Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Stegt hornfisk i ovn, på pande eller grill

Stegt hornfisk i ovn, på pande eller grill

Billede med stegt hornfisk.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMS

Her får du en nem og opskrift og guide til stegning af hornfisk, der kan tilberedes på flere forskellige måder.

Den nemme fremgangsmåde er blot at krydre hornfisken, og derefter stege den i ovnen. Det er både nemt og samtidig kan tilberede mange stykker på samme tid.

Længere nede får du også andre måder at tilberede fisken på. God fornøjelse. Bemærk: Jeg har lavet 400 gram til 4 personer, men det kan sagtens være du kan lave lidt mere, hvis I er vilde med hornfisken.

Indhold
  • Steg hornfisk i ovn eller på pande
  • Serveringsforslag
  • Paneret
  • Grill
  • FAQ
  • Kommentarer

Steg hornfisk i ovn eller på pande

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Få min opskrift på stegt hornfisk, der smager af sol og sommer. Hornfisk kan nemt steges i ovnen, men den kan også paneres og pandesteges.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g hornfisk i 10 cm. lange stykker
  • rapsolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 220 grader varmluft, og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
  2. Skær hornfisken ud i ca. 10 centimeter lange stykker, der lægges på bagepladen. Du kan folde dem ud, hvis du synes det.
  3. Pensl skindet med lidt rapsolie, og krydr med salt og friskkværnet peber.
    hornfiskefileter klar til stegning i ovnen
  4. Bages ca. 8-10 minutter på øverste rille i ovnen, og det er altså ved 220 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier127kcalProtein20gFedt5gMættet fedt1gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt1gKolesterol50mgNatrium633mgKalium302mgCalcium10mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Serveringsforslag

Så er de stegte hornfiskefileter klar til servering, og klassisk tilbehør er selvfølgelig nye kartofler og persillesovs.

Du kan dog også servere den sammen med eks. smørstegt spidskål med persille og citron eller perlebygsalat med blomkål, rucola og babyspinat.

Paneret

Du kan selvfølgelig også tilberede en paneret hornfisk, og her skal du bruge benfrie fileter.

Skær fileterne ud i passende størrelse, som paneres i rugmel. Du kan også vende dem i rugmel, og derefter i sammenpisket æg og rasp. Det er en dobbeltpaneret hornfiskefilet.

Steg dem i rigeligt med smør og olie i ca. 3 minutter på hver side.

Grill

Hornfisken er også god at grille, og det sker ved en middelvarm og direkte varme.

Her skal den have ca. 3 minutter på hver side, men stegetiden afhænger selvfølgelig af både tykkelsen på fisken og varmen i grillen.

Flere inspirerende opskrifter:

Fiskefilet - klassisk opskrift på paneret rødspættefilet
Sådan steges en fiskefilet perfekt på panden. Det er ikke svært, når blot du følger denne opskrift, inkl. tips til panering og stegetid.
Se opskriften her
billede med fiskefilet
Helstegt rødspætte
Helstegt rødspætte er en dansk klassiker, der servers med kartofler og persillesovs. Se her hvordan du laver flået rødspætte på panden med stegetid og tips.
Se opskriften her
helstegt rødspætte med kartofler og persillesovs
Fiskefrikadeller - fiskehandlerens egen opskrift
Opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller som din fiskehandler laver dem. En nem fiskefars med grovhakket torsk, der giver en luftig fiskefrikadelle.
Se opskriften her
billede med fiskefrikadeller
Ovnbagt laks - laks i ovn
Opskrift på ovnbagt laks, der er nem og lækker mad. Her er den korrekte stegetid for laksesteaks og laks i ovn. Laksen krydres med paprika og er nem at lave.
Se opskriften her
billede med laks i ovn og ovnbagt laks
Rødtunge med svampestuvning
Få min opskrift på rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler. En nem og præsentabel ret med den fantastiske spisefisk.
Se opskriften her
Billede til rødtunge med svampestuvning.
Stegte sild - nem opskrift på sild paneret med rugmel
Se her, hvordan du nemt laver stegte sild. Sildene rengøres og paneres i rugmel, inden de steges færdige på panden i smør og olie.
Se opskriften her
stegte sild

FAQ

Kan man spise skindet på hornfisk?

Det kan du sagtens, og det smager endda rigtig godt. Skrab dog skællene grundigt af inden tilberedning.

Hvorfor har hornfisk grønne ben?

Noget af det usædvanlige ved hornfisken er de grønne ben, og det skyldes farvestoffet biliverdin. Den grønne farve har ikke nogen praktisk betydning, men blandt andet ålekvabben har også grønne fiskeben.

Kan man fryse hornfisk?

Hornfisken er fin at fryse ned, og den kan holde sig i op til 6 måneder i fryseren. Det bedste er at tø den langsomt op i køleskabet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger skriver

    maj 19, 2025 at 8:22 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required