• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Mad til gæster: Se mængde pr person

Mad til gæster: Se mængde pr person

Mad til gæster
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. marts 2024 - Udgivet: 20. januar 2022

Mad til gæster kan være svært at beregne, for hvor meget spiser de? Her kan du se gennemsnits-mængden for forret, hovedret og dessert.

Mad til gæster kan være svær at beregne. Mange frygter at lave for lidt, for hvor meget kød spiser onkel Ole egentlig? Og hvor mange deciliter suppe bør der ca. være til forretten?

Omvendt vil vi heller ikke smide en masse mad ud dagen efter. Så hvor meget mad til gæster skal vi egentlig beregne pr. voksen til en fest eller en større middag?

Det har jeg fået kokken Ann Krohn Jensen til at svare på, så vi undgår sultne gæster.

Forret

Forretten er et vidt begreb. Den kan bestå af suppe, skaldyr, fisk, salat og alt muligt andet. Her får du standardmængderne pr. gæst, dog har Ann Krohn Jensen en tilføjelse.

- Serverer vi skaldyr med skal på som pil selv-rejer eller hummer, er der meget svind, derfor skal vi beregne flere gram til hver gæst.

Suppe: 2-2,5 deciliter pr. person.

Hummer: En halv hummer pr. person.

Diverse forretter: Mindst 150 gram pr. person alt i alt.

Hovedret

Mottoet vil ofte være 'Hellere for meget end for lidt', men her får du gennemsnitsmængden for mad til gæster.

Og husk, at du sagtens kan bruge resterne dagen efter, så du undgår madspild.

Kød: 200 gram pr. person. Hvis buffet med tre slags kød, divideres 200 med tre.

Fisk: 150-200 gram pr. person.

Kartofler: 100 gram pr. person efter de er tilberedte. Typisk vil det være 150 gram før pilning eller skrælning.

Pasta: 100 gram pr. person, vejes af, før den koges.

Garniture: Salat og grøntsager som tilbehør skal der ca. være mindst 100 gram pr. person.

Sauce: 1 deciliter pr. person.

Dessert

Desserten vil man typisk sige, at der skal være mindst 130 til 150 gram pr. person. Her har man lige spist to andre måltider, så en dessert er ikke serveret for at spise sig mæt men for at afrunde måltidet.

Is: En stor kugle samt frugt eller lignende.

Tærte eller kage: Typisk kun et stykke pr. person med creme fraiche, flødeskum eller creme til.

Mad til gæster

Nogen er småspisende, andre grovædende. Det er svært at vide, hvis man inviterer til en større fest eller komsammen.

Men i kokkebranchen ved man, at mænd generelt spiser mere kød end kvinder.

- Når der er et selskab kigger man lige på, hvor mange kvinder der er i forhold til mænd, fortæller Ann Krohn Jensen.

- Mænd spiser ofte mere kød, så hvis det for eksempel er en fødselsdag med 30 kvinder, beregner vi kun mellem 150-180 gram kød pr. person. Omvendt hvis det er mænd, så lægger vi lidt til, hvis de skal have kød eller fisk.

Her er inspiration til gæstemad:

7 lækre hovedretter til gæsterne

Nøddekurve

Rejecocktail

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her