Flæskestegssovs laves på en god bund af sky fra flæskesteg.
Tilsæt cirka syv deciliter svinefond eller bouillon i bunden af fadet, når du steger flæskestegen (den svinder ind til ca. fem deciliter færdig sky).
Kom også gerne lidt løg, gulerødder og andre rodfrugter ved, da det giver masser af smag.
Hæld skyen fra efter 45 minutter, så stegen kan stege færdig uden for meget damp i ovnen. Det giver dig en mere sprød svær. Opskriften er til fire personer.
Oversigt

Flæskestegssovs
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Skyen fra flæskestegen sigtes.
- Smelt smørret i en kasserolle, og pisk derefter hvedemel i.
- Derefter piskes skyen gradvist ind i sovsen. I starten er sovsen meget tyk, men tilsæt løbende lidt sky, og til sidst har du den rette konsistens. Hvis sovsen alligevel stadig er for tyk til din smag, kan du sagtens blot tilsætte en smule vand.
- Det er også muligt at komme lidt fløde ved, og det giver en mere rund smag. Men det feder også mere, og er ikke nødvendigt.
- Pisk også ribsgele i, og smag din flæskestegssovs til med lidt gastrik og friskkværnet peber. Eventuelt også lidt salt, men skyen er godt saltet, så mere salt er sikkert overflødigt.
- Giv også sovsen lidt sovsekulør, og lad den nu simre i fem minutter, så du fjerner smagen af hvedemel.
Næringsindhold
Video
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Så er din flæskestegssovs klar til servering.
Som sagt kan en for tyk sovs nemt piskes op med lidt vand eller bouillon, og er sovsen blevet for tynd, kan den reddes med lidt majsstivelse udrørt i en smule koldt vand.
Flere inspirerende opskrifter:
Brun sovs
Flæskesteg i ovn
Opbagt sovs
Flæskesteg i airfryer
Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær
Ribbensteg med sprøde svær
FAQ
Du kan sagtens lave en flæskestegssovs dagen - eller endda et par dage før. Opbevares på køl og varmes op i gryde.
Stegeskyen kommer fra stegen, der smider den under tilberedningen. Husk at komme lidt vand ved, så skyen ikke fordamper. Skyen kan blandt andet bruges til en flæskestegssovs.
Du skal beregne mindst 1 deciliter flæskestegssovs til hver person. Måske endda 1,5 deciliter, afhængig af hvor sovseglade I er.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Tanja
Hvordan kan man lave en god flæskestegssovs, hvis man ikke har nogen stegesky? Jeg kunne godt tænke mig at kunne lave den dagen før eller om formiddagen, når jeg skal have mange gæster.
Ole
Egentlig ingen grund til Fond eller noget, den rene Sky giver en meget koncentreret smag, og sprøde svær, har ikke rigtigt noget med væske indholdet at gøre, Stegen skal bare Saltes godt, efter den har været i Ovnen i 30 Minutter, hvor den er vendt på hovedet i et par Centimeter Vand, så suger Saltet godt ind, og resultatet er perfekt hver gang. 🙂