• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Nøddekurve

Nøddekurve

Nøddekurve
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 22. december 2021 - Udgivet: 22. december 2021

Lækre og sprøde nøddekurve smager skønt til hverdag og fest. De kan fyldes med din favoritis, frugt eller creme – og så er de lette at lave.

Nøddekurve smager fantastisk og kan serveres året rundt, når der skal lidt ekstra lækkert på bordet.

De er lette at lave og smager skønt med eksempelvis is eller hindbærskum.

Lav dem til nytår og pynt dem lidt ekstra, eller server til jul med vaniljeis og kirsebærsauce som alternativ til risalamanden.

Opskrift på nøddekurve

Nøddekurve
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Nøddekurve

5 fra 4 stemmer
Lækre og sprøde nøddekurve smager skønt til hverdag og fest. De kan fyldes med din favoritis, frugt eller creme – og så er de lette at lave.
Forb. tid 28 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 8 stk
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 75 g hasselnødder - finthakkede
  • 50 g smør - blødt
  • 50 g sukker
  • 50 g glukosesirup
  • 3 spsk hvedemel

Fremgangsmåde
 

  1. Kom hasselnødderne i en blender eller minihakker og kør til de er finthakkede.
  2. Bland de hakkede hasselnødder med blødt smør, sukker, glukosesirup og hvedemel til en ensartet masse.
  3. Nøddekurvene laves af to omgange. Form først fire små kugler af massen (på størrelse med en valnød) og sæt dem med god afstand på en bageplade med bagepapir. Pas på, for de flyder meget ud, når de bages.
  4. Bag nøddemassen i 10-12 minutter ved 175 grader til de er let gyldne.
  5. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle 1-2 minutter, mens du finder fire glas, kopper eller små skål frem med en diameter på cirka 6 cm. Stil dem med bunden opad.
  6. Tag forsigtigt de bagte nøddeflager af bagepapiret med en palet og læg dem hen over bunden af glassene. Lad dem folde sig ned over glasset - brug evt. fingrene til at forme dem. Lad dem køle helt af på glasset.
  7. Lav anden omgang nøddekurve efter samme fremgangsmåde.
  8. Når nøddekurvene er helt afkølede er de klar til servering. Kom kugler af is i nøddekurvene og server straks.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Opbevar nøddekurve i en tætsluttende beholder, her kan de holde sig i op til en uge.

De lækre og sprøde kurve af hasselnødder kan serveres med alle slags is eller fx en cremet hindbærskum af flødeskum vendt med friske hindbær.

Pynt evt. med chokoladesauce og hakkede nødder.

Se også disse opskrifter på lækre desserter:

  • Indbagt is med marengs
  • Chokolademousse
  • Jordbærtrifli
  • Creme brulee
Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required