• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Culotte - opskrift på mør culottesteg i grill

Culotte - opskrift på mør culottesteg i grill

Sådan skærer du din møre culotte eller okseculotte ud. Først halvvejs ind fra den spidse ende, og dernæst fra siden af resten. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  12. marts 2025 - Udgivet:  20. juni 2020

Del gerne:
86
SHARES
FacebookMessenger86PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Culotte: Jeg har fundet metoden til, at lave den mest møre okseculotte på grill (eller ovn). Intervalsteg culotten i en gasgrill Weber Q3200.
  2. Opskrift på culotte i grill
  3. Culotte - opskrift på mør culottesteg i grill
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Culotte: Jeg har fundet metoden til, at lave den mest møre okseculotte på grill (eller ovn). Intervalsteg culotten i en gasgrill Weber Q3200.

Følg de gode tips her, så er du sikker på en mør, lækker og saftig culotte.

Først lidt gode råd til tilberedning af culotte. Jeg har lavet denne i en gasgrill, en Weber Q3200, som giver et godt resultat.

Du kan selvfølgelig sagtens tilberede culotten i en kuglegrill eller en ovn. Hold varmen på omkring 175 grader, så er stege- og hviletid den samme.

Hviletiden er vigtig. Og den skal være lang! Mindst en halv time, men gerne op mod 45 minutter, hvis du kan vente på det. Husk at starte i god tid med at stege culotte.

Når din culotte er færdig, kan det være svært at se hvor den tynde ende er, da culotten trækker sig sammen. Et godt tip er, at stikke en kødnål eller tandstikker i den tynde ende når du kommer kødet på grillen - så er du ikke i tvivl, når kødet skal skæres.

Jeg har marineret denne culotte med en god grillolie, men du kan sagtens bruge andre ting i stedet. Olie med finthakket rosmarin og hvidløg er lækkert, eller du kan også nøjes med bare at krydre med salt og peber.

Husk at salte okseculotten godt - du skal bruge cirka to teskefulde salt. Opskriften er til seks personer.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Culottesteg i ovn
  • Culotte sous vide
  • Langtidsstegt oksefilet
  • Ovnstegt oksefilet

Opskrift på culotte i grill

Culotte - opskrift på mør culottesteg i grill

Culotte: Jeg har fundet metoden til, at lave den mest møre okseculotte på grill (eller ovn). Intervalsteg culotten i en gasgrill Weber Q3200.
Bedømmelse
4.8 fra 35 stemmer
RetGrill
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 10 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 55 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1,5 kg culotte - okseculotte af god kvalitet - jeg har brugt kød fra en rød Hereford
  • 4 spsk grillolie - gerne hjemmelavet grillolie
  • 2 tsk salt
  • 1 håndfuld timian
  • 1 håndfuld rosmarin
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Start med at tage okseculotten ud af køleskabet en halv time før du skal i gang. Den skal ikke være for kold, når den kommer på grillen.
    Køb en okseculotte af god kvalitet, og husk, at du får hvad du betaler for. Foto: Guffeliguf.dk.
  • Soignér så culotten, det vil sige, at du lige skærer eventuelle fedtstykker og andet snavs fra undersiden. Tør også blodet af med lidt køkkenrulle.
  • Så snitter du krølfedtet på oversiden med en skarp kniv. Gør som jeg har gjort på billedet her - snit krølfedtet i ruder på skrå. Husk ikke at skære ned i kødet, så saften løber ud mens vi griller.
    Rids din okseculotte med en skarp kniv. Husk ikke at skære ned i selve kødet, men kun ridse krølfedtet. Foto: Guffeliguf.dk.
  • Så smører du culotten ind i grillolie på begge sider. Massér grillolien godt ind i kødet. Start med oversiden, så undersiden, og slut af med oversiden igen.
    Smør din culotte med en god grillolie, og læg lidt frisk rosmarin og timian på krølfedtet. Foto: Guffeliguf.dk.
  • Drys salt over krølfedtet på oversiden. Krydr med friskkværnet peber, og riv den friske timian og rosmaring groft, og læg det oven på culotten. Så er den klar til stegning.
  • Tænd gasgrillen på fuldt blus - begge brændere skal være tændte! Varm grillen godt igennem. Når den er varm, slukker du for den midterste - inderste - brænder, og skruer den anden brænder ned på lavt blus. Du skal holde en temperatur i din gasgrill på omkring 175 grader.
  • Læg nu din okseculotte midt på grillen - du griller den ved indirekte varme! Luk grillen, og giv okseculotten 15 minutter.
    Okseculotten skal på en varm rist, og steges ved 175 grader. Vi steger den direkte på risten - men du kan også lægge den i et fad. Du skal dog så ikke tilsætte vand eller anden væde. Foto: Guffeliguf.dk.
  • Efter 15 minutter hiver du culotten ud, og nu skal den hvile i 15 minutter - UDEN at være overdækket!
  • Så skal den 15 minutter tilbage i grillen. Stadig ved omkring 175 grader.
  • Så hiver du culotten ud igen i 15 minutter - stadig uden at overdække eller indpakke den!
  • Nu er der i alt gået en time. 15 minutter i grillen. 15 ude, 15 inde og 15 ude. Og altså i alt 30 minutter inde i gasgrillen. Nu skal vi til den sidste grill-fase.
    Under den sidste stegning stikker du et stegetermometer i okseculotten. Den skal nå en temperatur på præcist 56 grader. Foto: Guffeliguf.dk.
  • Stik et stegetermometer i okseculotten - det skal ind i midten i den tykke ende. Læg så din okseculotte tilbage i grillen, og grill den videre indtil den opnår en kernetemperatur på 56 grader. Hverken mere eller mindre! Tag så okseculotten ud af grillen.
  • Nu pakker du okseculotten godt ind i alufolie/sølvpapir. Giv den bare en 3-4 lag, den skal pakkes godt ind! Lad nu culotten hvile i 30-40 minutter. Jo, det er lang tid, men det giver en fantastisk culotte.
    Okseculotten skal hvile mindst 30 minutter efter stegning. Gerne 45 minutter. Pak den godt ind i sølvpapir. Foto: Guffeliguf.dk.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
388
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
155
mg
52
%
Natrium
 
