• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Sådan laver du stegt kylling i ovn - med stegetid

Sådan laver du stegt kylling i ovn - med stegetid

Billede resultat for stegt kylling i ovn
Stegt kylling: Hvordan man steger man en hel kylling, så den bliver helt perfekt? Her har du den bedste opskrift på stegt kylling med stegetid. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. maj 2025 - Udgivet:  1. maj 2018

Del gerne:
676
SHARES
FacebookMessenger676PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Kylling i ovn
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Serveringsforslag
  8. Kernetemperatur
  9. Med brun sovs
  10. Fordele ved ovnstegning
  11. Klassiske krydringer
  12. Tilbehør og variationer
  13. Sundhedsfakta
  14. Opbevaring og rester
  15. Spørgsmål og svar
Gå til opskrift

Stegt kylling i ovn lyder svært, men det er faktisk ganske simpelt at stege kyllingen lige præcist så den bliver saftig og mør.

For intet er jo næsten værre end en tør kylling, man næsten ikke kan bide fra hinanden.

Med denne simple opskrift er du dog sikker på et godt resultat hver gang, når du steger en hel kylling i ovnen. Opskriften er beregnet som en hovedret til aftensmad til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Kylling i fad
  • Kylling i karry
  • Mørbradgryde
  • Gammeldags frikadeller

Opskrift

Billede resultat for stegt kylling i ovn

Kylling i ovn

Stegt kylling i ovn: Hvordan steger man en hel kylling, så den bliver helt perfekt? Her får du den bedste opskrift på ovnstegt kylling med stegetid.
Bedømmelse
4.7 fra 264 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 55 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kylling - gerne på ca. 1,5 kilo
  • citronsaft - friskpresset, fra 1 citron
  • 1 håndfuld timian
  • paprika
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen ved 235 grader (varmluft). Vi starter nemlig ud med en god varme til ovnstegt kylling.
  • Tjek at kyllingen er ren inden i, og skyl den godt med vand. Dup den tør med køkkenrulle, og sørg for at den er helt tør.
  • Dryp kyllingen med citronsaft og krydr den derefter med lidt paprika, salt og friskkværnet peber.
  • Læg en håndfuld timian ind i kyllingen sammen med citronbåde.
  • Læg kyllingen i et fad, og sæt den i ovnen i 15 minutter ved 235 grader varmluft. Skru derefter ovnen ned på 180 grader varmluft, og lad kyllingen stege videre i yderligere 35 - 40 minutter.
  • Den kraftige varme sikrer en god bruning af kyllingen - og den lidt lavere varme giver et meget saftigt og mørt stykke fjerkræ, når du laver kylling i ovn.
  • Lad så kyllingen hvile i 20 minutter inden du skærer eller klipper den ud. Så simpelt er det.
    Kylling i ovn giver et super mørt stykke fjerkræ, hvor lårene falder af ved den mindste berøring. Og kødet bliver samtidig meget saftigt. Foto: Guffeliguf.dk.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
370
% Daglig værdi*
Fedt
 
25
g
38
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
126
mg
42
%
Natrium
 
700
mg
30
%
Kalium
 
359
mg
10
%
Kulhydrater
 
3
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
32
g
64
%
Vitamin A
 
292
IU
6
%
Vitamin C
 
19
mg
23
%
Calcium
 
27
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Serveringsforslag

Den ovnstegte kylling skæres ud og serveres straks sammen med valgt tilbehør.

Klassisk er det kartofler, brun sovs og en agurkesalat, eller eventuelt med risotto og en salat med pære og tranebær. Men mange slags tilbehør kan anvendes her.

Kernetemperatur

Husk, at kernetemperaturen i en stegt kylling minimum bør være 75 grader.

Dermed er du sikker på, at kyllingen ikke indeholder salmonella bakterier.

Brystkødet opnår hurtigere en kernetemperatur på 75 grader end eks. lårene. Derfor skal du måle kernetemperaturen ved et kyllingelår, men uden at stegetermometeret rører en knogle.

