• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Spareribs i grill eller ovn med hjemmelavet marinade

Spareribs i grill eller ovn med hjemmelavet marinade

spareribs
4.8 fra 40 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
38
SHARES
FacebookMessenger38PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  27. juni 2024 - Udgivet:  8. juli 2021

Indhold

  1. Opskrift på hjemmelavede spareribs helt fra bunden til ovn eller grill. Med den bedste grillmarinade og alle de gode tips og tricks.
  2. Opskrift på spareribs
  3. Spareribs
  4. Tips

Opskrift på hjemmelavede spareribs helt fra bunden til ovn eller grill. Med den bedste grillmarinade og alle de gode tips og tricks.

Hvad er næsten bedre end kødfulde og møre spareribs, og her får du min opskrift på de lækre go'e ben.

Ikke at forveksle med gammeldags stegeben, der er noget andet, men dette er de rigtige spareribs, som de skal smage.

Køb gode kamben ved slagteren, og bed ham eventuelt om at fjerne hinden bag på benene. Ellers må du selv i gang,

Mængden på de 2000 gram ben her passer fint til normalt sultne voksne, men hvis du er vanvittig sulten og glad for spareribs, ja så køber du nogle flere. Se i øvrigt også her hvordan du laver langtidsstegte ribben eller ribben i airfryer.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på spareribs

spareribs
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Spareribs

4.80 fra 40 stemmer
Opskrift på hjemmelavede spareribs helt fra bunden til ovn eller grill. Med den bedste grillmarinade og alle de gode tips og tricks.
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 1 time t 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Kalorier: 726
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2000 g kamben
  • 3 laurbærblade
  • 1 rødløg - grofthakket
  • 20 sorte peberkorn
  • 2 tsk salt
  • 1 portion marinade - se opskriften på marinade her i dette link

Fremgangsmåde
 

  1. Skær kambenene over, så de kan være i en stor gryde. Fyld op med vand, så kambenene er HELT dækkede. Tilsæt et par teskefulde salt, laurbærblade, løg og peberkorn.
  2. Kog nu dine grillben i 45-50 minutter ved svag varme. Efter fem minutter fjerner du lige skummet med en hulske, og lader benene koge videre. Det skal ikke koge for voldsomt, men blot simre.
  3. Tag dem op, og læg i et fad.
  4. Nu kan du så enten vælge at stege dine spareribs færdige i ovnen eller i din grill.
  5. Stegetiden er den samme, og det er fremgangsmåden sådan set også.
  6. Hvis du laver dem i ovnen, skal du beklæde en bageplade med bagepapir - det letter rengøringen efterfølgende ganske betydeligt.
  7. Læg kambenene på pladen, og steg dem i ovnen i cirka 20-25 minutter ved 220 grader varmluft. Halvvejs pensler du grillbenene med den hjemmelavede grillmarinade.
  8. I grillen er det meget det samme. Jeg har lavet spareribsene i min Weber Q3200, og det sker ved indirekte varme. Hold varmen på cirka 220 grader, og stil gerne dine spareribs i et stativ - eller læg dem på en stegerist i midten af grillen, og luk låget.
  9. Giv dem 20-25 minutter - og efter 15 minutter pensler du dem med marinade på begge sider, hvorefter de griller færdige. Hvis du ønsker dem mere mørke, kan du til sidst give dem et par minutter over direkte varme.

Næringsindhold

Kalorier: 726kcalKulhydrater: 7gProtein: 40gFedt: 59gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 10gEnkelumættet fedt: 21gTransfedt: 1gKolesterol: 200mgNatrium: 1603mgKalium: 659mgKostfibre: 1gSukker: 5gVitamin A: 8IUVitamin C: 2mgCalcium: 47mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De tilberedte spareribs serveres straks med bagte kartofler og persillesmør.

Se også mine opskrifter på hjemmelavet barbecue marinade og de sojamarinerede spareribs.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Eivind

    januar 25, 2025 at 11:22 am

    Kunne I ikke skrive om opskrifterne på stegeben / riben er af gris eller okse.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required