Her får du en nem og opskrift og guide til stegning af hornfisk, der kan tilberedes på flere forskellige måder.
Den nemme fremgangsmåde er blot at krydre hornfisken, og derefter stege den i ovnen. Det er både nemt og samtidig kan tilberede mange stykker på samme tid.
Længere nede får du også andre måder at tilberede fisken på. God fornøjelse. Bemærk: Jeg har lavet 400 gram til 4 personer, men det kan sagtens være du kan lave lidt mere, hvis I er vilde med hornfisken.
Genveje på denne side
- Steg hornfisk i ovn eller på pande
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Serveringsforslag
- Paneret
- Grill
- Fiskefilet - klassisk opskrift på paneret rødspættefilet
- Helstegt rødspætte
- Fiskefrikadeller - fiskehandlerens egen opskrift
- Ovnbagt laks - laks i ovn
- Rødtunge med svampestuvning
- Stegte sild - nem opskrift på sild paneret med rugmel
- FAQ
- Kommentarer
Steg hornfisk i ovn eller på pande
Ingredienser
- 400 g hornfisk - i 10 cm. lange stykker
- rapsolie
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 220 grader varmluft, og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Skær hornfisken ud i ca. 10 centimeter lange stykker, der lægges på bagepladen. Du kan folde dem ud, hvis du synes det.
- Pensl skindet med lidt rapsolie, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Bages ca. 8-10 minutter på øverste rille i ovnen, og det er altså ved 220 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Serveringsforslag
Så er de stegte hornfiskefileter klar til servering, og klassisk tilbehør er selvfølgelig nye kartofler og persillesovs.
Du kan dog også servere den sammen med eks. smørstegt spidskål med persille og citron eller perlebygsalat med blomkål, rucola og babyspinat.
Paneret
Du kan selvfølgelig også tilberede en paneret hornfisk, og her skal du bruge benfrie fileter.
Skær fileterne ud i passende størrelse, som paneres i rugmel. Du kan også vende dem i rugmel, og derefter i sammenpisket æg og rasp. Det er en dobbeltpaneret hornfiskefilet.
Steg dem i rigeligt med smør og olie i ca. 3 minutter på hver side.
Grill
Hornfisken er også god at grille, og det sker ved en middelvarm og direkte varme.
Her skal den have ca. 3 minutter på hver side, men stegetiden afhænger selvfølgelig af både tykkelsen på fisken og varmen i grillen.
Flere inspirerende opskrifter:
Fiskefilet - klassisk opskrift på paneret rødspættefilet
Helstegt rødspætte
Fiskefrikadeller - fiskehandlerens egen opskrift
Ovnbagt laks - laks i ovn
Rødtunge med svampestuvning
Stegte sild - nem opskrift på sild paneret med rugmel
FAQ
Det kan du sagtens, og det smager endda rigtig godt. Skrab dog skællene grundigt af inden tilberedning.
Noget af det usædvanlige ved hornfisken er de grønne ben, og det skyldes farvestoffet biliverdin. Den grønne farve har ikke nogen praktisk betydning, men blandt andet ålekvabben har også grønne fiskeben.
Hornfisken er fin at fryse ned, og den kan holde sig i op til 6 måneder i fryseren. Det bedste er at tø den langsomt op i køleskabet.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger
Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne hvad du synes om den her.