Hyldeblomst

Hyldeblomst er i sæson i juni, hvor hyldetræet lyser hvidt mellem alt det grønne. Se, hvad du kan lave med de aromatiske hyldeblomster.
Hyldeblomst er i sæson i juni. Og hvilken herlig sæson. De hvide, små hyldeblomster hænger som lysglimt på hyldetræet og spreder sin aromatiske duft, når man går forbi.
Hvis man altså går forbi, for hyldens blomster er lige så anvendelige som dens bær.
De fleste af os kender til hyldeblomstsaft, men det er ikke det eneste, man kan bruge hyldeblomst til.
Hvad med is og kager? For ikke at glemme drinks, hvor den stærke spiritus blandes med den søde blomstersmag og boblende cava.
Vikingerne spiste hyldebær
En klase hyldeblomster pynter også på toppen af en lagkage. Ja, der er mange muligheder for at udnytte blomsterne i juni måned.
Hylden har vokset i Danmark i flere tusind år, og vikingerne spiste bærrene. Ja, de mente ligefrem, at hylden var hellig, og kunne tiltrække alfer.
Om det er sandt, skal vi ikke gøre os kloge på, men blomsternes duft og smag kan i hvert fald mætte vores sanser.
Smagen af hyldeblomster
Hvordan beskriver man smagen af hyldeblomst? Det er svært, men de fleste kender smagen af saftevandet i en hjemmelavet hyldeblomstsaft.
Da hyldeblomsterne er lettere basiske i smagen, kræver det altid syrlige citroner, så smagen bliver afbalanceret.
Et godt tip, når du har plukket hyldeblomster og skal bruge dem i saft: Pas på med at skylle, for så kan du risikere at skylle for meget af blomsterstøvet af. Og det er her smagen sidder.
Opskrifter med hyldeblomst
Ginger beer med hyldeblomst og agurk
Studenterhuekage med hyldeblomstmousse
Mocktail med hyldeblomst og citron (drink uden alkohol)
Hyldeblomstsirup til drinks og desserter
Friterede hyldeblomster - en dejlig junidessert
Der er noget magisk ved at spise blomster. Børn elsker at være med til at plukke blomsterne for derefter at forvandle dem til de sødeste, mest duftende kager.
Lav en pandekagedej, dyp hyldeblomst i den og friter dem. Det er en herlig sommerdessert.
Læs også om hyldebær, som vi kan lave saft og grød af i det tidlige efterår: Fakta om hyldebær.