Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Oksekød i karry med peberfrugt og asparges

Oksekød i karry med peberfrugt og asparges

Billede af oksekød i karry.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS

Oksekød i karry en lækker middagsret, hvor du koger tern af oksekød møre i en lækker og krydret karrysovs.

Som udgangspunkt er retten ikke stærkere end alle i familien kan spise den, men du kan jo selv styre hvor kradsbørstig den skal være.

Til sidst tilsættes også peberfrugt, asparges og forårsløg, men der kan også anvendes andre grøntsager som blomkål, minimajs og lignende.

Opskriften er beregnet til fire personer, og retten er faktisk god både som nem aftensmad, da den passer sig selv under tilberedningen, men retten er også fin som en let omgang gæstemad i weekenden.

Indhold
  • Oksekød i karry med peberfrugt og asparges
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Serveringsforslag
  • FAQ
  • Kommentarer

Oksekød i karry med peberfrugt og asparges

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 45 minutter min
Få min opskrift på oksekød i karry, der er en nem og familievenlig gryderet. Laves også med peberfrugt og asparges. Serveres med ris.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g oksekød (i tern, evt. okseinderlår)
  • olie (til stegning)
  • 3 tsk karry
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl vand
  • 1 bouillonterning (grøntsag eller høns)
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk østerssauce
  • 4 fed hvidløg (hakkes fint)
  • 250 g ris (koges som anvist)
  • 1 rød peberfrugt (i mindre tern)
  • 8 grønne asparges (i mindre stykker)
  • 1 bundt forårsløg (fintsnittet)
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Varm en dyb pande eller gryde op ved en god varme, og kom lidt olie i sammen med oksekød i tern. Brun kødet godt af.
  2. Drys karry over og vend rundt, så karryen hurtigt brændes af. Tilsæt hvedemel og vend rundt. Melet vil jævne retten.
  3. Hæld vand ved sammen med en smuldret terning bouillon, soja, østerssauce og hakket hvidløg.
  4. Vend det rundt, skru ned for varmen og lad det simre under låg i ca. 1 time og 30 minutter så kødet er helt mørt.
  5. Kog ris som anvist på pakken, så risene er klar ved servering.
  6. Når oksekødet er kogt mørt i karrysovsen, kommes peberfrugt i sammen med asparges og forårsløg. Hold eventuelt lidt forårsløg tilbage til pynt. Grøntsagerne skal blot lige varmes med i to minutter til sidst, så de stadig har lidt bid og sprødhed.
  7. Smag retten godt til med friskpresset citronsaft, salt og friskpresset peber.

Næringsindhold

Kalorier492kcalKulhydrater62gProtein35gFedt11gMættet fedt3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gKolesterol78mgNatrium1582mgKalium727mgKostfibre4gSukker3gVitamin A1197IUVitamin C55mgCalcium79mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Serveringsforslag

Den færdige ret med oksekød i karry servers straks sammen med de kogte ris.

Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt, men karrykål og et stykke naanbrød passer fint til retten. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Boller i karry
Nem og lækker opskrift på boller i karry. En dansk klassiker med lækre kødboller i en skøn karrysauce. Et stort hit i alle børnefamilier.
Se opskriften her
Billede af boller i karry.
Kylling i karry
Nem og lækker opskrift på kylling i karry med ris. Skøn gryderet med kylling, karry, grøntsager og hønsefond - klar på under 25 minutter.
Se opskriften her
billede med kylling i karry serveret med kogte ris og grøntsager
Hakket oksekød og spidskål i ovn
Opskrift med hakket oksekød og spidskål, der tilberedes i ovnen med gode krydderier. En ret for både børn og voksne.
Se opskriften her
billede med hakket oksekød med spidskål
Svinekød i karry med peberfrugt og ris
Min opskrift på svinekød i karry. Det er en både nem og hurtig ret til aftensmad, som alle i familien kan lide. Med peberfrugt og kogte ris.
Se opskriften her
billederesultat for svinekød i karry
Karrygryde - hurtig aftensmad
Karrygryde er en nem opskrift på aftensmad, som alle kan lide. Lavet med kylling, rød karrypasta og masser af grøntsager. En mulig ny livret.
Se opskriften her
billederesultat for karrygryde
Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)
Her får du min lækre opskrift på spinatgryde, der er en hurtig gryderet med masser af spinat, meget mør kyllingefilet, karry og kogte ris.
Se opskriften her
spinatgryde

FAQ

Kan man fryse oksekød i karry?

Du kan sagtens fryse rester af oksekød i karry ned. Frys den i en tæt beholder og varm den op i en gryde ved servering.

Hvor længe holder oksekød i karry?

Du kan opbevare rester af retten på køl, hvor den holder i op til 2 dage. Kom den rimelig hurtigt i køleskabet af hensyn til udviklikling af bakterier i maden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    maj 24, 2025 at 8:50 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om retten med oksekød i karry.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required