Misosuppe er en klassisk og lækker suppe fra Japan. Den serveres ofte sammen med sushi, og så kan den toppes med hvad som helst.
Misosuppe laves med en fiskebouillon og en pasta, miso, som er lavet af soyabønner.
Det giver suppen en karakteristisk umami-smag, som er helt utrolig lækker. Derudover er den også virkelig nem og hurtig at lave.
Min opskrift er en slags grundopskrift i og med, at man kan tilføje hundredevis af forskellige slags ingredienser til retten. I denne opskrift har jeg valgt at tilføje tofu og forårsløg.
Nogen tilføjer også nudler og grøntsager, men så er det nærmere en slags ramen fremfor en misosuppe.
Opskrift på japansk misosuppe
Ingredienser
- 1 liter fiskeboullion
- 0,5 dl miso rød el. brun
- 100 gram tofu
- 1 bundt forårsløg hakket
- sojasauce
Sådan gør du
- Start med at snitte forårsløgene fint, og skær tofuen i mundrette firkanter.
- I en gryde kommes fiskebouillon og misopasta. Varm det op og bring det i kog, kog det sammen et minut. Tilføj nu tofutern og sluk for varmen.
- Smag suppen til med sojasauce og pynt med masser af frisk forårsløg - eller hvad du nu har lyst til.
- Server straks din misosuppe i små skåle.
Tip
Hvis du ønsker, at suppen skal være vegetarisk eller vegansk, kan du udskifte fiskebouillonen med en vegetarisk bouillon.
Derefter kan du tilføje lidt revet tang for at give din misosuppe "en fisket smag".
Se også andre japanske opskrifter:
Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.