• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips

Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips

grillede grøntsager spyd
Del gerne:
254
SHARES
FacebookMessenger254PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  3. juni 2025 - Udgivet:  9. juli 2023

Grøntsager på grill er alletiders tilbehør til en aften ved grillen. Det er nemt, smukt og lækkert at få serveret de sunde grøntsager på den måde, om det er marinerede spidskål eller kulørte grøntsagsspyd.

Her har vi samlet to håndfulde favoritter, som kan tilberedes, mens I sidder og hygger jer ved havebordet.

Indhold
  • Vælg dine favoritter
  • Peberfrugt
  • Forårsløg
  • Majs
  • Grønne asparges
  • Blomkål og broccoli
  • Tomater
  • Kartofler
  • Gulerødder
  • Squash
  • Ananas
  • Grøntsager i sølvpapir
  • Grillede grøntsager i sølvpapir (kan laves i forvejen)
  • Grøntsagsspyd med kartofler
  • Grøntsagsspyd med kartofler, squash og persilleolie
  • Tomater med oregano og olivenolie
  • Grillede tomater i kuglegrill
  • Grillet aubergine med feta
  • Grillet aubergine med feta og hvidløgsmynteolie
  • Hvide asparges med skinke
  • Grillede hvide asparges med serrano skinke
  • Spidskål med persillesmør
  • Grillet spidskål
  • Majs med og uden blade
  • Grillede majs
  • Squash og peberfrugt med gremolata
  • Grillede grøntsager med gremolata
  • Grillet blomkål med persille
  • Grillet blomkål med persille
  • Spyd med halloumi og grønt
  • Vegetarisk grillspyd
  • FAQ
  • Kommentarer

Vælg dine favoritter

Her får du en samlet oversigt over de grøntsager, som jeg mener er rigtig gode at grille. Husk, at man griller grøntsager over direkte varme, og det gælder selvfølgelig både i kuglegrill og gasgrill.

Pas generelt på med alt for høj varme - en temperatur i grillen på omkring 200 grader er perfekt. Her får du listen over grøntsager, som jeg synes er rigtig gode at grille:

Peberfrugt

En klassiker at putte på en varm grill. Skær peberfrugt ud i mindre stykker, del den i kvarte, som du igen deler i to, så du har otte stykker. Du kan selvfølgelig sagtens grille peberfrugterne i større stykker.

Grill dem rå, og drys med salt, peber og eventuelt lidt olie efterfølgende. Grill peberfrugt et par minutter på hver side - de skal ikke være for sorte.

Forårsløg

Skær det yderste af toppen af, og det samme med bunden på forårsløgene. Læg dem på den varme grillrist, og grill dem et par minutter på hver side.

Majs

Jeg plejer at pille bladene af, og forkoge majsene i letsaltet vand i fem minutter. Så kan de grilles uden at blive alt for sorte.

Kom så majs på den varme grill - og giv dem i alt ti minutter - vend dem løbende, så de bliver grillet på alle sider. Du kan læse endnu mere om, hvordan du griller majs - både med og uden blade.

Grønne asparges

Asparges er fantastiske på grillen. De skal kun grilles meget kort tid, for ellers mister de deres sprødhed. Et lækkert trick med asparges på grill er, at pakke dem ind i en skive bacon, så du får grillede grønne asparges med bacon.

Rul en god baconskive rundt om fire grønne asparges, og grill indtil baconen er gyldent og sprødt. Det tager cirka en 8-10 minutter. Du kan også lave grønne asparges med parmaskinke.

Blomkål og broccoli

Du kan sagtens grille både blomkål og broccoli. Skær dem ud i buketter, og grill dem ved direkte varme, indtil de begynder at tage lidt farve. Så har de stadig masser af sprødhed og vitalitet.

Hvis du ønsker blomkål og broccoli med mindre bid kan du koge dem 2-3 minutter, inden du smider dem på grillen. Krydr med salt efter grillning.

