Her er min opskrift på bagt torsk med gulerodsmos og broccoli cous cous med ristede mandler. En lækker fiskeret til hverdag og som gæstemad.
Højdepunkter i denne opskrift
- Lækker opskrift med torsk med gulerodsmos og sundt tilbehør
- En fiskeret de fleste vil kunne lide
- Kan sagtens serveres som gæstemad
Torsk med gulerodsmos og broccoli cous cous er en dejlig ret med fisk, som mange vil synes er lækker. Også dem, der ellers ikke er så vilde med fisk.
Retten er med skind- og benfrie fileter af torsk, og dertil kommer altså det sunde tilbehør.
Se også: Glaseret torsk med ris, broccoli og grønkål
Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan sgatens servere den som gæstemad.
Opskrift på bagt torsk med gulerodsmos
Bagt torsk med gulerodsmos
Ingredienser
Gulerodsmos
- 500 gram gulerødder - skåret i små tern
- 4 deciliter vand - gerne kogende
- 1 teske paprika
- 0,5 teske spidskommen - stødt
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Bagt torsk
- 500 gram torsk - filet uden skind og ben
- salt og friskkværnet peber
Broccoli cous cous
- 1 broccoli - hakkes meget fint
- 2 spiseskefulde rapsolie
- 30 gram mandler - hakkede
Topping
- 1 løg - hakkes meget fint
- 3 fed hvidløg - finthakket
- 2 spiseskefulde rapsolie
- 3 spiseskefulde soja
- 1 spiseskefuld persille - finthakket
- 1 spiseskefuld løvstikke - eller timian, finthakket
Desuden
- 1 håndfuld dild - til pynt
Sådan gør du
- Til bagt torsk med gulerodsmos og broccoli cous cous starter du med, at lave den lækre mos. Kom gulerodstern i en gryde sammen med vand, der netop dækker gulerødderne, og kog dem møre. Det tager ca. 25 minutter.
- Hæld en smule af vandet fra, og med en stavblender blendes nu til en mos. Smag til med lidt paprika, spidskommen, friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Imens gulerødderne koges, laver du bagt torsk i ovnen. Skær de benfri torskefileter ud i fire lige store stykker, så der er en til hver person. Krydres med salt og lidt peber, og bages 20 minutter ved 100 grader varmluft.
- Broccoli cous cous laves ved at skære buketterne af stokken. Hak dem nogenlunde fint, mens stokken kan gemmes til andre opskrifter. Steg din broccoli cous cous i et par minutter i lidt olie på en varm pande sammen med hakkede mandler. Krydres med lidt salt og peber. Tages til side.
- Topping til den bagte torsk laves ved at svitse finthakket løg og hvidløg kort i lidt olie, hvorefter soja tilsættes sammen med krydderurter. Lad det stege 30 sekunder og tag til side.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så kan du anrette den bagte torsk med gulerodsmos og broccoli cous cous, som du kan se på billedet.
Her starter du med lægge gulerodsmos midt på hver tallerken, og rundt om mosen fordeles broccoli cous cous.
Læg forsigtigt et stykke torsk på mosen, og kom toppingen på torskestykkerne.
Pynt hver tallerken med spidser af dild, og så er den klar til servering. Velbekomme.
Del dine ideer og tanker med os andre her: