Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Stegt hornfisk

Stegt hornfisk i ovn, på pande eller grill

Billede med stegt hornfisk.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
FacebookPinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Steg hornfisk i ovn eller på pande
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på stegt hornfisk
  • Serveringsforslag
  • Paneret
  • Grill
  • FAQ
  • Kommentarer

Steg hornfisk i ovn eller på pande

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Få min opskrift på stegt hornfisk, der smager af sol og sommer. Hornfisk kan nemt steges i ovnen, men den kan også paneres og pandesteges.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g hornfisk (i 10 cm. lange stykker)
  • rapsolie
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 220 grader varmluft, og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
  2. Skær hornfisken ud i ca. 10 centimeter lange stykker, der lægges på bagepladen. Du kan folde dem ud, hvis du synes det.
  3. Pensl skindet med lidt rapsolie, og krydr med salt og friskkværnet peber.
    hornfiskefileter klar til stegning i ovnen
  4. Bages ca. 8-10 minutter på øverste rille i ovnen, og det er altså ved 220 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier127kcalProtein20gFedt5gMættet fedt1gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt1gKolesterol50mgNatrium633mgKalium302mgCalcium10mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på stegt hornfisk

Her får du en nem og opskrift og guide til stegning af hornfisk, der kan tilberedes på flere forskellige måder.

Den nemme fremgangsmåde er blot at krydre hornfisken, og derefter stege den i ovnen. Det er både nemt og samtidig kan tilberede mange stykker på samme tid.

Længere nede får du også andre måder at tilberede fisken på. God fornøjelse. Bemærk: Jeg har lavet 400 gram til 4 personer, men det kan sagtens være du kan lave lidt mere, hvis I er vilde med hornfisken.

Serveringsforslag

Så er de stegte hornfiskefileter klar til servering, og klassisk tilbehør er selvfølgelig nye kartofler og persillesovs.

Du kan dog også servere den sammen med eks. smørstegt spidskål med persille og citron eller perlebygsalat med blomkål, rucola og babyspinat.

Paneret

Du kan selvfølgelig også tilberede en paneret hornfisk, og her skal du bruge benfrie fileter.

Skær fileterne ud i passende størrelse, som paneres i rugmel. Du kan også vende dem i rugmel, og derefter i sammenpisket æg og rasp. Det er en dobbeltpaneret hornfiskefilet.

Steg dem i rigeligt med smør og olie i ca. 3 minutter på hver side.

Grill

Hornfisken er også god at grille, og det sker ved en middelvarm og direkte varme.

Her skal den have ca. 3 minutter på hver side, men stegetiden afhænger selvfølgelig af både tykkelsen på fisken og varmen i grillen.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Pandestegt fiskefilet
  • Helstegt rødspætte
  • Fiskefrikadeller
  • Ovnbagt laks
  • Rødtunge med svampestuvning
  • Stegte sild

FAQ

Kan man spise skindet på hornfisk?

Det kan du sagtens, og det smager endda rigtig godt. Skrab dog skællene grundigt af inden tilberedning.

Hvorfor har hornfisk grønne ben?

Noget af det usædvanlige ved hornfisken er de grønne ben, og det skyldes farvestoffet biliverdin. Den grønne farve har ikke nogen praktisk betydning, men blandt andet ålekvabben har også grønne fiskeben.

Kan man fryse hornfisk?

Hornfisken er fin at fryse ned, og den kan holde sig i op til 6 måneder i fryseren. Det bedste er at tø den langsomt op i køleskabet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger skriver

    maj 19, 2025 at 8:22 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required