Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Råvareguide › Karry

Karry (her er fakta og opskrifter på de bedste karryretter)

Billede med karry.
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMS
Indhold
  • Hvordan laver man karry?
  • Ingredienser til hjemmelavet karry
  • Fremgangsmåde
  • Nyttig viden
  • Opskrifter med karry
  • Kommentarer

Krydderiblandingen karry er ikke bare ét krydderi, men er en blanding af forskellige krydderier.

Karryen er typisk lavet af omkring 14 forskellige krydderier, og selv om det er et populært krydderi her i Danmark, så stammer den oprindeligt fra Indien.

Vi bruger den eks. i de populære retter boller i karry og kylling i karry.

Hvordan laver man karry?

Karryen findes bade i farverne gul, grøn og rød.

Den gule karry som vi kender bedst fra glasset eller posen i supermarkedet, får det meste af sin gule farve fra gurkemeje.

I blandingen kan der desuden være : Sennep, kanel, bukkehornsfrø, muskatnød, spidskommen, ingefær, hvidløg, peber, anis, nellike, safran, kardemomme, allehånde, laurbærblade, og koriander.

Og det kan sagtens være at du ikke rammer den perfekte karryblandning hverken første, anden eller tredje gang, og derfor er det vigtig du hele tiden justerer. Du kan også købe en karrypasta.

Ingredienser til hjemmelavet karry

7 hele kardemommekapsler
1 stang kanel
6 nelliker
1 spiseskefuld sennepsfrø
1 spiseskefuld bukkehornsfrø
2 laurbærblade
1 lille teske sorte peberkorn
1 spiseskefuld hel spidskommen
3 spiseskefulde korianderfrø
Lidt reven muskatnød
4 spiseskefulde stødt gurkemeje
1 spiseskefuld stødt ingefær
1 lille teskefuld allehånde

Fremgangsmåde

Find en god pande frem og varm den op ved middel varme. Panden skal være helt tør.

Kom så kardemommekapsler, kanel, nelliker, sennepsfrø, bukkehornsfrø, laurbærblade, sorte peberkorn, spidskommen og korianderfrø på.

Rist krydderierne i godt et minuts tid, indtil det begynder dejligt at lugte af Østens krydderier i dit køkken. Husk at røre i dem undervejs.

Tilsæt så lidt reven muskatnød, gurkemeje, ingefær og lidt allehånde og rist videre et minut mere. Tag panden af kogepladen.

Nu kan du gøre to ting: Enten male din karry i en kaffekværn, hvilket jeg foretrækker. Men du kan også gøre det i en morter. Husk at fortsætte indtil karryen er som pulver/mel.

Den hjemmelavede karry kommes i en dåse eller et glas med tætsluttende låg, og kan holde sig i lang tid.

Som sagt kan karryen varieres efter personlig smag, og der kan også tilsættes lidt chili, hvis man ønsker den mere spicy.

Nyttig viden

For at få den bedste smag ud af karryen, så steg eller brun den i lidt olie eller smør først. Du skal "brænde" karryen af ved en middel varme, den skal netop ikke svitses ved for høj varme.

Altså, at brænde karry af, betyder ikke at den skal bankes af ved høj varme, men lidt varme åbner smagen i de forskellige krydderier. Derfor er det en god idé, og du får altså en karryret med mere af den rigtige smag.

Opskrifter med karry

Her får du nogle af de mest populære karryretter på Madens Verden - og dem er der mange af.

  • Karrysovs (nem og lækker opskrift på karry sauce)
  • Karrysuppe (med kylling - nem og lækker opskrift på 25 min.)
  • Karrykødsovs (nem og lækker opskrift på børnevenlig mad)
  • Karrygryde (populær gryderet med kylling og grøntsager)
  • Kartoffelsalat med karry (klassisk og nem opskrift)
  • Koteletter med ananas
  • Karry kylling i fad med ananas
  • Karrykål (børnevenlig spidskål med karry)
  • Kål med hakket kød og karry - lækker ovnret
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin (fakta og alt du skal vide om den japanske risvin)
  • Billede med sake risvin.
    Sake - fakta og viden om den japanske risvin
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.