Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Kyllingebryst i ovn

Stegning af kyllingebryst i ovn (opskrift og stegetid)

billederesultat for kyllingefilet i ovn
4.8 fra 221 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
523
SHARES
FacebookMessenger523PinterestEmailSMS
Opdateret: 7. juni 2024 - Udgivet: 14. marts 2019
Oversigt over indhold
  • Kyllingebryst i ovn
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kyllingebryst i ovn
  • Stegetid og kernetemperatur
  • Pulled chicken i ovn
  • Kylling i ovn med stegetid og temperatur
  • Kyllingebryst i peberflødesovs - nem opskrift
  • Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
  • Kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt
  • Stegt kyllingebryst med flødesovs, ris og ærter
  • Stegt kyllingebryst - sådan pandesteger du kylling
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kyllingebryst i ovn

4.78 fra 221 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 267
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 kyllingebryst
  • 4 spsk olivenolie
  • paprika
  • salt
  • friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme. Jeg synes kyllingekødet her har en tendens til at blive lidt mere tørt når man bruger varmluft.
  2. Soignér kyllingebryst fileterne ved at skære evt. fedt og urenheder fra. Giv hvert stykke brystfilet tre lette og skrå snit på oversiden (se billedet) og læg dem i et ildfast fad.
  3. Kom cirka en spiseskefuld olivenolie over hvert stykke kød.
  4. Krydr med lidt paprika, salt og friskkværnet peber.
  5. Stil fadet ind i ovnen. Stegetid for kyllingebryst i ovn er cirka 20 minutter.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 267kcalKulhydrater: 0.1gProtein: 27gFedt: 17gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 0.01gKolesterol: 80mgNatrium: 727mgKalium: 465mgKostfibre: 0.03gSukker: 0.1gVitamin A: 76IUVitamin C: 3mgCalcium: 7mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på kyllingebryst i ovn

Kyllingebryst i ovn smager godt og kødet bliver både mørt og saftigt.

Med denne nemme guide får du altid et sikkert resultat uden at kødet er råt, og så er det altså en nem måde at stege kyllingebryst fileter på.

I denne grundopskrift har jeg blot krydret med lidt paprika, salt og peber, men du kan selvfølgelig krydre dem som du vil. Karry er også godt, og det samme med timian eller rosmarin. For ikke tale om hvidløg. Så prøv dig bare frem. Opskriften er beregnet til fire personer.

Stegetid og kernetemperatur

Denne opskrift på kyllingebryst i ovn giver et mørt og lækkert stykke kyllingekød, og som sagt skal du beregne en stegetid på 20 minutter.

Kyllingekød skal altid være gennemstegt, hvilket er nemt at kontrolle ved at skære et stykke kyllingebryst over.

Men du kan også måle kernetemperaturen med et stegetermometer, og her skal den vise 75 grader eller lidt mere. Så er du på den sikre side. Normalt passer de 20 minutter dog ret præcist, og her er kødet hverken råt eller tørt.

Det er klart at meget store stykke kyllingebryst i ovn skal have lidt længere tid, og modsat hvis kyllingebryst fileterne er meget små er det lidt kortere tid i ovnen. Men de 20 minutter som stegetid er altså en ret god tommelfingerregel.

Pulled chicken i ovn

pulled chicken

Sådan laver du nemt pulled chicken, der også laves med kyllingebryst. Opskrift med en god marinade, hvorefter kyllingen steges i tre timer ved lav varme i ovnen.

