Oksekød i karry en lækker middagsret, hvor du koger tern af oksekød møre i en lækker og krydret karrysovs.
Som udgangspunkt er retten ikke stærkere end alle i familien kan spise den, men du kan jo selv styre hvor kradsbørstig den skal være.
Til sidst tilsættes også peberfrugt, asparges og forårsløg, men der kan også anvendes andre grøntsager som blomkål, minimajs og lignende.
Opskriften er beregnet til fire personer, og retten er faktisk god både som nem aftensmad, da den passer sig selv under tilberedningen, men retten er også fin som en let omgang gæstemad i weekenden.
Oversigt over indhold
Oksekød i karry med peberfrugt og asparges
Ingredienser
- 500 g oksekød - i tern, evt. okseinderlår
- olie - til stegning
- 3 tsk karry
- 2 spsk hvedemel
- 4 dl vand
- 1 bouillonterning - grøntsag eller høns
- 2 spsk soja
- 2 spsk østerssauce
- 4 fed hvidløg - hakkes fint
- 250 g ris - koges som anvist
- 1 rød peberfrugt - i mindre tern
- 8 grønne asparges - i mindre stykker
- 1 bundt forårsløg - fintsnittet
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Varm en dyb pande eller gryde op ved en god varme, og kom lidt olie i sammen med oksekød i tern. Brun kødet godt af.
- Drys karry over og vend rundt, så karryen hurtigt brændes af. Tilsæt hvedemel og vend rundt. Melet vil jævne retten.
- Hæld vand ved sammen med en smuldret terning bouillon, soja, østerssauce og hakket hvidløg.
- Vend det rundt, skru ned for varmen og lad det simre under låg i ca. 1 time og 30 minutter så kødet er helt mørt.
- Kog ris som anvist på pakken, så risene er klar ved servering.
- Når oksekødet er kogt mørt i karrysovsen, kommes peberfrugt i sammen med asparges og forårsløg. Hold eventuelt lidt forårsløg tilbage til pynt. Grøntsagerne skal blot lige varmes med i to minutter til sidst, så de stadig har lidt bid og sprødhed.
- Smag retten godt til med friskpresset citronsaft, salt og friskpresset peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Serveringsforslag
Den færdige ret med oksekød i karry servers straks sammen med de kogte ris.
Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt, men karrykål og et stykke naanbrød passer fint til retten. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
Boller i karry
Kylling i karry
Hakket oksekød og spidskål i ovn
Svinekød i karry med peberfrugt og ris
Karrygryde - hurtig aftensmad
Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)
FAQ
Du kan sagtens fryse rester af oksekød i karry ned. Frys den i en tæt beholder og varm den op i en gryde ved servering.
Du kan opbevare rester af retten på køl, hvor den holder i op til 2 dage. Kom den rimelig hurtigt i køleskabet af hensyn til udviklikling af bakterier i maden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om retten med oksekød i karry.