Tomater

Smagfulde og sommermodne tomater er et hit på grillen. Men de kan være svære at grille, fordi de meget nemt smatter ud på grillristen. Der er dog to ting du kan gøre. Sæt dem på et spyd, krydr med lidt god olivenolie og flagesalt, og grill dem et minut på hver side - fire sider - over direkte varme.

Eller du kan komme dine tomater op i en lille alubakke, krydr med salt, olie og frisk oregano - og grill dem i bakken over direkte varme i 6-8 minutter. De skal ikke grilles helt ud - der skal være friskhed og sprødhed tilbage i tomaterne.

Kartofler

Kartofler er gode at grill, men de skal have (for) lang tid i grillen. Derfor er det en god idé at forkoge dem i saltet vand først. Kog dem gerne 10-12 minutter - eventuelt sammen med lidt løvstikke, der giver dine kartofler en smag af bouillon.

Læg dem så i en alubakke, og kom lidt hjemmelavet persillesmør ved. Grill dem cirka 30 minutter - afhængig selvfølgelig af kartoflernes størrelse.

Gulerødder

Du kan også sagtens grille gulerødder. Skær dem ud i mindre stænger og grill dem direkte i et par minutter på hver side. Hvis du ønsker grillede gulerødder med mindre bid kan du med fordel forkoge dem 4-5 minutter i letsaltet vand.

Squash

De grønne squash er meget taknemmelige at komme på grillen. Skær dem i skiver eller "bøffer" på 2-3 centimeters tykkelse, dryp med lidt olie og krydr med salt og frisk timian, og grill indtil de tager farve. Det tager få minutter, og så er de lækre og møre.

Ananas

Grillet ananas er en fin dessert direkte fra grillen. Skær skræl og stok fra din ananas og del den i mindre både. Drys med lidt rørsukker, og grill din ananas ved direkte varme, indtil den begynder at tage farve.

Grøntsager i sølvpapir

Disse små pakker med grøntsager kan laves i forvejen, så de er nemme at komme på grillen lige før, I skal spise.

Grillede grøntsager i sølvpapir (kan laves i forvejen)

5 fra 2 stemmer
Se her hvordan du laver grillede grøntsager i sølvpapir. Grøntsagerne, der består af små kartofler, gulerødder og grønne asparges, klargøres i forvejen i pakker af sølvpapir, hvor du også kommer lidt smør og persille ved. Derefter er de lige til at lægge på grillen når de skal bruges.
Gå til opskrift
billede med grillede grøntsager

Grøntsagsspyd med kartofler

Her er en alt i en-løsning: Du får både kartofler, tomater, løg og andre grøntsager i flotte spyd.

Så du behøver ikke engang at tænke på andet tilbehør til de grillede bøffer, pølser eller vegetardeller.

Grøntsagsspyd med kartofler, squash og persilleolie

5 fra 2 stemmer
Her er min opskrift på nemme grøntsagsspyd til grillen. Det er lækre og sunde spyd med kartofler, squash,. rødløg, tomater og persilleolie.
Gå til opskrift
grøntsagsspyd med kartofler til grill

Tomater med oregano og olivenolie

Grillede tomater smager skønt, søde og syrlige som de er. Og så er de oven i købet nemme og hurtige at tilberede.

Se også opskriften på grillede cherrytomater på stilk.

Grillede tomater i kuglegrill

5 fra 1 stemme
Grillede tomater med olivenolie og oregano er lækkert tilbehør til mange retter. Vi har her grillet dem over indirekte varme i en kuglegrill.
Gå til opskrift
grillede tomater

Grillet aubergine med feta

Grillede auberginer kan både serveres som en delikat forret og som tilbehør til resten af måltidet.

De grillede skiver toppes med feta, granatæblekerner og persille, så har du en meget smuk anretning.

Grillet aubergine med feta og hvidløgsmynteolie

5 fra 3 stemmer
Aubergine med feta og hvidløgsmynte olie er lige præcis så lækkert, som det lyder. Det er den perfekte nemme forret eller tilbehør.
Gå til opskrift
Grillet aubergine med feta

Hvide asparges med skinke

Kan man grille asparges? Ja selvfølgelig kan man det. Her er hvide, danske asparges rullet ind i serranoskinke.