Du skal bruge

4 store stykker kyllingebryst

Marinade

0,5 deciliter olivenolie
2 teskefulde salt
1 teskefuld paprika
1 teskefuld løgpulver
1 teskefuld æbleeddike
1 teskefuld økologisk rørsukker

Fremgangsmåde

  1. Rens kyllingebryst fileterne for fedt og eventuelle stykke brusk, og læg dem i en stor frysepose.
  2. Bland alle ingredienserne til marinaden sammen, og rør den blank, så rørsukkeret bliver rørt godt ud.
  3. Kom marinaden ned i posen til kyllingekødet, og massér det godt ind i kødet.
  4. Luk posen og læg den i køleskabet. Pulled chicken er bedst hvis du marinerer kødet et døgn i forvejen, men på en travl dag kan du også gøre det en time eller to før turen i ovnen.
  5. Tag kødet ud af posen og læg det i et ildfast fad.
  6. Steg så kyllinge fileterne i ovnen ved 110 grader i tre timer, så det bliver en rigtig omgang pulled chicken.

Nu kan du så trække kyllingen fra hinanden med to gafler, og du har den bedste pulled chicken. Som du kender det fra pulled pork.

Du kan bruge kødet i hjemmebagte burgerboller eller i en salat. Mulighederne er mange. Du kan også spice den færdige, trevlede kylling op med en krydret BBQ-sauce eller en god ketchup.

Flere inspirerende opskrifter:

Kylling i ovn med stegetid og temperatur

4.7 fra 265 stemmer
Stegt kylling i ovn: Hvordan steger man en hel kylling, så den bliver helt perfekt? Her får du den bedste opskrift på ovnstegt kylling med stegetid.
Gå til opskrift
Billede resultat for stegt kylling i ovn

Kyllingebryst i peberflødesovs - nem opskrift

4.8 fra 140 stemmer
Min opskrift på kyllingebryst i peberflødesovs, der nemt bliver din nye livret. Den er simpel at lave i fad i ovnen og er lækker aftensmad.
Gå til opskrift
billederesultat for kyllingebryst i peberflødesovs

Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs

4.8 fra 203 stemmer
Min opskrift på kylling i fad, der laves med ovnbagte kartofler og en cremet champignon flødesovs. En nem ret på under en time.
Gå til opskrift
billede med fad med kylling

Kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt

5 fra 1 stemme
Her er min opskrift på kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt. En nem og hurtig ret med kyllingebryst, kartofler, gulerødder og asparges.
Gå til opskrift
kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt

Stegt kyllingebryst med flødesovs, ris og ærter

4.7 fra 7 stemmer
Her får du min opskrift på stegt kyllingebryst med flødesovs, ris og ærter. En nem og hurtig aftensmad på 30 min. med lækkert tilbehør.
Gå til opskrift
stegt kyllingebryst med flødesovs, ris og ærter

Stegt kyllingebryst - sådan pandesteger du kylling

Gå til opskrift
Billede med stegt kyllingebryst på pande.

FAQ

Hvornår er ovnstegt kyllingebryst færdig?

Kyllingebryst i ovn skal have en minimumstemperatur på 75 grader. Så brug gerne et stegetermometer. Husk at måle midt i kyllingebrystet.

Hvor længe skal kyllingebryst steges i ovnen?

Kyllingebryst i ovn skal have ca. 20 minutter ved 200 grader over- og undervarme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. John Kristensen skriver

    maj 03, 2024 at 8:59 am

    Har prøvet opskriften og den er bare god.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 03, 2024 at 9:00 am

      Mange tak, John, fedt at høre 🙂
      Rigtig god weekend
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Per Vinther Nielsen skriver

    juni 25, 2023 at 11:55 am

    Har nu lavet den et utal af gange, det bliver simpelthen perfekt hver gang. Så tak for en fantastisk opskrift.
    Hilsen Per

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 25, 2023 at 12:56 pm

      Hej Per
      Tusind tak - det er dejligt at høre 🙂
      Alt det bedste - og fortsat god sommer til dig
      Holger

      Svar
  3. Eva Godiksen skriver

    september 24, 2022 at 7:07 pm

    Endnu en super opskrift. Tak med smil.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 25, 2022 at 10:11 am

      Hej Eva
      Mange tak for de søde ord, det er jeg glad for at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required