• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Opsamlinger › Smørrebrød - de bedste opskrifter på en dansk klassiker

Smørrebrød - de bedste opskrifter på en dansk klassiker

billederesultat for smørrebrød
Del gerne:
287
SHARES
FacebookMessenger287PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. maj 2025 - Udgivet: 30. april 2025

Hvem elsker ikke et godt stykke højtbelagt smørrebrød, men hvad er det egentlig for noget?

Her kan du blive lidt klogere på smørrebrødet - og samtidig få de bedste opskrifter på det.

Fakta

Betegnelsen dækker blot over, at vi har med brød og smør at gøre. Det er egentlig ganske simpelt.

Det er altså skiver af brød, der smøres med smør - og derefter toppes med pålæg, hvor man blandt andet kan anvende fiskefilet, leverpostej, rullepølse, flæskesteg og meget andet.

Faktisk er smørrebrød en dansk opfindelse, som kom til verden i slutningen af 1800-tallet. Her satte det danske køkken en ny standard omkring brød med pålæg, og det danske smørrebrød blev pludselig populært i mange andre lande. Det kan vi godt være lidt stolte af.

Det gode ved et stykke smørrebrød er også, at man kan anvende til forskellige måltider. Afhængig af hvor sulten man nu er.

Men smørrebrødet bruges både til frokost, aftensmad og sågar også som natmad.

Her får du de mest populære opskrifter på lækkert smørrebrød, som du sagtens kan lave sig selv.

Smørrebrød med æg og rejer

4.8 fra 13 stemmer
Her får du min opskrift på smørrebrød med æg og rejer. En klassisk ret fra det danske køkken, som laves med æg i skiver og masser af rejer.
Gå til opskrift
billederesultat for smørrebrød med æg og rejer

Dyrlægens natmad - opskrift på smørrebrød med saltkød

4.9 fra 8 stemmer
Her er den bedste opskrift på dyrlægens natmad. Det er et klassisk og populært stykke smørrebrød med leverpostej, saltkød, sky og løgringe.
Gå til opskrift
dyrlægens natmad smørrebrød

Smørrebrød med fiskefilet

4.8 fra 11 stemmer
Her er min opskrift på smørrebrød med fiskefilet. Klassisk smørrebrød med smørstegt rødspætte og pynt, og som kan laves med eller uden rejer.
Gå til opskrift
billederesultat for smørrebrød med fiskefilet

Smørrebrød med rullepølse, sky og andet lækkert

5 fra 2 stemmer
Se her hvordan du nemt laver smørrebrød med rullepølse og sky. Klassisk og dansk smørrebrød når det er allerbedst, og med en nem opskrift.
Gå til opskrift
billederesultat for smørrebrød med rullepølse

Smørrebrød med roastbeef, remoulade og ristede løg

4.9 fra 7 stemmer
Her er den skønne opskrift på smørrebrød med roastbeef. Helt klassiske med remoulade, ristede løg og reven peberrod. Smager himmelsk godt.
Gå til opskrift
billederesultat for smørrebrød med roastbeef

Smørrebrød med spegepølse og pynt

4.6 fra 5 stemmer
Her får du en skøn opskrift på smørrebrød med spegepølse. Et klassisk stykke smørrebrød til frokostbordet med spegepølse og pynt.
Gå til opskrift
billederesultat for smørrebrød med spegepølse

Vegetarsmørrebrød - opskrift med kål og æbler

5 fra 1 stemme
Vegetarsmørrebrød med stegt rødkål og spidskål, sennepsmayo og rå æbler er superlækkert og sundt. Her er opskriften på smørrebrød helt uden kød.
Gå til opskrift
Vegetarsmørrebrød med kål

Påske smørrebrød med torskerogn og æg

5 fra 1 stemme
En nem opskrift på påske smørrebrød med torskerogn og æg, der er lækker til påskebordet, men som smager godt året rundt.
Gå til opskrift
påske smørrebrød med torskerogn og æg

Hvad er smørrebrød?

Smørrebrød er en dansk specialitet, bestående af en skive rugbrød smurt med smør og toppet med en eller flere slags pålæg og pynt. Det er kendt for at være smagfuldt, æstetisk og ofte overdådigt pyntet.

Klassiske varianter

  • Dyrlægens natmad – leverpostej, salt kød, sky og løg.
  • Rullepølse med løg og sky
  • Æg og rejer – med mayonnaise og citron.
  • Roastbeef – med remoulade, ristede løg og peberrod.
  • Kartoffelmad – med kartoffelskiver, mayonnaise og purløg.

Historie

  • Stammer fra 1800-tallet, hvor arbejderne tog brød med pålæg med på arbejde.
  • Blev udviklet til finere serveringer på restauranter i bl.a. København.
  • Kendt internationalt som “open-faced sandwich”.

Værd at vide

  • Spises traditionelt med kniv og gaffel – især på restauranter.
  • Mange foretrækker rugbrød, men smørrebrød findes også på franskbrød.
  • Der findes smørrebrødsrestauranter (fx Schønnemann eller Ida Davidsen i København), hvor man kan vælge blandt over 100 slags.
  • Pynten er vigtig – både for smag og udseende: urter, løg, tomat, agurk, karse osv.

Moderne smørrebrød

  • Nye varianter med eks. avocado, tatar, pulled pork og kreative toppings er blevet populære.
  • Smørrebrød har fået en renæssance på gourmetrestauranter og street food-markeder.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her