• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Stegt hornfisk i ovn, på pande eller grill

Billede med stegt hornfisk.

Opdateret:  19. maj 2025 - Udgivet:  19. maj 2025

Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMS
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Her får du en nem og opskrift og guide til stegning af hornfisk, der kan tilberedes på flere forskellige måder.

Den nemme fremgangsmåde er blot at krydre hornfisken, og derefter stege den i ovnen. Det er både nemt og samtidig kan tilberede mange stykker på samme tid.

Længere nede får du også andre måder at tilberede fisken på. God fornøjelse. Bemærk: Jeg har lavet 400 gram til 4 personer, men det kan sagtens være du kan lave lidt mere, hvis I er vilde med hornfisken.

Genveje på denne side
  • Steg hornfisk i ovn eller på pande
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Serveringsforslag
  • Paneret
  • Grill
  • Fiskefilet - klassisk opskrift på paneret rødspættefilet
  • Helstegt rødspætte
  • Fiskefrikadeller - fiskehandlerens egen opskrift
  • Ovnbagt laks - laks i ovn
  • Rødtunge med svampestuvning
  • Stegte sild - nem opskrift på sild paneret med rugmel
  • FAQ
  • Kommentarer
Billede med stegt hornfisk.

Steg hornfisk i ovn eller på pande

Bedømmelse
5 fra 1 stemme

Tryk på stjerner for at bedømme

Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Opskrift udviklet af: Holger
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 400 g hornfisk - i 10 cm. lange stykker
  • rapsolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 220 grader varmluft, og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
  • Skær hornfisken ud i ca. 10 centimeter lange stykker, der lægges på bagepladen. Du kan folde dem ud, hvis du synes det.
  • Pensl skindet med lidt rapsolie, og krydr med salt og friskkværnet peber.
    hornfiskefileter klar til stegning i ovnen
  • Bages ca. 8-10 minutter på øverste rille i ovnen, og det er altså ved 220 grader varmluft.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
127
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
50
mg
17
%
Natrium
 
633
mg
28
%
Kalium
 
302
mg
9
%
Protein
 
20
g
40
%
Calcium
 
10
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Serveringsforslag

Så er de stegte hornfiskefileter klar til servering, og klassisk tilbehør er selvfølgelig nye kartofler og persillesovs.

Du kan dog også servere den sammen med eks. smørstegt spidskål med persille og citron eller perlebygsalat med blomkål, rucola og babyspinat.

Paneret

Du kan selvfølgelig også tilberede en paneret hornfisk, og her skal du bruge benfrie fileter.

Skær fileterne ud i passende størrelse, som paneres i rugmel. Du kan også vende dem i rugmel, og derefter i sammenpisket æg og rasp. Det er en dobbeltpaneret hornfiskefilet.

Steg dem i rigeligt med smør og olie i ca. 3 minutter på hver side.

Grill

Hornfisken er også god at grille, og det sker ved en middelvarm og direkte varme.

Her skal den have ca. 3 minutter på hver side, men stegetiden afhænger selvfølgelig af både tykkelsen på fisken og varmen i grillen.

Flere inspirerende opskrifter:

Fiskefilet - klassisk opskrift på paneret rødspættefilet

4.8 fra 77 stemmer
Sådan steges en fiskefilet perfekt på panden. Det er ikke svært, når blot du følger denne opskrift, inkl. tips til panering og stegetid.
Gå til opskrift
billede med fiskefilet

Helstegt rødspætte

4.9 fra 27 stemmer
Helstegt rødspætte er en dansk klassiker, der servers med kartofler og persillesovs. Se her hvordan du laver flået rødspætte på panden med stegetid og tips.
Gå til opskrift
helstegt rødspætte med kartofler og persillesovs

Fiskefrikadeller - fiskehandlerens egen opskrift

4.7 fra 61 stemmer
Opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller som din fiskehandler laver dem. En nem fiskefars med grovhakket torsk, der giver en luftig fiskefrikadelle.
Gå til opskrift
billede med fiskefrikadeller

Ovnbagt laks - laks i ovn

4.7 fra 214 stemmer
Ovnbagt laks er lækker mad i ovn, og her er den korrekte stegetid for laksesteaks og laks i ovn. Laksen krydres med paprika og er nem at lave.
Gå til opskrift
billede med laks i ovn og ovnbagt laks

Rødtunge med svampestuvning

5 fra 1 stemme
Få min opskrift på rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler. En nem og præsentabel ret med den fantastiske spisefisk.
Gå til opskrift
Billede til rødtunge med svampestuvning.

Stegte sild - nem opskrift på sild paneret med rugmel

4.8 fra 32 stemmer
Se her, hvordan du nemt laver stegte sild. Sildene rengøres og paneres i rugmel, inden de steges færdige på panden i smør og olie.
Gå til opskrift
stegte sild

FAQ

Kan man spise skindet på hornfisk?

Det kan du sagtens, og det smager endda rigtig godt. Skrab dog skællene grundigt af inden tilberedning.

Hvorfor har hornfisk grønne ben?

Noget af det usædvanlige ved hornfisken er de grønne ben, og det skyldes farvestoffet biliverdin. Den grønne farve har ikke nogen praktisk betydning, men blandt andet ålekvabben har også grønne fiskeben.

Kan man fryse hornfisk?

Hornfisken er fin at fryse ned, og den kan holde sig i op til 6 måneder i fryseren. Det bedste er at tø den langsomt op i køleskabet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger

    maj 19, 2025 at 8:22 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

bilelde med dansk mad krebinetter

Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede med kyllingegyros.

Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål

Billede af Allingetærte

Allingetærte med rabarber og creme

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required