt beholder og varm den op i en gryde ved servering.

Hvor længe holder oksekød i karry?

Du kan opbevare rester af retten på køl, hvor den holder i op til 2 dage. Kom den rimelig hurtigt i køleskabet af hensyn til udviklikling af bakterier i maden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    maj 24, 2025 at 8:50 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om retten med oksekød i karry.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med kyllingegryde med kikærter og blomkål.

Kyllingegryde med kikærter og blomkål - sund hverdagsmad

Billede med kager der kan bages dagen før.

Kollegakage: Nemme kager du kan bage dagen før

Billede med stegt hornfisk.

Stegt hornfisk i ovn, på pande eller grill

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

bilelde med dansk mad krebinetter

Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Forsiden lige nu

Billede med kager der kan bages dagen før.
Kollegakage: Nemme kager du kan bage dagen før→ Se opskriften
billederesultat for gammeldags koteletter i fad
Koteletter i fad med bacon, peberfrugt og fløde→ Se opskriften
billederesultat for sødmælks franskbrød i form
Sødmælks franskbrød→ Se opskriften
Glutenfri grovboller
Glutenfri grovboller med havremel og boghvedeflager→ Se opskriften
En virkelig lækker jordbærsalat, der er en salat med jordbær, en napolitana salatblanding og ristede pinjekerner.En rigtig sommersalat. Foto: Madensverden.dk.
Jordbærsalat - salat med jordbær og pinjekerner→ Se opskriften
billederesultat for flap meat eller flap steak
Flap meat - opskrift med marinade til grill eller pande→ Se opskriften
billede med grillsalat
Grillsalat med kartofler, grønne asparges og forårsløg→ Se opskriften
Billede af frikadeller.
Gammeldags frikadeller - få slagterens bedste opskrift→ Se opskriften
sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder
Sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder→ Se opskriften
Billede med ærteskud.
Ærteskud - fakta, viden og anvendelse→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required