• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør

Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør

hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
4.7 fra 75 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11.6k
SHARES
FacebookMessenger11.6kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. august 2023 - Udgivet:  19. august 2023

Her er min opskrift på hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør. Her får du mørbrad med fyld af smør med hvidløg og persille. Nem at lave.

Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør er en lækker måde at tilberede den populære mørbrad på.

Her afpudser du svinemørbraden, som derefter fyldes med en hjemmelavet persillesmør og steges i ovnen.

Længere nede finder du forslag til tilbehør, og opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Mørbradgryde

Svinemørbrad med bacon stegt i ovn

Mørbrad i fad

Opskrift på hasselback svinemørbrad

hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør

4.67 fra 75 stemmer
Her er min opskrift på hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør. Her får du mørbrad med fyld af smør med hvidløg og persille. Nem at lave.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 322
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 svinemørbrad - afpudses
  • salt og friskkværnet peber - evt. en peberblanding
Hvidløgssmør
  • 75 g smør - koldt, i mindre tern
  • 3 spsk persille - finthakket
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 2 spsk citronsaft - friskpresset

Fremgangsmåde
 

  1. Hvidløgssmør: Kom koldt smør i tern i en lille skål, og ælt det sammen med finthakket persille, hvidløgspulver og lidt friskpresset citronsaft. Brug evt. hænderne til det.
  2. Fordel smørret i en aflang pølse på et stykke madpakkepapir, og rul stramt sammen. Enderne drejes ind som en nytårsknallert. Lægges gerne på køl i 30 minutter.
  3. Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og sæt risten midt i ovnen.
  4. Svinemørbrad afpudses, hvor sølvsene og andre urenheder skæres fra og kasseres.
  5. Skær derefter snit ca. halvvejs gennem mørbraden, gerne på skrå. Jeg plejer at lave cirka 10 snit til min hasselback mørbrad.
  6. Hvidløgssmør skæres i tynde skiver, og der puttes en skive smør ned i hvert snit i mørbraden.
    svinemøbrad a la hasselback med skiver af hvidløgssmør
  7. Krydr derefter mørbraden med flagesalt og friskkværnet peber. Jeg bruger gerne en peber med tilsat hvidløg for mere smag, men alm. salt og peber er også ok. Læg forsigtigt mørbraden i et ildfast fad eller bradepande.
    hasselback mørbrad i bradepande og klar til ovn
  8. Nu skal din svinemørbrad a la hasselback steges ca. 25 minutter midt i ovnen ved 200 grader varmluft.
    hasselback svinemørbrad serveret med spidskålssalat og kartofler samt baconsovs

Næringsindhold

Kalorier: 322kcalKulhydrater: 2gProtein: 31gFedt: 21gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 138mgNatrium: 783mgKalium: 636mgKostfibre: 0.3gSukker: 0.3gVitamin A: 725IUVitamin C: 7mgCalcium: 20mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør kan serveres med valgfri kartoffel, spidskålssalat og en meget lækker baconsovs.

Det er lækker aftensmad på de travle hverdage, men retten er også fin som gæstemad.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibeke

    april 19, 2025 at 6:24 pm

    Jeg vil gerne bruge frisk hvidløg. Hvor meget ca. skal jeg bruge?

    Svar
  2. Mona Sørensen

    maj 10, 2024 at 11:04 am

    Ser meget lækkert ud , det vil jeg gerne prøve😊

    Svar
  3. Hanne Nielsen

    december 08, 2022 at 8:20 pm

    Kan jeg lave det i air

    fryer

    Svar
  4. Pia Arnesen

    oktober 19, 2022 at 4:31 pm

    Hej Holger.
    Det ser lækkert ud. Kommer du ikke noget i bunden af det ildfaste fad??
    Hilsen Pia

    Svar
  5. Kirsten Andersen

    juni 19, 2022 at 4:34 pm

    Hej.
    Jeg er ved at lave hasselbach svinemørbrad og ser, at du ofte anbefaler varmluft i ovnen. Er der en særlig grund til det?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 19, 2022 at 5:47 pm

      Hej Kirsten
      Nej, du kan sagtens også lave den med alm. luft i ovnen. Læg så 20 grader til.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Eva Madsen

    september 22, 2021 at 5:32 pm

    Jeg glæder mig til at få dine spændende opskrifter

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required