• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Rist krydderierne så de får mere smag

Karen SenecaKaren Seneca
Krydderier, blandt andet karry, indeholder olie, og disse olier bliver frigivet, når de udsættes for varme. Derfor er det en god ide at riste dem af på panden, før de skal i maden. Foto: Istockphoto.com/oykuozgu
Madens Verden: Forside › Krydderier

Oversigt over indhold

  1. Brænd krydderierne af, når du laver mad. Så får du fuld udbytte af aroma og smag. Se, hvordan du rister forskellige krydderier af og hvorfor.
  2. Stødt krydderi
  3. Hele krydderier
  4. Disse krydderier skal ikke ristes

Brænd krydderierne af, når du laver mad. Så får du fuld udbytte af aroma og smag. Se, hvordan du rister forskellige krydderier af og hvorfor.

Rist krydderierne, så vil du hurtigt kunne dufte dem i hele køkkenet. Det giver nemlig et ordentligt spark til aromaen, når de brændes af på panden i stedet for blot at komme i maden til sidst.

Det, der sker, når vi rister krydderier, er, at deres aromamolekyler bliver udløst, så der kommer mere duft og smag.

Krydderier er tørrede plantedele, blomster, frø og bark, og man kan sige, at de vågner op af deres dvale af at blive ristet.

Det tager ikke mange minutter at brænde krydderierne af, før vi begynder at lave selve retten, så det er ærgerligt at lade være - uanset om det er boller i karry eller en indisk ret, vi skal lave.

Stødt krydderi

Når du bruger stødte krydderier, skal du blot brænde dem af et kort øjeblik på panden, for de må ikke blive forbrændte.

Om det er karry, stødt chili eller spidskommen, er princippet det samme: Varm en pande op til medium varme, hæld krydderiet - eller krydderierne på panden og bred dem ud med en grydeske.

Lad dem blive på panden, imens du hele tiden ryster den eller rører i den, til duften bliver intens. Det tager ikke mere end to til fire minutter. Hæld dem over i en lille skål, og nu er de klar til at blive brugt i madlavningen.

Hele krydderier

Det optimale er at bruge hele frø som spidskommen, nelliker, korianderfrø og fennikelfrø.

Rist krydderierne på panden, ca. fem minutter, til de begynder at poppe og dufte, hvorefter du støder dem i en morter.

Du kan også gøre det den anden vej: Støde de hele frø og blomsterkapsler i morteren og så give dem en hurtig tur over medium til høj varme.

Disse krydderier skal ikke ristes

Et krydderi du ikke skal riste, er paprika, som bliver bittert af ristningen. Derudover er det heller ikke nødvendigt at riste tørrede krydderurter som oregano og basilikum.

Til gengæld er det en god idé lige at knuse dem lidt mellem hænderne, før du bruger dem, for det frigiver også aroma fra urternes olie.

Her er opskrifter på gode krydderiblandinger:

Hjemmelavet karry

Garam Masala

2 arabiske krydderiblandinger: Za'atar og Bahārāt

Din vurdering
  • Rist krydderierne så de får mere smag
Sending
Stem her
5 (1 stemme)
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 0
  • 5
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • Delt
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Hvad indeholder frys selv is? Og sådan laver du isen selv!
Daim is - opskrift på cremet og lækker is med Daim »

Populært indhold lige nu

et billede med kæmpe kanelsnegl

Kæmpe kanelsnegl opskrift

billederesultat for kærnemælkshorn

Kærnemælkshorn - opskrift på lækre horn med hindbær

Billede resultat for bagt blomkål

Bagt blomkål - sådan bager du blomkål i ovnen

billede med chili con carne gryde

Chili con carne - klassisk chiliret

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!