• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Lækre madpandekager med forslag til fyld

Lækre madpandekager med forslag til fyld

madpandekager
Lækre og klassiske madpandekager, der laves uden sukker. Madpandekagerne kan fyldes med forskellige slags fyld, herunder oksekød, kylling eller nydes uden kød. Altså som en vegetar udgave. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  16. juni 2022

Del gerne:
556
SHARES
FacebookMessenger556PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på klassiske madpandekager. Du kan også se, hvordan du laver dem med hakket oksekød, kylling eller som vegetar udgave.
  2. Opskrift på madpandekager
  3. Madpandekager
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Forslag til fyld i madpandekager
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på klassiske madpandekager. Du kan også se, hvordan du laver dem med hakket oksekød, kylling eller som vegetar udgave.

Madpandekager er et sikkert hit i de fleste børnefamilier, og her kan man jo putte det fyld i, som alle allerbedst kan lide.

Dejen er nem og hurtig at lave, og jeg plejer blot at piske dejen sammen med et piskeris. Og når du følger min fremgangsmåde, undgår du nemt klumper i dejen.

Du kan dog også blot lave dejen i en blender, eller du kan anvende en stavblender, hvis du synes at madpandekagedejen er for hård at piske sammen i hånden.

Du får ca. 12-15 pandekager af denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem. Men det passer til fire personer.

Længere nede er der lækre forslag til fyld, herunder med hakket oksekød, kylling eller helt uden kød. Altså som vegetar aftensmad.

Du kan også prøve de populære opskrifter på:

Mexicanske pandekager

Pandekager med øl

Traditionelle pandekager

Børnefamiliens yndlingsretter

Opskrift på madpandekager

madpandekager

Madpandekager

Her får du min opskrift på klassiske madpandekager. Du kan også se, hvordan du laver dem med hakket oksekød, kylling eller som vegetar udgave.
Bedømmelse
4.7 fra 56 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 300 g hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • 4 æg
  • 4 spsk solsikkeolie

Fremgangsmåde

  • Start med at komme 300 gram hvedemel i en skål, og pisk gradvist 5 deciliter mælk i sammen med 1 teske salt. På den måde undgår du klumper i dejen til dine madpandekager.
  • Pisk derefter 4 æg i et ad gangen, og til sidst piskes 4 spiseskefulde solsikkeolie i. Som sagt kan dejen sagtens også blot laves i en blender eller med en stavblender.
  • Varm en pande op og kom en klat smør på. Lad det bruse af. Husk at panden skal være varm, inden du begynder at bage de klassiske madpandekager.
    bagning af klassiske madpandekager uden sukker
  • Derefter bages alle pandekagerne, og du får typisk 12-15 styks af denne opskrift. Afhængig af hvor tykke og store du laver dem, men mit råd er, at du laver dem så tynde som muligt. Smør til stegning tilsættes som nødvendigt.
    fyld i madpandekager

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
178
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
60
mg
20
%
Natrium
 
231
mg
10
%
Kalium
 
110
mg
3
%
Kulhydrater
 
21
g
7
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
147
IU
3
%
Calcium
 
63
mg
6
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Forslag til fyld i madpandekager

De lækre madpandekager kan fyldes præcist som man ønsker.

Her får du nogle forslag på lækkert fyld, og det er både med hakket oksekød, kylling og som vegetar udgave.

Alle disse slags fyld er nemme at lave, og de er aldeles velsmagende.

Oksefyld og det vegetariske fyld med kikærter kan i øvrigt sagtens kombineres.

Madpandekager med oksekød

Madpandekager med oksefyld er altid populært og meget velsmagende. Selve fyldet laver du med:

400 gram hakket oksekød
1 bundt forårsløg i tynde skiver
2-3 spiseskefulde soja
1 teskefuld hvidløgspulver
1 teskefuld paprika
1 dåse hakkede tomater
1 citron
Salt og friskkværnet peber

Det hakkede oksekød svitses af på en meget varm pande i lidt olie. Skil kødet grundigt med en paletkniv under bruningen.

