Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør

Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør

hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
4.7 fra 75 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12.4k
SHARES
FacebookMessenger12.4kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på hasselback svinemørbrad
  • Billeder
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 75 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Her er min opskrift på hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør. Her får du mørbrad med fyld af smør med hvidløg og persille. Nem at lave.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad (afpudses)
  • salt og friskkværnet peber (evt. en peberblanding)
Hvidløgssmør
  • 75 g smør (koldt, i mindre tern)
  • 3 spsk persille (finthakket)
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 2 spsk citronsaft (friskpresset)

Fremgangsmåde

  1. Hvidløgssmør: Kom koldt smør i tern i en lille skål, og ælt det sammen med finthakket persille, hvidløgspulver og lidt friskpresset citronsaft. Brug evt. hænderne til det.
  2. Fordel smørret i en aflang pølse på et stykke madpakkepapir, og rul stramt sammen. Enderne drejes ind som en nytårsknallert. Lægges gerne på køl i 30 minutter.
  3. Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og sæt risten midt i ovnen.
  4. Svinemørbrad afpudses, hvor sølvsene og andre urenheder skæres fra og kasseres.
  5. Skær derefter snit ca. halvvejs gennem mørbraden, gerne på skrå. Jeg plejer at lave cirka 10 snit til min hasselback mørbrad.
  6. Hvidløgssmør skæres i tynde skiver, og der puttes en skive smør ned i hvert snit i mørbraden.
  7. Krydr derefter mørbraden med flagesalt og friskkværnet peber. Jeg bruger gerne en peber med tilsat hvidløg for mere smag, men alm. salt og peber er også ok. Læg forsigtigt mørbraden i et ildfast fad eller bradepande.
  8. Nu skal din svinemørbrad a la hasselback steges ca. 20 minutter midt i ovnen ved 200 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier322kcalKulhydrater2gProtein31gFedt21gMættet fedt11gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gTransfedt1gKolesterol138mgNatrium783mgKalium636mgKostfibre0.3gSukker0.3gVitamin A725IUVitamin C7mgCalcium20mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på hasselback svinemørbrad

Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør er en lækker måde at tilberede den populære mørbrad på.

Her afpudser du svinemørbraden, som derefter fyldes med en hjemmelavet persillesmør og steges i ovnen.

Længere nede finder du forslag til tilbehør, og opskriften er beregnet til fire personer.

Billeder

Her er lidt billeder fra køkkenet mens jeg laver retten:

svinemøbrad a la hasselback med skiver af hvidløgssmør
hasselback mørbrad i bradepande og klar til ovn
hasselback svinemørbrad serveret med spidskålssalat og kartofler samt baconsovs

Servering

Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør kan serveres med valgfri kartoffel, spidskålssalat og en meget lækker baconsovs.

Det er lækker aftensmad på de travle hverdage, men retten er også fin som gæstemad.

Flere inspirerende opskrifter:

Bedste luksus mørbradgryde
Opskrift på mørbradgryde og paprikagryde, der er en populær gryderet med svinemørbrad, bacon og champignon. Himmelsk lækker og nem at lave.
Se opskriften her
billede med mørbradgryde
Mørbrad i fad
Mørbrad i fad. Prøv min bedste opskrift på mørbradfad - en lækker, traditionel ret med svinemørbrad, peberfrugt, bacon og cocktailpølser.
Se opskriften her
billede med mørbrad i fad
Svinemørbrad med bacon
Her er min opskrift på svinemørbrad med bacon. Det er mørbrad med bacon, som du nemt steger i ovn, og der er forslag til tilbehør og sovs.
Se opskriften her
svinemørbrad med bacon udskæring
Helstegt svinemørbrad i ovn
Lækker opskrift på helstegt svinemørbrad i ovn, der steges uden brug af sølvpapir. Stegetiden for hel mørbrad i ovn er ca. 18 minutter.
Se opskriften her
Billederesultat for helstegt svinemørbrad i ovn
Svinemørbrad i mangosauce
Få min opskrift på svinemørbrad i mangosauce, og retten er nem og hurtig at tilberede. Krydret, men stadig både mild og børnevenlig i smagen.
Se opskriften her
Billede med svinemørbrad i mangosauce.
Svinemørbrad med limabønner, broccoli og sovs
Min opskrift på svinemørbrad med limabønner, broccoli og sovs. En nem og sund ret med masser af smag, og den er samtidig hurtig at lave.
Se opskriften her
Svinemørbrad med limabønner, broccoli og sovs

FAQ

Kan jeg undlade hvidløg i retten?

Du kan sagtens lave hasselback svinemørbrad uden hvidløg. Hvidløget giver smag til retten, men den er også fin uden. Du behøver ikke erstatte hvidløget med noget andet.

Kan man lave hasselback svinemørbrad i airfryer?

Det kan du godt. Her skal den have ca. 18 minutter ved 200 grader.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Majbritt Wedebye skriver

    juni 12, 2025 at 9:56 am

    Skal det ildfaste fad smøres med noget så mørbraden ikke hænger fast?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 12, 2025 at 10:01 am

      Hej Majbritt
      Det afhænger af fadet, men generelt er det altid en god idé 🙂
      Rigtig god fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Vibeke skriver

    april 19, 2025 at 6:24 pm

    Jeg vil gerne bruge frisk hvidløg. Hvor meget ca. skal jeg bruge?

    Svar
  3. Mona Sørensen skriver

    maj 10, 2024 at 11:04 am

    Ser meget lækkert ud , det vil jeg gerne prøve😊

    Svar
  4. Hanne Nielsen skriver

    december 08, 2022 at 8:20 pm

    Kan jeg lave det i air

    fryer

    Svar
  5. Pia Arnesen skriver

    oktober 19, 2022 at 4:31 pm

    Hej Holger.
    Det ser lækkert ud. Kommer du ikke noget i bunden af det ildfaste fad??
    Hilsen Pia

    Svar
  6. Kirsten Andersen skriver

    juni 19, 2022 at 4:34 pm

    Hej.
    Jeg er ved at lave hasselbach svinemørbrad og ser, at du ofte anbefaler varmluft i ovnen. Er der en særlig grund til det?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 19, 2022 at 5:47 pm

      Hej Kirsten
      Nej, du kan sagtens også lave den med alm. luft i ovnen. Læg så 20 grader til.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Eva Madsen skriver

    september 22, 2021 at 5:32 pm

    Jeg glæder mig til at få dine spændende opskrifter

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required