Okonomiyaki er en japansk madpandekage med kål, som smager helt fantastisk. Den serveres med forårsløg og japanske saucer.
Okonomiyaki er populær street food fra Japan, der blandt andet består af kål, æg, rismel, bouillon og sojasauce. Det giver en rigtig lækker smag, og så har den en skøn sprødhed.
Den japanske madpandekage serveres med mayonnaise, som blandes med riseddike samt en speciel sauce af ketchup, sukker og Worcestershire-sauce.
Se også: Pandekager - opskrift på gammeldags pandekagedej
Denne opskrift sender ens smagsløg direkte til Japan, og ved at spise pandekagen bliver min drøm om en ferie i Japan endnu større.
Opskrift på japansk okonomiyaki
Ingredienser
- 2 stk æg
- 70 gram rismel
- 0,5 dl bouillon - vegetar
- 2 tsk sojasauce
- 2 hele forårsløg
- 225 gram hvidkål
- 1 tsk olie
Toppings
- 4 spsk mayonnaise
- 2 tsk riseddike
- 4 spsk ketchup
- 2 spsk Worcestershiresauce
- 2 spsk sukker
- 0,5 stk forårsløg
- 2 tsk sesamfrø
Sådan gør du
- Start med at tage en stor skål. Tilføj æg, rismel, boulion og soyasauce. Pisk det godt sammen, så der ikke er nogen klumper.
- Snit forårsløgene fint og hæld dem i skålen. Snit eller riv hvidkålen i relativt fine stykker og tilføj dem til skålen. Bland det godt sammen.
- Tag nu en stegepande og varm den op.
- Hæld olie på panden med cirka halvdelen af dejen. Lad den nu stege ved mellem varme i cirka fem minutter, du kan tjekke undervejs, om kanterne er ved at blive gyldne.
- For at vende pandekagen putter du en tallerken ovenover pandekagen og så vendes panden på hovedet. Derefter kan pandekagen skubbes fra tallerkenen og tilbage på panden. Lad den stege i fem minutter mere.
- Når pandekagen er færdig, fjernes den fra panden. Og så laves der en til pandekage med resten af dejen.
- I mens pandekagerne steges, forberedes saucerne.
- I en lille skål blandes mayonnaise og riseddike sammen. I en anden skål blander du ketchup, Worcestershiresauce og sukker sammen.
- Server dine Okonomiyaki med begge saucer hældt ud over i et fint mønster. Drys med snittede forårsløg samt sesamfrø.
Næringsindhold
Tip
Du kan godt bruge almindelig hvedemel i stedet for rismel til Okonomiyaki.
De japanske madpandekager vil ikke få helt den samme sprødhed med hvedemel, men de vil stadig være lækre.
Se også vores andre retter fra Japan:
Vegetarisk karry fra med grøntsager
Japanske franskbrød - blødt og luftigt
Hjemmelavet vegetarsushi med teriyaki tofu

Comments
No Comments