Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Cowboytoast

Cowboytoast (hjemmelavet med oksekød og løg)

billede med hjemmelavet cowboytoast
4.8 fra 89 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5.1k
SHARES
FacebookMessenger5.1kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Cowboytoast
  • Opskrift på cowboytoast
  • Billeder
  • Dressing
  • Med fuldkornsbrød
  • Fakta om cowboystoast
  • Historie
  • Værd at vide
  • Kommentarer

Cowboytoast

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 89 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her får du den bedste opskrift på en hjemmelavet cowboytoast, der laves med hakket oksekød og løg i ovn og toaster. Opskrift med billeder.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Bøffer
  • 500 g hakket oksekød med 10% fedt
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 1 spsk Heinz tomatketchup
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
Løg
  • 2 løg almindelige løg
  • 1 spsk balsamico
  • 1 spsk sukker
  • smør til stegning
Toastbrød
  • 16 skiver toastbrød

Fremgangsmåde

  1. Kom det hakkede oksekød op i en skål, og rør det sammen med engelsk sauce, tomatketchup og salt. Kom også nogle vrid fra peberkværnen ved.
  2. Fordel farsen ud på otte skiver toastbrød på bagepapir på bageplade. Et tyndt lag kød på hver og gerne helt ud til kanten.
  3. Bages i 10 minutter ved 200 grader varmluft, så vi er sikre på at kødet i den færdige cowboytoast ikke er råt.
  4. Imens laver du de karamelliserede løg. Pil løgene, halvér dem og snit i tynde skiver. Varm en pande op og kom et par spiseskefulde smør på. Når smørret er brust af kommes løgskiverne og sauterer et par minutter.
  5. Tilsæt så balsamico og sukker, og lad løgene karamellisere ved en ikke alt for høj varme, og det tager omkring 10 minutter.
  6. Tag toastbrød med oksekød ud af ovnen, og fordel løgene ovenpå dem. Du kan også lægge en klat tomatketchup på hver, men dette er ikke nødvendigt.
  7. Læg et stykke toastbrød ovenpå, og giv dem nu 2-4 minutter i en toaster, så de bliver sprøde og lækre.

Næringsindhold

Kalorier618kcalKulhydrater59gProtein30gFedt29gMættet fedt10gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt12gTransfedt2gKolesterol90mgNatrium1244mgKalium567mgKostfibre3gSukker11gVitamin A4IUVitamin C5mgCalcium145mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på cowboytoast

Cowboytoast er klassisk toast med oksekød og løg, og de er meget nemme at lave selv.

De sprøde toasts kan gå som et lille måltid, eller som snack på skovturen eller lignende.

Opskriften giver 8 stk., hvilket jo giver to toasts til hver, hvis I er fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Parisertoast
  • Toast med æg
  • Pariserbøf
  • Custard toast

Billeder

Her er nogle billeder fra min tilberedning af hjemmelavede cowboytoast:

billede med hakket oksekød til cowboytoast
billede med fars på toastbrød til cowboytoast
billede med halvbagte cowboytoast
billede med karamelliserede løg til cowboytoast
billede med løg på cowboytoast
billede med cowboytoast i toastjern

Dressing

I denne opskrift har jeg lavet en ret simpel toast uden for mange dikkedarer, men du kan også lave en udvidet cowboytoast med dressing.

Her smøres de to stykker toastbrød med en burgerdressing, og de to sider med dressingen vendes selvfølgelig indad i den færdige toast.

Du kan også nemt lave din egen dressing, hvor du rører to spiseskefulde ketchup sammen med to spiseskefulde tomatpure og en spiseskefuld engelsk sauce. Det smører du så brødet med.

Vil du have en mere krydret toast, kan du tilsætte enten tabasco eller chili til kødet.

Med fuldkornsbrød

Man kan også lave cowboytoast med fuldkornsbrød.

Fremgangsmåden er den samme, men jeg synes fuldkorns toastbrød fjerner noget af den gode smag ved en god toast med oksekød og løg.

Det er selvfølgelig en smagssag, så prøv dig bare frem.

Fakta om cowboystoast

Cowboytoast er en klassisk dansk madtoast med hakket oksekød og ost, ofte serveret som et hurtigt, solidt måltid.

Den er særligt populær på diner- og grillbarer, og kan nemt laves derhjemme i toastmaskine eller på panden. Som du kan se i denne opskrift.

Historie

Cowboytoast stammer fra den danske fastfoodkultur, og har været populær siden 1970'erne.

Navnet spiller på et robust og mættende måltid, noget en cowboy ville sætte pris på. Ofte serveret med ketchup, syltede agurker og pommes frites ved siden af.

Værd at vide

Der findes mange variationer, inkl. versioner med spejlæg, BBQ-sauce eller pulled pork.

Kan også laves som en "åben toast", hvor toppen udelades. Perfekt som tømmermændsmad eller hurtig aftensmad.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. benny Olesen skriver

    marts 02, 2025 at 3:00 pm

    Hej lige et spørgsmål?
    hvordan får jeg en ret tilføjet min favoritliste, det eneste jeg får at vide er der ikke er tilføjet nogen, men i jeres gamle system havde jeg masser, og jeg får heller ikke at vide hvordan jeg kan tilføje?
    Bortset fra det er jeres nye hjemmeside fantastisk.
    mvh. Benny

    Svar
  2. Kjeld Jensen skriver

    december 04, 2024 at 12:40 pm

    Lækker mad. .

    Svar
  3. Julia skriver

    august 19, 2024 at 3:02 pm

    Elsker cowboys toast. Min yndlings opskrift

    Svar
  4. Christina skriver

    juli 23, 2023 at 4:58 pm

    Fantastisk. Bruger også metoden med at lave ekstra og fryse ned til min datter.

    Svar
  5. Pia skriver

    august 23, 2022 at 3:06 pm

    Jeg vil prøve at lave dem og nøjes med at putte 2 i toasteren. Resten vil jeg fryse ned enkelt vis og så tage op når jeg lige får lyst til en toast.

    Svar
  6. Anette skriver

    marts 22, 2021 at 11:43 am

    De plejer at være gode

    Svar
  7. Karina skriver

    marts 22, 2021 at 11:43 am

    Barndommens stævnemad......

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)
  • Billede af torsk med pesto.
    Torsk med pesto (hurtig og lækker fiskeret til hele familien)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required