Tilsæt forårsløg sammen med soja, og lad det svitse 30 sekunder. Tilsæt derefter hvidløgspulver sammen med paprika og en dåse hakkede tomater. Vend rundt, skru ned for varmen, og lad det simre ved svag varme i 5-10 minutter, så noget af væsken fordamper.

Smages til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Kommes i madpandekagerne sammen med salat, majs, peberfrugt eller andet grønt.

oksefyld til madpandekager
Oksefyld til madpandekager, og fyldet laves blandt andet med hakket oksekød og soja. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Vegetarisk fyld

Er du til fyld uden kød, altså en omgang vegetar madpandekager, så kan du lave af det af følgende:

250 gram kikærter
250 gram gulerødder i små tern
2 spiseskefulde hvidløgspulver
2 spiseskefulde soja
2 spiseskefulde olivenolie
1-2 teskefulde tørret oregano
Lidt friskpresset citronsaft
Salt og friskkværnet peber

Brug gerne kikærter fra dåse, som hældes i en sigte og skylles i koldt vand. Dryppes af.

Vendes sammen i en skål med de øvrige ingredienser, og fordeles på en bageplade med bagepapir. Bages ca. 20 minutter midt i ovnen ved 200 grader varmluft.

Bruges som vegetar fyld i madpandekager sammen med en grøn salat, majs og andet grønt. God sammen med blandt andet bønnespirer.

vegetar fyld med kikærter til madpandekager
Vegetar fyld til madpandekager, og her er det lavet med kikærter og gulerødder, der bages i ovnen sammen med blandt andet soja og hvidløgspulver. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Madpandekager med kylling

Du kan også lave skønne madpandekager med kylling. Mængden af fyld afhænger selvfølgelig af hvad du ellers serverer til. Her skal du bruge:

300 gram kyllingebryst, stegt og skåret i tern
100 gram spinat
150 gram majs
150 gram tomater små tomater, eksempelvis Datterino
2 håndfulde persille hakket

Gør kyllingekødet rent for fedt og urenheder, krydr med lidt paprikaolie og salt, og grill eller pandesteg det så det er gennemstegt. Det tager ca. 5 minutter på hver side. Skær så kyllingebrysterne i små tern eller strimler.

Skyl spinaten grundigt så alle jordrester kommer af, og slyng spinaten tør for vand. Eller køb en spinat, der er klar til brug.

Skær tomaterne i halve eller kvarte, så de passer med mundrette stykker. Vask persillen og hak den groft.

Kom fyld med kylling i de klassiske madpandekager. Nemt og godt.

madpandekager med kylling og spinat
Dejlige madpandekager, der er fyldt med stegt kylling, majs, spinat, tomater og lidt persille. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Fransk fyld

Du kan også fylde madpandekagerne med fyld, der er inspireret af det franske køkken.

Her laver du simpelthen blot en portion af denne klassiske opskrift på ratatouille. Den er i øvrigt også uden kød, og dermed endnu et vegetarisk bud på fyld.

Lad gerne lige den færdige ratatouille stå og sætte sig i 10 minutter inden den kommes i madpandekagerne.

Andre forslag til fyld

Af andre gode muligheder for fyld til dine madpandekager er der følgende, og de kan kombineres som man ønsker:

Guacamole

Spidskålssalat

Syltede rødløg

Hvidløgsdressing

Derudover selvfølgelig gulerødder, snittet løg, tomater, agurk og en masse andre grøntsager.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne Wilboe

    januar 19, 2025 at 2:46 pm

    Bruger dine opskrifter flittigt,har prøvet andre,men vender ALTID tilbage til madens verden ,der er jeg altid sikker på gode resultater
    Tak for det.

    Svar
  2. Margit Wohlert

    oktober 27, 2021 at 3:01 pm

    Hej Madens verden
    Jeg er dyb taknemmelig for rigtig mange af dine gode opskrifter - jeg
    er 74 år og har virkelig fået " gejsten" tilbage til at lave mad -
    Har oprettet en mappe som jeg sætter de opskrifter i som jeg vil prøve. Tak for det 😆
    Mvh
    Margit Wohlert

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required