Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Flæskestegssovs

Flæskestegssovs (sådan laver du den bedste sovs til flæskesteg)

billederesultat for flæskestegssovs
4.8 fra 70 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1k
SHARES
FacebookMessenger1kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Flæskestegssovs
  • Opskrift på flæskestegssovs
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Flæskestegssovs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 70 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Se hvordan du laver den bedste flæskestegssovs, så du altid har en perfekt sovs. Sovsen laves uden fløde, men på sky fra flæskestegen.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl sky fra stegning af flæskesteg
  • 2 tsk ribsgele
  • 2 spsk gastrik smag dig frem
  • salt og friskkværnet peber
  • Sovsekulør

Fremgangsmåde

  1. Skyen fra flæskestegen sigtes.
  2. Smelt smørret i en kasserolle, og pisk derefter hvedemel i.
  3. Derefter piskes skyen gradvist ind i sovsen. I starten er sovsen meget tyk, men tilsæt løbende lidt sky, og til sidst har du den rette konsistens. Hvis sovsen alligevel stadig er for tyk til din smag, kan du sagtens blot tilsætte en smule vand.
  4. Det er også muligt at komme lidt fløde ved, og det giver en mere rund smag. Men det feder også mere, og er ikke nødvendigt.
  5. Pisk også ribsgele i, og smag din flæskestegssovs til med lidt gastrik og friskkværnet peber. Eventuelt også lidt salt, men skyen er godt saltet, så mere salt er sikkert overflødigt.
  6. Giv også sovsen lidt sovsekulør, og lad den nu simre i fem minutter, så du fjerner smagen af hvedemel.

Næringsindhold

Kalorier81kcalKulhydrater7gProtein1gFedt6gMættet fedt4gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.2gKolesterol15mgNatrium633mgKalium18mgKostfibre0.1gSukker3gVitamin A175IUVitamin C0.3mgCalcium6mgJern0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på flæskestegssovs

Flæskestegssovs laves på en god bund af sky fra flæskesteg.

Tilsæt cirka syv deciliter svinefond eller bouillon i bunden af fadet, når du steger flæskestegen (den svinder ind til ca. fem deciliter færdig sky).

Kom også gerne lidt løg, gulerødder og andre rodfrugter ved, da det giver masser af smag.

Hæld skyen fra efter 45 minutter, så stegen kan stege færdig uden for meget damp i ovnen. Det giver dig en mere sprød svær. Opskriften er til fire personer.

Andre populære opskrifter:

  • Perfekt flæskesteg i ovn med sprøde svær
  • Brun sovs - klassisk og nem opskrift på brun sauce
  • Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær

Servering

Så er din flæskestegssovs klar til servering.

Som sagt kan en for tyk sovs nemt piskes op med lidt vand eller bouillon, og er sovsen blevet for tynd, kan den reddes med lidt majsstivelse udrørt i en smule koldt vand.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Opbagt sovs
  • Flæskesteg i airfryer
  • Ribbensteg med sprøde svær

FAQ

Kan man lave flæskestegssovs dagen før?

Du kan sagtens lave en flæskestegssovs dagen - eller endda et par dage før. Opbevares på køl og varmes op i gryde.

Hvordan laver man stegesky?

Stegeskyen kommer fra stegen, der smider den under tilberedningen. Husk at komme lidt vand ved, så skyen ikke fordamper. Skyen kan blandt andet bruges til en flæskestegssovs.

Hvor meget flæskestegssovs pr. person?

Du skal beregne mindst 1 deciliter flæskestegssovs til hver person. Måske endda 1,5 deciliter, afhængig af hvor sovseglade I er.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tanja skriver

    november 07, 2024 at 4:46 pm

    Hvordan kan man lave en god flæskestegssovs, hvis man ikke har nogen stegesky? Jeg kunne godt tænke mig at kunne lave den dagen før eller om formiddagen, når jeg skal have mange gæster.

    Svar
  2. Ole skriver

    januar 28, 2018 at 3:03 am

    Egentlig ingen grund til Fond eller noget, den rene Sky giver en meget koncentreret smag, og sprøde svær, har ikke rigtigt noget med væske indholdet at gøre, Stegen skal bare Saltes godt, efter den har været i Ovnen i 30 Minutter, hvor den er vendt på hovedet i et par Centimeter Vand, så suger Saltet godt ind, og resultatet er perfekt hver gang. 🙂

    Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required