Har du ikke et stegetermometer, kan du prøve et andet trick. Drej forsigtigt et lår rundt, og hvis det nemt slipper kyllingen, ja så er den klar og færdig.

Med brun sovs

En af de populære varianter af den helstegte kylling er denne. Med brun sovs og agurkesalat. Det er en af mine favoritter, og det hele laves fra bunden.

Jeg har her valgt udelukkende at krydre den med salt og paprika, men du kan jo sagtens tilføje andre krydderier, hvis du synes det. Opskriften er til fire personer.

1 kylling - på cirka 1400 gram
salt
paprika
4 dl vand
1 hønsebouillonterning

Brun sovs laves af

2 spsk smør
2 spsk hvedemel
2 dl sky - fra kyllingen
3 dl mælk
1 spsk æbleeddike - eller lignende
salt og friskkværnet peber
madkulør
1 portion agurkesalat - som anvist i linket

  • Start med at lave en portion agurkesalat som anvist i linket længere oppe, da den skal trække cirka en time.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og stil et ildfast fad eller en stegeso derind. Lad den varme godt igennem.
  • Imens gøres kyllingen klar, og eventuel indmad fjernes. Krydr den godt med groft salt og paprika på alle sider.
  • Tag fadet ud af ovnen, og kom lidt olivenolie i bunden af fadet, så kyllingen ikke brænder fast. Læg kyllingen på den ene side, altså på det ene lår, og steg den 15 minutter i ovnen.
  • Tag kyllingen ud, vend den om på den anden side, og giv den nu 15 minutter mere. Hvis kyllingen har brændt sig lidt fast, anvendes en paletkniv til at løsne den.
  • Tag så kyllingen ud igen, og læg den nu med brystsiden opad. Hæld vand i fadet, og smuldr hønsebouilloterning i. Tilbage i ovnen med kyllingen, der nu steges færdig i 30 minutter.
  • Så skal kyllingen ud og hvile utildækket på et skærebræt, mens du laver den brune sovs.
  • Smelt smør i en kasserolle, og pisk hvedemel i, Pisk derefter sky fra kyllingen i, og derefter mælk indtil den rette konsistens nås.
  • Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber og lidt æbleeddike (eventuelt lidt gastrik), og justér farven med lidt madkulør. Lad den småkoge i fem minutter.

Kyllingen med brun sovs er nu klar til servering.

Klip eller skær kyllingen ud, og anret med kartofler, gulerødder, brun sovs og hjemmelavet agurkesalat.

Fordele ved ovnstegning

  • Jævn varme → ensartet tilberedning
  • Skindet kan blive sprødt og gyldent
  • Let at tilberede store mængder på én gang
  • Passer sig selv → ideelt til hverdagen

Klassiske krydringer

  • Timian, citron og hvidløg
  • Paprika og rosmarin
  • Honning og sennep
  • Karry, kokos og lime
  • Kan også marineres i yoghurt, soja, BBQ, chili, pesto eller krydderolier

Tilbehør og variationer

  • Kylling i ovn serveres tit med:
    • Rodfrugter eller kartofler (som kan bages med)
    • Ris, salater eller pasta
    • Flødesovs, citronsovs eller skysovs
  • Kan bages i fad med grøntsager og fløde for en samlet ovnret

Sundhedsfakta

  • Kylling er en mager proteinkilde og rig på B-vitaminer, jern og zink
  • Ovnbagning kræver minimal fedtstof sammenlignet med stegning
  • Fjernes skindet, reduceres fedtindholdet markant
  • Brug gerne stegetermometer for at undgå udtørring – især ved brystkød

Opbevaring og rester

  • Holdbarhed: 2–3 dage i køleskab
  • Kan fryses ned i op til 3 måneder
  • Rester er perfekte i salater, wraps, pastaretter eller sandwiches

Spørgsmål og svar

Stegetid

En hel kylling i ovn skal steges i cirka 50 minutter. Måske lidt længere, men stegetiden afhænger selvfølgelig af størrelsen.

