Dyreragout af bov fra hjortevildt er en skøn vildtret, som passer til en god rodfrugtemos. Her er opskriften på en rigtig velsmagende ret.
Dyreragout er en klassisk vildtret med masser af smag. Når den så serveres med en smørmættet rodfrugtmos, kan det næsten ikke blive bedre.
Her bruges store tern af hjortevildt, som skal simre i en rødvinssovs i op til et par timer, så kødet bliver dejlig mørt. Alt i alt en dejlig gæsteret.
Opskriften er udviklet af Løgismose, som blandt andet producerer fødevarer og importerer vine.
Opskrift på dyreragout med hjortevildt
Dyreragout med rodfrugtmos
Ingredienser
Vildtragout
- 1 kg bov fra hjortevildt - skåret i store tern
- 4 stk gulerødder - vasket og flækket på langs
- 4 stk pastinakker - vasket og flækket på langs
- 1 stk porre - vasket og flækket på langs
- 2 stk løg - pillede, i halve
- 2 stk hvidløg - knuste
- 5 kviste timian
- 1 flaske rødvin
- 50 gram mel
- 50 gram smør
- 0,5 l fond - vildt- eller kalve
Rodfrugtmos
- 250 gram gulerod - skrællet
- 250 gram pastinak - skrællet
- 250 gram persillerod - skrællet
- 250 gram knoldselleri - skrællet
- 100 gram smør
- 0,5 l mælk
Sådan gør du
Vildtragout
- Vend kødet i mel og steg det gyldent i en gryde med smør.
- Flæk grøntsagerne på langs. Tilsæt dem i gryden og vend hele godt rundt. Hæld rødvin og fond i gryden og lad det simre i 1,5 - 2 timer, til kødet er mørt.
- Tag kødet op, sigt saucen og læg kødet tilbage igen. Giv kød og sauce et opkog og smag til med salt og peber.
Grov rodfrugtmos
- Skær rodfrugterne i tern, kog dem til de er godt møre og dræn dem herefter for vand.
- Varm mælk og smør op i en kasserolle til lige før kogepunktet og pisk blandingen sammen med rodfrugterne.
- Smag din dyreragout til med salt og peber og tilsæt eventuelt friskhakkede krydderurter lige inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Hvis du ikke kender en jæger eller selv er det, kan du prøve at finde dyrekød i større supermarkeder.
Nogle fiskehandlere og slagtere sælger også vildt som hjortekød, duer og fasaner.
Se andre opskrifter med vildtretter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: