• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kyllingelår med hvidløg og kartofler (i fad)

Kyllingelår med hvidløg og kartofler (i fad)

billede til kyllingelår med hvidløg
4.8 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
247
SHARES
FacebookMessenger247PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  4. januar 2024 - Udgivet:  21. juni 2023

Her er en virkelig lækker og nem opskrift på kyllingelår med hvidløg og kartofler, hvor det hele anrettes på et fad. Brug gerne både overlår og underlår i denne opskrift.

Kyllingelår med hvidløg er en nem og lækker opskrift på hverdage, og kyllingestykkerne smøres med masser af hvidløg.

Det smarte ved opskriften er, at du laver hele retten i et fad i ovnen, hvorefter den er klar til servering.

Op billedet har jeg anrettet kyllingelår og tilbehør i et fad efter at retten var færdigstegt i ovnen i et andet fad, men du kan jo også sætte fadet fra ovnen direkte på bordet.

Jeg har anvendt lidt forskellige stykker af over- og underlår, og du kan jo selv sammensætte som du vil. Opskriften er til fire personer.

Opskrift på kyllingelår med hvidløg

billede til kyllingelår med hvidløg
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kyllingelår med hvidløg

4.82 fra 11 stemmer
Her er en virkelig lækker og nem opskrift på kyllingelår med hvidløg og kartofler, hvor det hele anrettes på et fad. Brug gerne både overlår og underlår i denne opskrift.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 584
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 8 stykker kyllingelår - gerne også med overlår
  • 6 fed hvidløg
  • 800 g kartofler - små
  • 2 bundter forårsløg
  • olivenolie
  • 2 tsk rosmarin - eller timian, tørret
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at vaske de små kartofler og del dem i halve. Kommes i en skål, hvor de vendes med olivenolie, salt og rosmarin eller timian. Fordeles i et stort ildfast fad.
  2. Forårsløg skæres i mundrette stykker og kommes ved.
  3. Skyl kyllingelårene i koldt vand og dup dem tørre. Rids dem i skind og overfladen med en skarp kniv.
  4. Kom lidt olivenolie i en lille skål, og pres hvidløgsfed ned i olien, hvor det moses godt sammen.
  5. Massér hvidløgsmarinaden godt ind i kødet, og læg stykkerne ovenpå kartoflerne i fadet.
  6. Krydr kyllingelårene med salt og rosmarin eller timian.
  7. Steg dine kyllingelår med hvidløg og kartofler i en forvarmet ovn ved 200 °C varmluft, hvor de skal have 40-45 minutter - afhængig af størrelse. Klik her og benyt det smarte minutur på Madens Verden.
  8. Efter en halv time kan du med fordel dryppe lidt mere olivenolie over kyllingestykkerne.

Næringsindhold

Kalorier: 584kcalKulhydrater: 38gProtein: 29gFedt: 35gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 18gTransfedt: 0.1gKolesterol: 146mgNatrium: 711mgKalium: 1204mgKostfibre: 5gSukker: 2gVitamin A: 326IUVitamin C: 44mgCalcium: 55mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Kernetemperatur i kyllingelår

Husk at fjerkræ altid skal gennemsteges og have en kernetemperatur på mindst 75 grader.

Tag det ildfaste fad ud af ovnen. Anret retten på et andet fad som på billedet, hvor du lægger kartofler og forårsløg nederst sammen med grofthakket persille.

Fordel derefter kyllingelårene, og drys med lidt mere persille.

Tilbehør

Nydes som den er, eller serveres med en lækker spidskålssalat eller broccolisalat til.

Se også mine opskrifter på:

Kylling i fad

Helstegt kylling i ovn

Fad med kylling, ovnbagte kartofler og champignon flødesovs

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Merete Elise Jespersen

    februar 17, 2023 at 5:14 pm

    hvorfor kan man ikke printe opskriften Kyllingelår med hvidløg???

    Svar
  2. Berit

    august 06, 2022 at 7:21 pm

    Hvornår og hvordan skal man bruge persillen?

    Svar
  3. Ebbe Rothmann

    juli 21, 2022 at 1:18 pm

    Kyllingelår med hvidløg og kartofler kan ikke printes ud 🙁

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 21, 2022 at 4:52 pm

      Hej Ebbe
      Så skulle den være opdateret til det nye system - inkl. printknap 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required