Her får du de bedste opskrifter med gulerod. De sunde gulerødder kan bruges til alt fra tilbehør, gryderetter, kager, supper og meget andet.
I skrællen på gulerødderne sidder en masse vitaminer og mineraler, - så du kan med fordel vaske og skrubbe dem godt, og spise skrællen med.
Køber du gulerødder hvor toppen er grøn, så skær toppen af, fordi de ellers kan blive bløde ved opbevaring. Gulerødderne opbevares bedst i køleskabet med en temperatur på 2-6 grader. Læs her om du kan spise gulerodstoppene.
Tag dem desuden ud af plastikemballagen inden du smider dem på køl, da de på den måde holder sig bedst.
Om de orange rødder
Gulerødderne er rige på en masse vitaminer og kostfibre, som blandt andet er med til at forbedre og regulere din fordøjelse.
De holder styr på dit blodsukker, og er desuden med til at forebygge en lang række livsstilssygdomme, som eksempelvis hjertekarsygdomme.
De fibre, som findes i gulerødder, binder sig til væsken i mavesækken med op til 15 gange deres egen vægt, hvilket øger din mæthedsfornemmelse i længere tid.
En gulerod er nok
Gulerødder er især rige på antioxidantet Betacaroten, som udover at være med til at give gulerødderne deres farve, også bidrager med en masse andet godt på skalaen over din sundhed.
Betacaroten omdannes i kroppen til det kraftige A-vitamin, og en enkelt gulerod er altså nok, til at dække dit daglige behov for dette vitamin.
A-vitamin er blandt andet med til at bevare en normal øjenfunktion, og har stor betydning for din huds sundhed, og dit immunforsvar.
De indeholder kun omkring 40 kalorier per 100 gram – så du kan med fordel spise en masse med god samvittighed. Eksempelvis som et sundt mellemmåltid.
Betacarotenet i gulerødderne, blandt andet er med til at give dig en sund kulør? Så hvis du syntes at du er blevet lidt bleg over vintermånederne, så kan et indtag af gulerødder være en hjælp.
Næringsindhold i gulerødder
Mængde per 100 gram gulerødder:
Kalorier: 41
Fedt: 0,2 gram
Kulhydrat: 9,3 gram
Kostfibre: 2,8 gram
Protein: 0,9 gram.
5 hurtige om guleroden
Her får du 5 hurtige oplysninger om gulerødderne.
Gulerødder er spækket med A-vitamin
De er rige på beta-caroten, som kroppen omdanner til A-vitamin. Det er godt for synet, huden og immunforsvaret – og giver guleroden dens flotte orange farve.
Gulerødder findes i flere farver
Selvom orange er mest almindelig i dag, findes gulerødder også i lilla, hvide, gule og røde varianter. I gamle dage var lilla faktisk den mest udbredte farve!
De kan spises både rå og tilberedte
Rå gulerødder er sprøde og søde – perfekte som snack. Tilberedt bliver de blødere og endnu sødere, fordi varme frigiver deres naturlige sukkerstoffer.
Gulerødder er gode for tænderne
At gnave i en rå gulerod stimulerer spytproduktionen og hjælper med at rense tænderne – en naturlig, sund "tandbørste"!
Danmark er vilde med gulerødder
Gulerødder er en af de mest spiste grøntsager i Danmark – både i madpakker, gryderetter, bagværk (som gulerodskage!) og som tilbehør til aftensmaden.
Opskrifter med gulerod
Du kan som sagt bruge gulerødderne i mange opskrifter, og her får du nogle af de mest populære:
Gulerodsboller
Gulerodskage
Gulerodssuppe
Gulerodsbrud - nem og lækker opskrift
Gulerodslasagne
Gulerodsgryde med kylling og spinat
Gulerodsdeller
Gulerodsmuffins
Hasselback gulerødder
Cremede gulerødder
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: