• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Billede af kylling i grøn aspargessauce.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. juni 2025 - Udgivet: 24. juni 2025

Opskrift på kylling i grøn aspargessauce. En meget nem og lækker ret, hvor du koger kyllingebryst, og vender det med grønne asparges og ærter.

Kylling i grøn aspargessauce er en rigtig sommerret, der smager himmelsk godt - og som samtidig er både nem og hurtig at tilberede.

Her koges kyllingerbryst i bouillon, som derefter jævnes og til sidst samles hele retten med grønne asparges, ærter, forårsløg og kylling.

Den er ganske simpel og her er der ikke tilsat en masse fancy ingredienser og smage. Nej, retten skal smage af dansk sommer - og de smager der kommer fra ingredienserne og krydderurter. Du kan ogsåå bruge eks. estragon og dild i gryderetten.

Kylling i den grønne aspargessauce er beregnet til fire personer, og retten er meget familievenlig. God fornøjelse.

Indhold
  • Opskrift på kylling i grøn aspargessauce. En meget nem og lækker ret, hvor du koger kyllingebryst, og vender det med grønne asparges og ærter.
  • Kylling i grøn aspargessauce
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Servering
  • Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges
  • Kyllingefrikasse
  • Kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt
  • Blomkålsgryde
  • Grydestegt kyllingebryst
  • Forårsgryde med kylling, gulerødder og ærter
  • FAQ
  • Kommentarer
Billede af kylling i grøn aspargessauce.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling i grøn aspargessauce

5 fra 1 stemme
Opskrift på kylling i grøn aspargessauce. En meget nem og lækker ret, hvor du koger kyllingebryst, og vender det med grønne asparges og ærter.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 270
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 kyllingebryst
  • 5 dl vand
  • 1 bouillonterning - grøntsag eller kylling
  • 3 laurbærblade
  • 1 dl sødmælk - eller mere
  • 2 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
  • 200 g grønne asparges - i mindre stykker
  • 200 g ærter - evt. fra frost
  • 1 bundt forårsløg - i tynde skiver
  • 1 spsk timian - frisk, hakket
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk persille - frisk, hakket

Fremgangsmåde
 

  1. Hæld vand i en stor stegegryde eller lignende, og smuldr en bouillonterning i. Du kan bruge grøntsagsbouillon eller hønsebouillon. Kom også laurbærblade i. Lad det koge op og læg så forsigtigt kyllingebrystfileterne i. Læg låg på, skru lidt ned og lad kyllingefileterne koge i 20 minutter. Du kan med fordel vende dem halvvejs efter 10 minutter.
  2. Tag de kogte kyllingefileter op af bouillonen, og læg dem til side. Når de er kølet lidt af, skæres de ud i mundrette stykker.
  3. Stil gryden tilbage på kogepladen, og kog bouillonen op. Tilsæt sødmælk, og jævn derefter med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Jævnes til ønsket konsistens.
  4. Bræk roden af de grønne asparges og skær dem i ca. 2 centimeter lange stykker, der kommes i gryden sammen med ærter, snittede forårsløg og timian. Lad det varme igennem i 2 minutter.
  5. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lige inden servering vendes hakket persille i.

Næringsindhold

Kalorier: 270kcalKulhydrater: 18gProtein: 37gFedt: 5gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.02gKolesterol: 99mgNatrium: 949mgKalium: 916mgKostfibre: 5gSukker: 6gVitamin A: 1253IUVitamin C: 47mgCalcium: 95mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her er nogle billeder fra min tilberedning af kylling i grøn aaspargessauce:

kyllingebrystfileterne koges i bouillon
kyllingekødet skæres i mundrette stykker og kommes i saucen
kylling i grøn aspargessauce serveringsforslag

Servering

Kylling i grøn aspargessauce serveres straks sammen med kogte kartofler. Selvfølgelig gerne med nye danske kartofler, når det er sæson for dem. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges

4.7 fra 44 stemmer
Se den nemme og lækre opskrift på kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges. Dansk sommermad, der tilberedes i et ovnfast fad.
Gå til opskrift
billede med kylling i fad med spidskål

Kyllingefrikasse

5 fra 10 stemmer
Her får du min opskrift på kyllingefrikasse, der er en dansk klassiker. En lækker frikasse med kylling, gulerødder og knoldselleri.
Gå til opskrift
kyllingefrikasse

Kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt

5 fra 1 stemme
Her er min opskrift på kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt. En nem og hurtig ret med kyllingebryst, kartofler, gulerødder og asparges.
Gå til opskrift
kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt

Blomkålsgryde

4.5 fra 67 stemmer
Her er min opskrift på lækker blomkålsgryde med kylling. En nem gryderet, der bla. laves med blomkål, kylling, kartofler og gulerødder.
Gå til opskrift
billede med blomkålsgryde med kylling

Grydestegt kyllingebryst

4.9 fra 8 stemmer
Her får du min opskrift på grydestegt kyllingebryst med sovs og tilbehør. Det er kyllingefilet tilberedt som gammeldags grydestegt kylling.
Gå til opskrift
grydestegt kyllingebryst med tilbehør

Forårsgryde med kylling, gulerødder og ærter

5 fra 14 stemmer
Forårsgryde er en nem og hurtig opskrift på en lækker gryderet, der blandt andet laves med kylling, ærter og gulerødder i en hvid stuvning.
Gå til opskrift
forårsgryde

FAQ

Kan man fryse kylling i grøn aspargessauce?

Ja, retten er fryseegnet. Kommes i en tæt beholder og varmes godt igennem ved servering igen. Tilsæt eventuelt lidt mælk.

Kan man bruge andre krydderurter?

Du kan sagtens erstatte eller tilføje andre krydderurter til retten. Især vil jeg anbefale dild, estragon eller purløg.

Kan kylling erstattes med kalkun?

Ja, det er fint at udskifte kylling med kalkun i denne ret. Her skal du bruge kalkunbryst, der skæres ud i tykke skiver på størrelse med et stykke kyllingebryst og koges i bouillonen. Fremgangsmåden er ellers den samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juni 24, 2025 at 9:50 am

    Tak fordi du bruger opskriften - jeg bliver glad for at høre din mening om retten her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

ugens madplan uge 26

Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu

Billede af salat med hestebønner.

Salat med hestebønner, tomat og avocadoolie

Billede af kødboller med blomkål og ærter.

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

Forsiden lige nu

billede med æggekage med bacon og tomater
Æggekage opskrift med bacon, tomater og purløg→ Se opskriften
Billede af mad til studenterkørslen
Mad og kage til studenterkørslen - 20 nemme opskrifter→ Se opskriften
billede med drinks til studenterfesten sommerdrinks
Drinks til studenterfesten - 11 seje sommerdrinks→ Se opskriften
billederesultat for kyllingekødsovs
Kyllingekødsovs - lækker opskrift med hakket kylling→ Se opskriften
Uge26-bedstevinkøbMV
Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris→ Se opskriften
sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder
Sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder→ Se opskriften
Italiensk speltsalat med bagte tomater og soltørrede tomater
Italiensk speltsalat med bagte tomater og soltørrede tomater→ Se opskriften
ugens madplan uge 26
Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu→ Se opskriften
Den lækre sommerkage laves på en bund af vandbakkelser, og derefter pyntes med jordbærmarmelade, flødeskum, friske jordbær og chokolade. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Sommerkage (nem opskrift med jordbær og flødeskum)→ Se opskriften
billede med kartoffelsalat
Kold kartoffelsalat med creme fraiche og mayonnaise→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required