• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Cowboytoast (hjemmelavet med oksekød og løg)

Cowboytoast (hjemmelavet med oksekød og løg)

billede med hjemmelavet cowboytoast
4.8 fra 89 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5k
SHARES
FacebookMessenger5kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. maj 2024 - Udgivet: 31. oktober 2023
Oversigt over indhold
  • Her får du den bedste opskrift på en hjemmelavet cowboytoast, der laves med hakket oksekød og løg i ovn og toaster. Opskrift med billeder.
  • Opskrift på cowboytoast
  • Cowboytoast
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Dressing
  • Med fuldkornsbrød
  • Fakta
  • Historie
  • Værd at vide
  • Kommentarer

Her får du den bedste opskrift på en hjemmelavet cowboytoast, der laves med hakket oksekød og løg i ovn og toaster. Opskrift med billeder.

Cowboytoast er klassisk toast med oksekød og løg, og de er meget nemme at lave selv.

De sprøde toasts kan gå som et lille måltid, eller som snack på skovturen eller lignende.

Opskriften giver 8 stk., hvilket jo giver to toasts til hver, hvis I er fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Parisertoast
  • Toast med æg
  • Pariserbøf
  • Custard toast

Opskrift på cowboytoast

billede med hjemmelavet cowboytoast
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Cowboytoast

4.83 fra 89 stemmer
Her får du den bedste opskrift på en hjemmelavet cowboytoast, der laves med hakket oksekød og løg i ovn og toaster. Opskrift med billeder.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 618
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Bøffer
  • 500 g hakket oksekød - med 10% fedt
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 1 spsk Heinz tomatketchup
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
Løg
  • 2 løg - almindelige løg
  • 1 spsk balsamico
  • 1 spsk sukker
  • smør - til stegning
Toastbrød
  • 16 skiver toastbrød

Fremgangsmåde
 

  1. Kom det hakkede oksekød op i en skål, og rør det sammen med engelsk sauce, tomatketchup og salt. Kom også nogle vrid fra peberkværnen ved.
  2. Fordel farsen ud på otte skiver toastbrød på bagepapir på bageplade. Et tyndt lag kød på hver og gerne helt ud til kanten.
  3. Bages i 10 minutter ved 200 grader varmluft, så vi er sikre på at kødet i den færdige cowboytoast ikke er råt.
  4. Imens laver du de karamelliserede løg. Pil løgene, halvér dem og snit i tynde skiver. Varm en pande op og kom et par spiseskefulde smør på. Når smørret er brust af kommes løgskiverne og sauterer et par minutter.
  5. Tilsæt så balsamico og sukker, og lad løgene karamellisere ved en ikke alt for høj varme, og det tager omkring 10 minutter.
  6. Tag toastbrød med oksekød ud af ovnen, og fordel løgene ovenpå dem. Du kan også lægge en klat tomatketchup på hver, men dette er ikke nødvendigt.
  7. Læg et stykke toastbrød ovenpå, og giv dem nu 2-4 minutter i en toaster, så de bliver sprøde og lækre.

Næringsindhold

Kalorier: 618kcalKulhydrater: 59gProtein: 30gFedt: 29gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 2gKolesterol: 90mgNatrium: 1244mgKalium: 567mgKostfibre: 3gSukker: 11gVitamin A: 4IUVitamin C: 5mgCalcium: 145mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her er nogle billeder fra min tilberedning af hjemmelavede cowboytoast:

billede med hakket oksekød til cowboytoast
billede med fars på toastbrød til cowboytoast
billede med halvbagte cowboytoast
billede med karamelliserede løg til cowboytoast
billede med løg på cowboytoast
billede med cowboytoast i toastjern

Dressing

I denne opskrift har jeg lavet en ret simpel toast uden for mange dikkedarer, men du kan også lave en udvidet cowboytoast med dressing.

Her smøres de to stykker toastbrød med en burgerdressing, og de to sider med dressingen vendes selvfølgelig indad i den færdige toast.

Du kan også nemt lave din egen dressing, hvor du rører to spiseskefulde ketchup sammen med to spiseskefulde tomatpure og en spiseskefuld engelsk sauce. Det smører du så brødet med.

Vil du have en mere krydret toast, kan du tilsætte enten tabasco eller chili til kødet.

Med fuldkornsbrød

Man kan også lave cowboytoast med fuldkornsbrød.

Fremgangsmåden er den samme, men jeg synes fuldkorns toastbrød fjerner noget af den gode smag ved en god toast med oksekød og løg.

Det er selvfølgelig en smagssag, så prøv dig bare frem.

Fakta

Cowboytoast er en klassisk dansk madtoast med hakket oksekød og ost, ofte serveret som et hurtigt, solidt måltid.

Den er særligt populær på diner- og grillbarer, og kan nemt laves derhjemme i toastmaskine eller på panden. Som du kan se i denne opskrift.

Historie

Cowboytoast stammer fra den danske fastfoodkultur, og har været populær siden 1970'erne.

Navnet spiller på et robust og mættende måltid, noget en "cowboy" ville sætte pris på.

Ofte serveret med ketchup, syltede agurker og pommes frites ved siden af.

Værd at vide

Der findes mange variationer, inkl. versioner med spejlæg, BBQ-sauce eller pulled pork.

Kan også laves som en "åben toast", hvor toppen udelades.

Perfekt som tømmermændsmad eller hurtig aftensmad.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. benny Olesen

    marts 02, 2025 at 3:00 pm

    Hej lige et spørgsmål?
    hvordan får jeg en ret tilføjet min favoritliste, det eneste jeg får at vide er der ikke er tilføjet nogen, men i jeres gamle system havde jeg masser, og jeg får heller ikke at vide hvordan jeg kan tilføje?
    Bortset fra det er jeres nye hjemmeside fantastisk.
    mvh. Benny

    Svar
  2. Kjeld Jensen

    december 04, 2024 at 12:40 pm

    Lækker mad. .

    Svar
  3. Julia

    august 19, 2024 at 3:02 pm

    Elsker cowboys toast. Min yndlings opskrift

    Svar
  4. Christina

    juli 23, 2023 at 4:58 pm

    Fantastisk. Bruger også metoden med at lave ekstra og fryse ned til min datter.

    Svar
  5. Pia

    august 23, 2022 at 3:06 pm

    Jeg vil prøve at lave dem og nøjes med at putte 2 i toasteren. Resten vil jeg fryse ned enkelt vis og så tage op når jeg lige får lyst til en toast.

    Svar
  6. Anette

    marts 22, 2021 at 11:43 am

    De plejer at være gode

    Svar
  7. Karina

    marts 22, 2021 at 11:43 am

    Barndommens stævnemad......

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter
  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater
  • Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
    Kyllingelår i fad med tomater og kartofler
  • Billede resultat for kalkun nuggets.
    Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Billede af squashsalat af rå squash.

Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Billede af Axelborg kylling.

Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 35
Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
honningkylling med ferskensalsa
Honningkylling→ Se opskriften
blomme crumble kage
Blomme crumble (sprød crumble med blommer)→ Se opskriften
Billede af squashsalat af rå squash.
Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)→ Se opskriften
boller med havreklid
Boller med havreklid - langtidshævede og sprøde brød→ Se opskriften
Billede af Axelborg kylling.
Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter→ Se opskriften
billede med italienske frikadeller i tomatsovs på pande
Italienske frikadeller→ Se opskriften
billederesultat for brombærcrumble
Brombærcrumble→ Se opskriften
grillede tomater på stilk
Grillede tomater på stilk - blommetomater i grill→ Se opskriften
Karry
Rist krydderierne så de får mere smag→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required