Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Billede af kylling i grøn aspargessauce.
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
49
SHARES
FacebookMessenger49PinterestEmailSMS

Opskrift på kylling i grøn aspargessauce. En meget nem og lækker ret, hvor du koger kyllingebryst, og vender det med grønne asparges og ærter.

Kylling i grøn aspargessauce er en rigtig sommerret, der smager himmelsk godt - og som samtidig er både nem og hurtig at tilberede.

Her koges kyllingerbryst i bouillon, som derefter jævnes og til sidst samles hele retten med grønne asparges, ærter, forårsløg og kylling.

Den er ganske simpel og her er der ikke tilsat en masse fancy ingredienser og smage. Nej, retten skal smage af dansk sommer - og de smager der kommer fra ingredienserne og krydderurter. Du kan ogsåå bruge eks. estragon og dild i gryderetten.

Kylling i den grønne aspargessauce er beregnet til fire personer, og retten er meget familievenlig. God fornøjelse.

Indhold
  • Opskrift på kylling i grøn aspargessauce. En meget nem og lækker ret, hvor du koger kyllingebryst, og vender det med grønne asparges og ærter.
  • Kylling i grøn aspargessauce
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Kylling i grøn aspargessauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Opskrift på kylling i grøn aspargessauce. En meget nem og lækker ret, hvor du koger kyllingebryst, og vender det med grønne asparges og ærter.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 kyllingebryst
  • 5 dl vand
  • 1 bouillonterning (grøntsag eller kylling)
  • 3 laurbærblade
  • 1 dl sødmælk (eller mere)
  • 2 spsk majsstivelse (udrørt i lidt koldt vand)
  • 200 g grønne asparges (i mindre stykker)
  • 200 g ærter (evt. fra frost)
  • 1 bundt forårsløg (i tynde skiver)
  • 1 spsk timian (frisk, hakket)
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk persille (frisk, hakket)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Hæld vand i en stor stegegryde eller lignende, og smuldr en bouillonterning i. Du kan bruge grøntsagsbouillon eller hønsebouillon. Kom også laurbærblade i. Lad det koge op og læg så forsigtigt kyllingebrystfileterne i. Læg låg på, skru lidt ned og lad kyllingefileterne koge i 20 minutter. Du kan med fordel vende dem halvvejs efter 10 minutter.
  2. Tag de kogte kyllingefileter op af bouillonen, og læg dem til side. Når de er kølet lidt af, skæres de ud i mundrette stykker.
  3. Stil gryden tilbage på kogepladen, og kog bouillonen op. Tilsæt sødmælk, og jævn derefter med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Jævnes til ønsket konsistens.
  4. Bræk roden af de grønne asparges og skær dem i ca. 2 centimeter lange stykker, der kommes i gryden sammen med ærter, snittede forårsløg og timian. Lad det varme igennem i 2 minutter.
  5. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lige inden servering vendes hakket persille i.

Næringsindhold

Kalorier270kcalKulhydrater18gProtein37gFedt5gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.02gKolesterol99mgNatrium949mgKalium916mgKostfibre5gSukker6gVitamin A1253IUVitamin C47mgCalcium95mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Billeder

Her er nogle billeder fra min tilberedning af kylling i grøn aaspargessauce:

kyllingebrystfileterne koges i bouillon
kyllingekødet skæres i mundrette stykker og kommes i saucen
kylling i grøn aspargessauce serveringsforslag

Servering

Kylling i grøn aspargessauce serveres straks sammen med kogte kartofler. Selvfølgelig gerne med nye danske kartofler, når det er sæson for dem. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges
Se den nemme og lækre opskrift på kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges. Dansk sommermad, der tilberedes i et ovnfast fad.
Se opskriften her
billede med kylling i fad med spidskål
Kyllingefrikasse
Her får du min opskrift på kyllingefrikasse, der er en dansk klassiker. En lækker frikasse med kylling, gulerødder og knoldselleri.
Se opskriften her
kyllingefrikasse
Kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt
Her er min opskrift på kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt. En nem og hurtig ret med kyllingebryst, kartofler, gulerødder og asparges.
Se opskriften her
kogt kyllingebryst med stuvet forårsgrønt
Blomkålsgryde
Her er min opskrift på lækker blomkålsgryde med kylling. En nem gryderet, der bla. laves med blomkål, kylling, kartofler og gulerødder.
Se opskriften her
billede med blomkålsgryde med kylling
Grydestegt kyllingebryst
Her får du min opskrift på grydestegt kyllingebryst med sovs og tilbehør. Det er kyllingefilet tilberedt som gammeldags grydestegt kylling.
Se opskriften her
grydestegt kyllingebryst med tilbehør
Forårsgryde med kylling, gulerødder og ærter
Forårsgryde er en nem og hurtig opskrift på en lækker gryderet, der blandt andet laves med kylling, ærter og gulerødder i en hvid stuvning.
Se opskriften her
forårsgryde

FAQ

Kan man fryse kylling i grøn aspargessauce?

Ja, retten er fryseegnet. Kommes i en tæt beholder og varmes godt igennem ved servering igen. Tilsæt eventuelt lidt mælk.

Kan man bruge andre krydderurter?

Du kan sagtens erstatte eller tilføje andre krydderurter til retten. Især vil jeg anbefale dild, estragon eller purløg.

Kan kylling erstattes med kalkun?

Ja, det er fint at udskifte kylling med kalkun i denne ret. Her skal du bruge kalkunbryst, der skæres ud i tykke skiver på størrelse med et stykke kyllingebryst og koges i bouillonen. Fremgangsmåden er ellers den samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Henny Jensen skriver

    juli 05, 2025 at 2:14 pm

    Svar
  2. Holger Rørby Madsen skriver

    juni 24, 2025 at 9:50 am

    Tak fordi du bruger opskriften - jeg bliver glad for at høre din mening om retten her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required