Se her hvordan du laver flanksteak sous vide. Komplet guide med tid og temperatur til tilberedning af flankesteg. Inkl. forslag til tilbehør.
Flanksteak sous vide er din direkte vej til et godt stykke kød, som heller ikke koster en formue.
Ved at tilberede en flanskesteg som sousvide, er du sikker på et meget mørt stykke kød, og udskæringen koster altså ikke det vilde. Og den kan i øvrigt efterhånden fås i alle supermarkeder.
Brug den også gerne som nem gæstemad, for er den bestemt også beregnet til.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer. Nederst er der forslag til tilbehør til din flanksteak.
Opskrift på flanksteak sous vide
Flanksteak sous vide - opskrift på mør flankesteg
Ingredienser
- 1 flanksteak - typisk ca. 800 gram
- rosmarin
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd din sous vide of sæt den til 56 grader, som jeg synes er perfekt til en flanksteak sous vide.
- Flankestegen duppes tør og krydres grundigtmed flagesalt og friskkværnet peber. Massér det lidt ind i kødet.
- Læg også nogle friske kviste rosmarin ved, og vakuumer nu posen med kødet, så den lukker helt tæt.
- Læg flankestegen ned i din sous vide, hvor den nu skal hygge sig i 10 timer. Du kan også nøjes med 4-6 timer hvis tiden er knap, men jeg syntes man får det bedste resultat ved 10 timer.
- Tak posen op og nu skal din flanksteak brunes godt af. Det sker i lidt smør og olie på en meget varm pande, hvor den steges hårdt indtil den har en god stegeskorpe. Det tager cirka 30-45 sekunder på hver side.
- Du kan også brune din flankesteg på grillen, og her sker det ved en god og direkte varme, hvor kødet lægges direkte på grillristen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tilbehør til flanksteak sous vide
Der skal selvfølgelig noget godt tilbehør til en sousvide tilberedt flankesteg.
Jeg vil blandt andet foreslå:
Her er i øvrigt min tabel med tider og temperatur til tilberedning i sousvide.
Se også disse opskrifter til sous vide:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lenuta
Hej ville lige høre hvis jeg skal bruger 3 stykke flanksteak skal jeg bruger mere tid til tilberedning. På forhånd tak
Mads Bo
Hvor mange grader ska den have i hhv 10 timer eller 4 timer?
Sanne
Bruger bare en pande 🙂
Viggo
Hvis man tørsalter med 3 dele salt og 1 del sukker kan tilberedning halveres. Har man ikke sous vide udstyr. Kan man gøre det samme bare i et ildfast fad med 3 lag film over. Et bliktermometer til ovnen, så man tjekker på forhånd, hvor ovnens indstilling skal stå.
Søren
Skærer du også krydderurter og kød på samme skærebrædt?
Nå du nu anbefaler at lægge det ved rådt vacuumpakket kød.
Forøvrigt giver krydderier i pulver langt mere smag til kødet,