Temperatur

Det bedste resultat får du ved at give kyllingen 15 minutter ved 235 grader, og derefter skrue ned på 180 grader, hvor kyllingen steges færdig i cirka 35-40 minutter.

Kernetemperatur

Kernetemperaturen i en kylling skal være på 75 grader. Så er kyllingen gennemstegt.

Hvordan er den færdig?

Et simpelt trick er, at du vrider den ene lår på kyllingen, og hvis den giver sig let, ja så er din ovnstegte kylling mør og klar til at komme ud af ovnen. Eller prik i kyllingen, og hvis væsken er klar er kyllingen færdig.

Må kyllingekød være rosa?

Det korte og klare svar er nej. Kylling skal altid gennemsteges til en kernetemperatur på 75 grader for at undgå risiko for bakterier. Andre kødtyper kan rosasteges, men aldrig kylling.

Genopvarme stegt kylling?

Ja, du kan godt opvarme en i forvejen tilberedt kylling, men resultat bliver aldrig rigtig godt på grund af sammensætningen af protein i kyllingen. Kødet bliver mere tørt og sejt. Hvis du alligevel gør det, så husk at kødet skal gennemvarmes til minimum 75 grader. Men endnu bedre er det altså at bruge den kolde kylling til salater og lignende.

Frysning

Du kan sagtens fryse en hel kylling, hvis du eksempelvis alligevel ikke ønsker at stege den nu. Eller finder et godt tilbud i supermarkedet. Holdbarheden på frost er op til et år. Tø altid den frosne kylling op i køleskabet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Wie

    marts 30, 2025 at 3:30 pm

    Hvorfor bruger du ikke persille lagt ind i kyllingen? Det brugte man altid førhen. Skal kyllingen ikke smøres med olie eller smør?

    Svar
  2. Christina Hansen

    februar 22, 2025 at 3:43 pm

    Kære Holger
    Jeg er lidt i panik! Jeg har søgt og søgt efter en specifik opskrift, som du plejer at have på hel ovnstegt kylling med sovs og kartofler.

    Kyllingen vejede 13-1400 gr og skulle have en time i ovnen.
    Først 15 min på den ene side - så 15 min på den anden side.
    Derefter 30 min med brystet opad samt vand + bouillon i fadet på dette tidspunkt.

    Den opbagte sovs blev lavet på denne bouillon og med noget æbleeddike i. Og blev bare perfekt hver gang! Og ligeledes blev kyllingen, som vistnok var krydret med paprika.

    Er denne opskrift blevet fjernet?
    ...så tuder jeg..
    Hvis den stadig er tilgængelig, kan du så linke til den? Så vil jeg være meget taknemmelig.

    Jeg har set, at du har en anden opskrift på sovs til kylling, men jeg vil helst have den anden, som jeg plejer at lave.

    Bedste hilsner, Christina

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 23, 2025 at 6:34 am

      Hej Christina
      Tak for de pæne ord, og det er også en særdeles populær opskrift 🙂
      Jeg har lagt den ind på denne side igen.
      Jeg ved ikke lige hvad der er sket, men den er her i hvert fald. Så ingen grund til at græde 🙂
      God fornøjelse
      Holger

      Svar
  3. Dorthe

    januar 02, 2025 at 5:23 pm

    Altid perfekt efter opskriften

    Svar
  4. Marianne

    november 07, 2024 at 3:02 pm

    Super lækker og mør og på ingen måde tør - Rigtig god opskrift 😊

    Svar
  5. Kjeld

    oktober 10, 2024 at 8:11 pm

    Altid vellykket

    Svar
  6. Annie Thomsen

    september 06, 2024 at 11:16 am

    Dejlig mør og velsmagende

    Svar
  7. Mariann Willumsen

    maj 30, 2024 at 1:01 pm

    Jeg skal tilberede kylling i ovn til 28 personer. Det kan knibe med at have så mange kyllinger i ovnen på en gang. Kan jeg evt. stegt godt halvdelen næsten færdige, tage dem ud og derefter færdigstege resten - og så til sidst stege de første færdige...

