Hoisin sauce

Hoisinsauce er sød og salt og fuldstændig eminent i kinesiske wokretter. Du kan også bruge den til marinering. Læs fakta om hoisin sauce her.
Hoisinsauce er tyk, krydret, sød og salt. En kinesisk sauce som kan gøre underværker, når du laver wokretter og marinerer.
Men man kan også kalde den en kinesisk ketchup, for kinesere fra Nordkina bruger hoisin sauce som dip til alt fra forårsruller til friteret fisk.
Hvad er der i hoisinsauce
En klassisk hoisin sauce er baseret på soja, eddike, hvidløg, krydderier og sukker. Ofte vil der også være fermenterede sojabønner og/eller blommer i.
Når du ser på supermarkedets sauce, er indholdet lidt mere broget. Her er for eksempel ingredienslisten for Blue Dragons Hoisin Sauce:
Sukker, vand, eddikesyre, modificeret majsstivelse, ristet sesamolie, sojabønnepasta, farvestof karamel, hvidløgspuré, stabiliseringsmiddel, chilipulver.
Man kan sagtens lave hoisin sauce selv, så det er værd at overveje, da det er pærelet.
Næringsfordeling og kalorier
Det siger sig selv, at der er stor forskel i kalorie-indhold og energifordeling alt efter, hvilken sauce man køber.
Men generelt indeholder saucen mange kulhydrater og få proteiner samt lidt fedt.
Her er næringsinformation for 100 gram Blue Dragon Hoisin Sauce:
Energi: 292 gram
Proteiner: 0,3 gram
Kulhydrater: 66.7 gram
Fedt: 2,6 gram.
Opskrifter med hoisin sauce
Hoisinsauce er helt eminent som smagsgiver til retter med nudler og ris. Enten marinerer du kødet i saucen, hvorefter du griller eller lynsteger det.
Eller også hælder du den i wokken - eller på stegepanden - når dine grøntsager er stegt sprøde.
Som dip til grøntsagsstave kan den give en fyldig smag, og blander du den op med finmalede nødder, vil den blive tykkere og klæbe godt til for eksempel selleristave.
Alt i alt en allround sauce til alle os, der elsker det asiatiske køkken.
Hoisinmarineret kylling til pande eller grill