Vil du have en opskrift med ost i stedet, kan du se her: Danske asparges med ost.

Grillede hvide asparges med serrano skinke

5 fra 4 stemmer
Her er min opskrift på grillede hvide asparges med serrano skinke. Det er lækkert tilbehør til mad fra grillen, men du kan også stege dem på en pande.
Gå til opskrift
Nemme og grillede hvide asparges med serrano skinke, der smager fortrinligt som tilbehør. De hvide asparges tager heller ikke lang tid at grille. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Spidskål med persillesmør

Kål er en sund spise, og den milde spidskål er virkelig lækker på en grille. Så det er ærgerligt at gå glip af den delikate kål, når vi skal lave grillede grøntsager.

At det tilmed er hurtigt og nemt at grille spidskål, gør sagen endnu bedre.

Grillet spidskål

4.6 fra 23 stemmer
Grillet spidskål er det perfekte tilbehør til kødet, når du har gang i grillen. Spidskål passer til de fleste grillretter, og så er den nem at tilberede.
Gå til opskrift
billede med grillet spidskål med smeltet persillesmør

Majs med og uden blade

Majskolber er en klassiker på grillen, og du kan faktisk grille dem både med og uden kolbens blade. Find opskriften her.

Grillede majs

4.7 fra 79 stemmer
Se her hvordan du laver grillede majs med og uden blade. Med denne opskrift får du lækre, sprøde og saftige majs, som smager helt perfekt.
Gå til opskrift
Billed resultat for majs i grill

Squash og peberfrugt med gremolata

Gremolata er en italiensk blanding af persille, hvidløg og citronskal. Man bruger den for eksempel som topping på osso buco.

Her får du opskriften på en skøn anretning med grillede squash og peberfrugter rørt sammen med gremolata.

Grillede grøntsager med gremolata

5 fra 2 stemmer
Prøv denne opskrift på grillede grøntsager med gremolata. Det har en skøn og frisk smag og er sprængfyldt med vitaminer og mineraler.
Gå til opskrift
Grillede grøntsager med gremolata smager skønt! Her er det grillet squash og rød peberfrugt, der efterfølgende er vendt i den italienske krydderurtetopping. Foto: Charlotte Mithril.

Grillet blomkål med persille

Dette er en yderst let måde at grille grøntsager på. Blomkålen skæres i buketter og blandes med persille samt krydderier.

Herefter skal den have et kvarters tid på grillen, så er den klar til servering. Enkelt og velsmagende, særligt hvis du bruger de friske, danske kål.

Grillet blomkål med persille

5 fra 3 stemmer
Grillet blomkål er en nem, god måde at tilberede blomkål på. Blomkålen laves i en alubakke, der stilles i grillen ved indirekte varme.
Gå til opskrift
Grillet blomkål opskrift

Spyd med halloumi og grønt

Halloumiosten er en eminent følgesvend til grillede grøntsager. Brug osten på fine grillspyd med forskellige grøntsager som i denne opskrift.

Server eventuelt med en hjemmelavet pesto eller salsa, som du kan dryppe grøntsagerne i ved bordet.

Vegetarisk grillspyd

5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril

FAQ

Hvilke grøntsager er gode at grille?

Som udgangspunkt kan du grille alle grøntsager, så hold dig ikke tilbage. Grøntsagerne er sunde og tilberedningstiden er kort. Blandt de mest populære grøntsager på grillen er hele majskolber, spidskål og kartofler, men brug endelig hvad du har.

Kan man grille broccoli?

Du kan sagtens grille broccoli. Det nemmeste er, at du halverer den hele broccoli på langs, og derefter pensler den godt med olie. Grilles ved direkte varme på skæresiden i ca. 8 minutter under låg. Tiden afhænger af hvor meget eller lidt bid du ønsker i broccolien. Pas dog på den ikke branker for meget.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her