Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Råvareguide › Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta

Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta

Hyldeblomst
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMS

Hyldeblomst er i sæson i juni. Og hvilken herlig sæson. De hvide, små hyldeblomster hænger som lysglimt på hyldetræet og spreder sin aromatiske duft, når man går forbi.

Hvis man altså går forbi, for hyldens blomster er lige så anvendelige som dens bær.

De fleste af os kender til hyldeblomstsaft, men det er ikke det eneste, man kan bruge hyldeblomst til.

Hvad med is og kager? For ikke at glemme drinks, hvor den stærke spiritus blandes med den søde blomstersmag og boblende cava.

Indhold
  • Vikingerne spiste dem
  • Smagen
  • Opskrifter
  • FAQ
  • Kommentarer

Vikingerne spiste dem

En klase hyldeblomster pynter også på toppen af en lagkage. Ja, der er mange muligheder for at udnytte blomsterne i juni måned.

Hylden har vokset i Danmark i flere tusind år, og vikingerne spiste bærrene. Ja, de mente ligefrem, at hylden var hellig, og kunne tiltrække alfer.

Om det er sandt, skal vi ikke gøre os kloge på, men blomsternes duft og smag kan i hvert fald mætte vores sanser.

Billede med hyldeblomst.
Hyldeblomsternes skærme er lette at plukke fra hylden. Og så er hyldeblomst lækre i alt fra saft til sorbet. Blomsterne er i sæson i juni, så det gælder om at udnytte dem i den første sommermåned. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Smagen

Hvordan beskriver man smagen af hyldeblomst? Det er svært, men de fleste kender smagen af saftevandet i en hjemmelavet hyldeblomstsaft.

Da hyldeblomsterne er lettere basiske i smagen, kræver det altid syrlige citroner, så smagen bliver afbalanceret.

Et godt tip, når du har plukket hyldeblomster og skal bruge dem i saft: Pas på med at skylle, for så kan du risikere at skylle for meget af blomsterstøvet af. Og det er her smagen sidder.

Opskrifter

Hyldeblomstsaft - nem opskrift
Sommerens bedste opskrift på hyldeblomstsaft. Hjemmelavet saft med hyldeblomster er nem at lave selv, og her er Danmarks bedste opskrift.
Se opskriften her
billede med hyldeblomstsaft
Friterede hyldeblomster
Friterede hyldeblomster er knasende sprøde og passer til et sommerdækket bord. Denne opskrift er let og hurtig at lave og smagen bliver sød og sommerlig.
Se opskriften her
Friterede hyldeblomster
Hyldeblomst panna cotta
Se opskriften her
hyldeblomst panna cotta
Tærte med hyldeblomst og hindbær
Her får du opskriften på den lækreste tærte med hyldeblomst og hindbær. Den er lavet med hyldeblomstmousse og toppet med hindbær.
Se opskriften her
tærte med hyldeblomst og hindbær
Hyldeblomstmousse med jordbær
Se opskriften her
Hyldeblomstmousse
Studenterhuekage med hyldeblomstmousse
Se opskriften her
Studenterhuekage
Opskrift på hjemmelavet hyldeblomst sorbet is
Dette er den bedste opskrift på en hjemmelavet hyldeblomst sorbet, der er særdeles forfriskende is, som samtidig er meget nem at lave.
Se opskriften her
Billede med hjemmelavet hyldeblomst sorbet is
Hyldeblomst sukker med mynte (hjemmelavet)
Prøv lige denne opskrift på hjemmelavet hyldeblomst sukker med mynte. Sukkeret er nemt at lave, og kan drysses på jordbær, kommes i koldskål og meget andet.
Se opskriften her
hyldeblomst sukker med mynte
Hyldeblomstsirup til drinks og desserter
Hyldeblomstsirup er nem at lave, og så er det bare lækkert at have sin egen hjemmelavet sirup til drinks, dessert og på yoghurt eller skyr.
Se opskriften her
Hyldeblomstsirup
Ginger beer med hyldeblomst og agurk (sommerdrink)
Her er den klassiske opskrift på ginger beer med hyldeblomst. Det er en super skøn sommerdrink, som tilmed er alkoholfri. Drinken serveres med lidt agurk.
Se opskriften her
billede med ginger beer med hyldeblomst saft
Sommerdrink med hyldeblomstsaft
Sommerdrink med kølig hvidvin, hyldeblomstsaft og danskvand er en frisk og let drink både til studenterfesten og en hyggelig sommeraften.
Se opskriften her
Sommerdrink med hyldeblomst
Hyldeblomst mojito med eller uden alkohol
Opskrift på lækker hyldeblomst mojito, som du kan lave med eller uden alkohol. En skøn sommerdrink med mynte, lime, hyldeblomst og danskvand.
Se opskriften her
hyldeblomst mojito med eller uden alkohol
Mocktail med hyldeblomst og citron (drink uden alkohol)
Her får du en opskrift på lækker mocktail med hyldeblomst, citron og blåbær. En læskende og skøn drink uden alkohol, som samtidig er smuk at servere.
Se opskriften her
billederesultat for mocktail med hyldeblomst og citron
English Garden Cocktail
Sådan laver du en English Garden Cocktail. En populær engelsk drink, der bla. shakes sammen med gin, hyldeblomst og limesaft. Pyntes med agurk.
Se opskriften her
English Garden Cocktail drink

Der er noget magisk ved at spise blomster. Børn elsker at være med til at plukke blomsterne for derefter at forvandle dem til de sødeste, mest duftende kager.

Lav en pandekagedej, dyp hyldeblomst i den og friter dem. Det er en herlig sommerdessert.

Læs også om hyldebær, som vi kan lave saft og grød af i det tidlige efterår: Fakta om hyldebær.

FAQ

Hvornår er det bedst at plukke hyldeblomst?

Det er sæson for de blomstrende hvide hyldeblomster i juni måned. Det er vigtigt, at blomsterskærmene er sprunget helt ud, da smagen sidder i de blomstrende blomster. De blomstrer fra start juni og ofte ind i start juli.

Hvad kan man bruge hyldeblomster til?

Først og fremmest kan man lave hyldeblomstsaft af hyldeblomster. Herudover kan du lave fritterede hyldeblomster, bruge hyldeblomster i drinks, kager og desserter.

Kan man fryse hyldeblomster?

Ja, det kan man godt. Hyldeblomster kan miste lidt af farven, når de har været på frost, men smagen bevares, og du kan fint lave hyldeblomstsaft med hyldeblomst, der har været på frost, helt ind i efteråret. Og det er jo skønt at få en duft og smag af sommer midt i den mørke tid.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin (fakta og alt du skal vide om den japanske risvin)
  • Billede med sake risvin.
    Sake - fakta og viden om den japanske risvin
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.