    Jeg deler kyllingerne i halve, så jeg kan fjerne rygraden og lave en god sovs heraf evt. dagen før.

    Jeg vil gerne høre din kommentar eller gode råd. På forhånd tak.

    Svar
    • Mariann Willumsen

      maj 31, 2024 at 9:38 pm

      Jeres opskrift på en lækker ovnstegt kylling er bare perfekt. Jeg har ofte benyttet jeres råd, men min udfordring her og nu (i morgen) er, at jeg skal stege 7 kyllinger i ovnen. Derfor kunne jeg godt bruge jeres råd til håndtering af kyllingerne, så de bliver sprøde og færdige på nogenlunde samme tid. Måske lidt forskudt.

      Svar
  8. Chris David Bonde Henriksen

    april 25, 2024 at 7:33 pm

    Hvor høj varme skal ovnen sættes til, når man ikke har en varmluftsovn, men en "almindelig" ovn?

    Svar
  9. Laerke Bertelsen

    november 23, 2022 at 7:26 pm

    Absolut fantastisk skål til gæster!

    Svar
  10. Lasse

    juli 31, 2022 at 8:55 pm

    Hej Holger. Det med de 75 grader gælder vel kun på overfladen af kødet- ikke indeni. Der er vel ikke salmonella?. Og 75 grader kommer der jo let udenpå hvis man bare steger til feks 65 indeni?

    Svar
  11. RSH

    maj 07, 2022 at 2:17 pm

    Kan det passe denne opskrift ikke er at finde i appen, synes jeg har oplevet det flere gange?🤔

    Svar
  12. Tina hauerberg

    november 20, 2018 at 5:28 pm

    Hej skal der ikke noget i fad som vand eller oil til kylling

    Svar
    • Madensverden.dk

      november 20, 2018 at 7:19 pm

      Hej Tina

      Jo, det kan du sagtens gøre hvis du vil have en sky eller sovs til kyllingen. Men for at stege kyllingen behøver du ikke væde ved.

      Væden giver damp i ovnen, og derfor bliver skindet mere sprødt uden.

      Men skal du have sovs til den, så tilføj meget gerne lidt vand eller bouillon, og jævn den med lidt Maizena 🙂

      Håber det giver mening.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
    • Helle

      august 26, 2022 at 11:54 am

      Hejsa ! Er det varmluft eller alm. ovntemeratur ? Tak for dine skønne opskrifter !!!

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        august 26, 2022 at 4:15 pm

        Hej Helle
        Mange tak - det er jeg glad for at høre. Jeg ovnsteger altid kylling ved varmluft 🙂
        Alt det bedste til dig
        Holger

  13. Berit

    februar 24, 2018 at 4:59 pm

    Skal til at lave kylling. Skal den dækkes over når den hviler

    Svar
    • Madensverden.dk

      februar 24, 2018 at 5:44 pm

      Hej Berit

      Nej, det plejer jeg aldrig at gøre. Men hvis kyllingen skal hvile i længere tid, kan du sagtens gøre det 🙂

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar
  14. Freja

    januar 26, 2018 at 11:15 am

    Hej
    Jeg skal lave denne kylling i aften og vil lige høre ang. timian:
    Du skriver, der skal rosmarin eller timian i retten, men det står ikke i fremgangsmåden -skal det bare drysses udover kyllingen sammen med de andre krydderier?
    Mvh Freja

    Svar
    • Madensverden.dk

      januar 26, 2018 at 11:30 am

      Hej Freja

      Tak for det - og det er min fejl. Opskriften er rettet nu. Kviste af rosmarin eller timian skal lægges ind i kyllingen for at give smag. Så det er meget nemt.

      God fornøjelse - og god weekend.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
    • caja Trier

      maj 26, 2024 at 8:12 am

      Lyder godt

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required