973
mg
42
%
Kalium
 
828
mg
24
%
Kulhydrater
 
0.1
g
0
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Protein
 
52
g
104
%
Vitamin A
 
13
IU
0
%
Vitamin C
 
0.4
mg
0
%
Calcium
 
16
mg
2
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Så er du klar til udskæring af okseculotte og efterfølgende servering. Skær din culotte fra den spidse ende, og helst i ikke for tykke skiver.

Skær indtil midten på den led, og vend så okseculotten en halv omgang, og skær fra siden. Så opnår du de mest møre stykker kød.

Lækkert tilbehør kan være traditionelle flødekartofler. Eller bagte kartofler.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Thomas Alding

    april 25, 2023 at 9:52 pm

    Har lige fulgt opskriften, og det er uden tvivl den bedst Culotte jeg har fået. Den fik lov at hvile i 40 min til sidst, og det gjorde den bare helt perfekt.

    Svar
  2. Morten

    juli 24, 2021 at 8:59 pm

    Øv øv fulgte din opskrift men den blev gennemstegt. Nå den tages ud af grillen ved 56 og puttes den i folie og steger videre hvorved temperaturen også hæves. Hvordan forblive den rød?

    Svar
  3. Bjarne Nielsen

    april 25, 2021 at 12:49 pm

    Lavede den i går og sikken en steg- har lige købt en gasgrill Napoleon, som skal bruges på campingferie, der kan man ikke slukke den ene af siderne -så jeg dæmpede så begge brændere og hold øje med temperaturen, som blev holdt på 175 grader og hviletiden overholdt fantastisk steg høstede ros fra fruen.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 26, 2021 at 5:17 pm

      Hej Bjarne
      Tusind tak - det er dejligt at høre. Det er også min foretrukne måde at lave en culottesteg i grillen på 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Ivan fra La Cuenta Vinos

    marts 25, 2019 at 2:27 pm

    Nøj det smager fantastisk.
    Ja det er jo fedt at imponer de andre i firmaet når man lige skal arbejde lidt en søndag. Og må sige at denne fantastiske culotte steg sammen med et glad Priorat var fantastisk.
    Denne steg er intet mindre end den bedste culotte steg jeg nogensinde har lavet. Fantastisk flot farve og smag.

    Svar
  5. Erik A.

    december 25, 2017 at 6:56 pm

    YES, så lykkedes det også med en culotte som blev SINDSSYG MØR!
    Tusind tak for det gode oplæg.

    Svar
    • Madensverden.dk

      december 26, 2017 at 1:53 pm

      Mange tak, Erik - det er jeg glad for at høre. Intet er jo bedre end en rigtig mør steg 🙂

      Glædelig jul - de bedste hilsner

      Holger

      Madensverden.dk

      Svar
  6. Søren Andersen

    september 30, 2016 at 6:41 pm

    Den bedste culotte steg. Den bliver virkelig mør men jeg gav den et par grader mere fordi jeg foretrækker stegen gennemstegt. Men rigtig god opskrift.
    Vh Søren

    Svar
« Ældre kommentarer

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required