Opskrift på kylling i grøn aspargessauce. En meget nem og lækker ret, hvor du koger kyllingebryst, og vender det med grønne asparges og ærter.
Kylling i grøn aspargessauce er en rigtig sommerret, der smager himmelsk godt - og som samtidig er både nem og hurtig at tilberede.
Her koges kyllingerbryst i bouillon, som derefter jævnes og til sidst samles hele retten med grønne asparges, ærter, forårsløg og kylling.
Den er ganske simpel og her er der ikke tilsat en masse fancy ingredienser og smage. Nej, retten skal smage af dansk sommer - og de smager der kommer fra ingredienserne og krydderurter. Du kan ogsåå bruge eks. estragon og dild i gryderetten.
Kylling i den grønne aspargessauce er beregnet til fire personer, og retten er meget familievenlig. God fornøjelse.
Indhold
- Opskrift på kylling i grøn aspargessauce. En meget nem og lækker ret, hvor du koger kyllingebryst, og vender det med grønne asparges og ærter.
- Kylling i grøn aspargessauce
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Billeder
- Servering
- Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges
- Kyllingefrikasse
- Kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt
- Blomkålsgryde
- Grydestegt kyllingebryst
- Forårsgryde med kylling, gulerødder og ærter
- FAQ
- Kommentarer

Kylling i grøn aspargessauce
Ingredienser
- 4 kyllingebryst
- 5 dl vand
- 1 bouillonterning - grøntsag eller kylling
- 3 laurbærblade
- 1 dl sødmælk - eller mere
- 2 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
- 200 g grønne asparges - i mindre stykker
- 200 g ærter - evt. fra frost
- 1 bundt forårsløg - i tynde skiver
- 1 spsk timian - frisk, hakket
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk persille - frisk, hakket
Fremgangsmåde
- Hæld vand i en stor stegegryde eller lignende, og smuldr en bouillonterning i. Du kan bruge grøntsagsbouillon eller hønsebouillon. Kom også laurbærblade i. Lad det koge op og læg så forsigtigt kyllingebrystfileterne i. Læg låg på, skru lidt ned og lad kyllingefileterne koge i 20 minutter. Du kan med fordel vende dem halvvejs efter 10 minutter.
- Tag de kogte kyllingefileter op af bouillonen, og læg dem til side. Når de er kølet lidt af, skæres de ud i mundrette stykker.
- Stil gryden tilbage på kogepladen, og kog bouillonen op. Tilsæt sødmælk, og jævn derefter med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Jævnes til ønsket konsistens.
- Bræk roden af de grønne asparges og skær dem i ca. 2 centimeter lange stykker, der kommes i gryden sammen med ærter, snittede forårsløg og timian. Lad det varme igennem i 2 minutter.
- Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lige inden servering vendes hakket persille i.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Billeder
Her er nogle billeder fra min tilberedning af kylling i grøn aaspargessauce:
Servering
Kylling i grøn aspargessauce serveres straks sammen med kogte kartofler. Selvfølgelig gerne med nye danske kartofler, når det er sæson for dem. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges
Kyllingefrikasse
Kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt
Blomkålsgryde
Grydestegt kyllingebryst
Forårsgryde med kylling, gulerødder og ærter
FAQ
Ja, retten er fryseegnet. Kommes i en tæt beholder og varmes godt igennem ved servering igen. Tilsæt eventuelt lidt mælk.
Du kan sagtens erstatte eller tilføje andre krydderurter til retten. Især vil jeg anbefale dild, estragon eller purløg.
Ja, det er fint at udskifte kylling med kalkun i denne ret. Her skal du bruge kalkunbryst, der skæres ud i tykke skiver på størrelse med et stykke kyllingebryst og koges i bouillonen. Fremgangsmåden er ellers den samme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - jeg bliver glad for at høre din mening om retten her.