Her finder du alle opskrifter med karry. Læs også alt om karryen, der ikke blot er ét krydderi, men en blanding af forskellige krydderier.
Krydderiblandingen karry er ikke bare ét krydderi, men er en blanding af forskellige krydderier.
Karryen er typisk lavet af omkring 14 forskellige krydderier, og selv om det er et populært krydderi her i Danmark, så stammer den oprindeligt fra Indien.
Vi bruger den eks. i de populære retter boller i karry og kylling i karry.
Hvordan laver man karry?
Karryen findes bade i farverne gul, grøn og rød.
Den gule karry som vi kender bedst fra glasset eller posen i supermarkedet, får det meste af sin gule farve fra gurkemeje.
I blandingen kan der desuden være : Sennep, kanel, bukkehornsfrø, muskatnød, spidskommen, ingefær, hvidløg, peber, anis, nellike, safran, kardemomme, allehånde, laurbærblade, og koriander.
Og det kan sagtens være at du ikke rammer den perfekte karryblandning hverken første, anden eller tredje gang, og derfor er det vigtig du hele tiden justerer. Du kan også købe en karrypasta.
Ingredienser til hjemmelavet karry
7 hele kardemommekapsler
1 stang kanel
6 nelliker
1 spiseskefuld sennepsfrø
1 spiseskefuld bukkehornsfrø
2 laurbærblade
1 lille teske sorte peberkorn
1 spiseskefuld hel spidskommen
3 spiseskefulde korianderfrø
Lidt reven muskatnød
4 spiseskefulde stødt gurkemeje
1 spiseskefuld stødt ingefær
1 lille teskefuld allehånde
Fremgangsmåde
Find en god pande frem og varm den op ved middel varme. Panden skal være helt tør.
Kom så kardemommekapsler, kanel, nelliker, sennepsfrø, bukkehornsfrø, laurbærblade, sorte peberkorn, spidskommen og korianderfrø på.
Rist krydderierne i godt et minuts tid, indtil det begynder dejligt at lugte af Østens krydderier i dit køkken. Husk at røre i dem undervejs.
Tilsæt så lidt reven muskatnød, gurkemeje, ingefær og lidt allehånde og rist videre et minut mere. Tag panden af kogepladen.
Nu kan du gøre to ting: Enten male din karry i en kaffekværn, hvilket jeg foretrækker. Men du kan også gøre det i en morter. Husk at fortsætte indtil karryen er som pulver/mel.
Den hjemmelavede karry kommes i en dåse eller et glas med tætsluttende låg, og kan holde sig i lang tid.
Som sagt kan karryen varieres efter personlig smag, og der kan også tilsættes lidt chili, hvis man ønsker den mere spicy.
Nyttig viden
For at få den bedste smag ud af karryen, så steg eller brun den i lidt olie eller smør først. Du skal "brænde" karryen af ved en middel varme, den skal netop ikke svitses ved for høj varme.
Altså, at brænde karry af, betyder ikke at den skal bankes af ved høj varme, men lidt varme åbner smagen i de forskellige krydderier. Derfor er det en god idé, og du får altså en karryret med mere af den rigtige smag.
Opskrifter med karry
Her får du nogle af de mest populære karryretter på Madens Verden - og dem er der mange af.
Boller i karry
Kylling i karry
Karrysovs - nem og lækker opskrift på karry sauce
Karrysuppe
Verdens bedste karrykødsovs
Karrygryde - populær gryderet med kylling og grøntsager
Kartoffelsalat med karry
Koteletter med ananas og karry i fad
Karry kylling i fad med ananas - bedste opskrift
Kål med hakket kød og karry - lækker ovnret
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: