Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opsamlinger › Smørrebrød

Smørrebrød (de bedste opskrifter på en dansk klassiker)

billederesultat for smørrebrød
Del gerne:
316
SHARES
FacebookMessenger316PinterestEmailSMS
Indhold
  • Fakta
  • Hvad er smørrebrød?
  • Klassiske varianter
  • Historie
  • Værd at vide
  • Moderne smørrebrød
  • Kommentarer

Hvem elsker ikke et godt stykke højtbelagt smørrebrød, men hvad er det egentlig for noget?

Her kan du blive lidt klogere på smørrebrødet - og samtidig få de bedste opskrifter på det.

Fakta

Betegnelsen dækker blot over, at vi har med brød og smør at gøre. Det er egentlig ganske simpelt.

Det er altså skiver af brød, der smøres med smør - og derefter toppes med pålæg, hvor man blandt andet kan anvende fiskefilet, leverpostej, rullepølse, flæskesteg og meget andet.

Faktisk er smørrebrød en dansk opfindelse, som kom til verden i slutningen af 1800-tallet. Her satte det danske køkken en ny standard omkring brød med pålæg, og det danske smørrebrød blev pludselig populært i mange andre lande. Det kan vi godt være lidt stolte af.

Det gode ved et stykke smørrebrød er også, at man kan anvende til forskellige måltider. Afhængig af hvor sulten man nu er.

Men smørrebrødet bruges både til frokost, aftensmad og sågar også som natmad.

Her får du de mest populære opskrifter på lækkert smørrebrød, som du sagtens kan lave sig selv.

Smørrebrød med æg og rejer
Her får du min opskrift på smørrebrød med æg og rejer. En klassisk ret fra det danske køkken, som laves med æg i skiver og masser af rejer.
Se opskriften her
billederesultat for smørrebrød med æg og rejer
Dyrlægens natmad - opskrift på smørrebrød med saltkød
Her er den bedste opskrift på dyrlægens natmad. Det er et klassisk og populært stykke smørrebrød med leverpostej, saltkød, sky og løgringe.
Se opskriften her
dyrlægens natmad smørrebrød
Smørrebrød med fiskefilet
Her er min opskrift på smørrebrød med fiskefilet. Klassisk smørrebrød med smørstegt rødspætte og pynt, og som kan laves med eller uden rejer.
Se opskriften her
billederesultat for smørrebrød med fiskefilet
Smørrebrød med rullepølse, sky og andet lækkert
Se her hvordan du nemt laver smørrebrød med rullepølse og sky. Klassisk og dansk smørrebrød når det er allerbedst, og med en nem opskrift.
Se opskriften her
billederesultat for smørrebrød med rullepølse
Smørrebrød med roastbeef, remoulade og ristede løg
Her er den skønne opskrift på smørrebrød med roastbeef. Helt klassiske med remoulade, ristede løg og reven peberrod. Smager himmelsk godt.
Se opskriften her
billederesultat for smørrebrød med roastbeef
Smørrebrød med spegepølse og pynt
Her får du en skøn opskrift på smørrebrød med spegepølse. Et klassisk stykke smørrebrød til frokostbordet med spegepølse og pynt.
Se opskriften her
billederesultat for smørrebrød med spegepølse
Vegetarsmørrebrød - opskrift med kål og æbler
Vegetarsmørrebrød med stegt rødkål og spidskål, sennepsmayo og rå æbler er superlækkert og sundt. Her er opskriften på smørrebrød helt uden kød.
Se opskriften her
Vegetarsmørrebrød med kål
Påske smørrebrød med torskerogn og æg
En nem opskrift på påske smørrebrød med torskerogn og æg, der er lækker til påskebordet, men som smager godt året rundt.
Se opskriften her
påske smørrebrød med torskerogn og æg

Hvad er smørrebrød?

Smørrebrød er en dansk specialitet, bestående af en skive rugbrød smurt med smør og toppet med en eller flere slags pålæg og pynt. Det er kendt for at være smagfuldt, æstetisk og ofte overdådigt pyntet.

Klassiske varianter

  • Dyrlægens natmad laves med leverpostej, salt kød, sky og løg.
  • Rullepølse med løg og sky.
  • Æg og rejer med mayonnaise og citron.
  • Roastbeef med remoulade, ristede løg og peberrod.
  • Kartoffelmad med kartoffelskiver, mayonnaise og purløg.

Historie

Smørrebrød stammer fra 1800-tallet, hvor arbejderne tog brød med pålæg med på arbejde.

Blev udviklet til finere serveringer på restauranter i bl.a. København.

Kendt internationalt som "open-faced sandwich".

Værd at vide

  • Spises traditionelt med kniv og gaffel på især på restauranter.
  • Mange foretrækker rugbrød, men smørrebrød findes også på franskbrød.
  • Der findes smørrebrødsrestauranter (eks. Schønnemann eller Ida Davidsen i København), hvor man kan vælge blandt over 100 slags.
  • Pynten er vigtig, både for smag og udseende: urter, løg, tomat, agurk, karse med mere.

Moderne smørrebrød

Nye varianter med eks. avocado, tatar, pulled pork og kreative toppings er blevet populære.

Smørrebrød har fået en renæssance på gourmetrestauranter og street food-markeder.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Mere inspiration

  • Billede med kager der kan bages dagen før.
    Kollegakage (nemme kager du kan bage dagen før)
  • bilelde med dansk mad krebinetter
    Dansk mad (opskrifter på mad fra det danske køkken)
  • Billede af nem aftensmad.
    Nem aftensmad (nemme og lækre retter på kort tid)
  • Billede med melon.
    Melon - fakta, opbevaring og opskrifter

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.